Regilio Tuur bedreigt zijn ex

Profbokser Regilio Tuur (36), die komende vrijdag weer vrij komt na een celstraf wegens ernstige mishandeling van zijn vroegere eega, heeft zijn ex vanuit de bajes alweer bedreigd. De bokser zei onlangs in een interview dat zijn ex-vrouw, Pieternel Lakerveld (36), een slechte moeder is, die het aan zichzelf te wijten heeft dat ze klappen van hem krijgt.

Tuur belandde vorig jaar in de cel nadat hij zijn toenmalige levensgezellin het ziekenhuis had ingeslagen. Omdat hij haar veel vaker had afgetuigd, kreeg hij 15 maanden cel. Oók moest de bokser 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf uitzitten, die hem eerder waren opgelegd wegens zware mishandeling van zijn ex-vrouw, fotomodel Melinda den Outer.

Pieternel Lakerveld en haar advocaat zijn nu woedend geworden over de uitlatingen van Tuur. Vandaag dient voor de Rotterdamse rechtbank een kort geding, waarin een dwangsom van ¤ 1000 per eventuele volgende belediging aan het adres van zijn ex wordt geëist.

Lakerveld, die van Tuur een dochtertje van 4 heeft, is inmiddels doodsbenauwd dat de bokser met de losse handjes binnenkort weer op haar stoep zal staan. Ze overweegt een bodyguard in te schakelen om haar permanent te bewaken. Die angst is niet ongerechtvaardigd zo lijkt. Want pal voor de zitting afgelopen maart schreef hij onder meer aan Pieternel: ''Zodra ik op vrije voeten ben, is er niemand om je te beschermen. Als je leugens over me blijft vertellen, snijd ik je tong eruit''.