Bandenoorlog in volle gang

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

De oorlog tussen de twee bandenleveranciers van de Formule 1, Bridgestone en Michelin, lijkt op een hoogtepunt te zijn aangekomen. Zowel de afgelopen race op de Hungaroring als de race daarvoor op Hockenheim was Michael Schumacher de beste coureur met Bridgestone-banden.

Dit is op zich niet verrassend, maar Schumacher werd in Duitsland zevende en kwam in Hongarije niet verder dan plaats acht met een ronde achterstand. Uiteraard hebben de Japanse bandenmakers niet stil gezeten tijdens de weken tussen die twee races, toen er een testverbod van kracht was. Volgende week zal er weer volop getest worden om de resultaten van de laatste ontwikkelingen te proberen. Het zal echter niet makkelijk worden, ook op Monza is het Franse rubber altijd goed gebleken.

Het grootste verschil tussen de banden lijkt in de constructie te zitten. De Michelins kunnen behoorlijk vervormen in de bochten, terwijl de Bridgestones dit niet of nauwelijks doen. Dit lijkt een succesvolle techniek te zijn die niet zomaar even nagemaakt kan worden. Ook is de temperatuur een belangrijke factor voor de prestaties van de banden. De weersomstandigheden kunnen dus wel eens gaan bepalen wie er uiteindelijk wereldkampioen wordt.