Motoragent mishandeld door jongeren

Laydock, Roel's Weblog, nothandy en road66 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Apeldoorn is maandagmiddag een motoragent door een groep jongeren in elkaar geslagen. De agent incasseerde enkele klappen, onder andere in zijn nek. Daarnaast vernielden de jongens de spiegels van zijn motor en schopten tegen de zwaailichten en een stopbord.

De mishandeling was een reactie op een poging tot aanhouding van een 24-jarige scooterrijder uit Apeldoorn. Deze reed zonder helm en probeerde aan de agent te ontsnappen. Tijdens de achtervolging, die ging over voetpaden, door plantsoenen en tussen bergingen van woningen door, passeerde de vluchtende scooterrijder twee keer een groep jongeren. Hieruit werd een jas naar de agent gegooid, die de agent wist te ontwijken.

Toen de scooterbestuurder zijn vluchtpoging opgaf, bemoeide de groep zich met de aanhouding van de man en sloegen de motoragent. Eén van de jongens reed weg op de in beslag genomen scooter.

Pas toen nog vier agenten assistentie kwamen verlenen, kon de 24-jarige Apeldoorner worden meegenomen. De andere jongens zijn niet direct opgepakt. Daarvoor moet eerst duidelijk zijn wie welke strafbare feiten heeft gepleegd. De 46-jarige moeder van één van de jongens werd wel aangehouden, wegens belediging van de motoragent. Zij kreeg een boete van 130 euro.