FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 juli 2003

Smit in actie tegen mini-moskee

Onlangs maakte Madurodam bekend dat het in de toekomst een moskee gaat laten bouwen in het mini-stadje. ''Binnen anderhalf jaar zal Madurodam waarschijnlijk één of meer moskeeën rijker zijn'', zo zei Madorudam-directeur Peter Verdaasdonk. Want hij vindt dat ook het kleine stadje bij Den Haag met zijn tijd mee moet. ''We leven in een multiculturele samenleving. Moskeeën horen bij onze cultuur, ook in bouwkundig opzicht''.

Een deel van de Fok!kers kon zich wel vinden in het idee van een moskee in het kleine stadje, anderen vonden dat maar niets, zo'n islamitisch gebedshuis in Madurodam. Nieuw Rechts politicus Michiel Smit uit Rotterdam hoort kennelijk bij die laatste groep, en heeft zelfs acties in het vooruitzicht gesteld als Madurodam bij zijn voornemen blijft.

In een brief aan directeur Verdaasdonk laat hij weten: ''Madurodam moest bij de bouw een typisch Nederlandse stad worden. Een van de criteria voor plaatsen van een gebouw is dan ook 'typisch Nederlands'. Wellicht dat u het nog niet wist, maar een moskee is niet typisch Nederlands''.

Mocht Verdaasdonk tot plaatsing overgaan dan kondigt Smit nu al acties aan tegen de bouw van deze minimoskee. ''Hierbij kunt u denken aan acties buiten en in uw park, waarbij we bezoekers zullen oproepen hier stelling tegen te nemen'', aldus Smit.

Of dit mini- of maxi-acties zijn, is niet geheel duidelijk.

Go Ahead andermaal op schot

Go Ahead Eagles, dat vorig seizoen al eens tienmaal scoorde tegen Cambuur Leeuwarden, deed het gister niet veel slechter met een 7-1 tegen De Graafschap.

De Superboeren, komend seizoen actief in de Gouden Gids divisie, lieten het er flink bij zitten. In Terwolde zagen 3500 toeschouwers dat spits Ugur Yilderim van Go Ahead dit keer alleen de eerste treffer scoorde. Tegen Cambuur maakte hij er zes, een record.

Na de goal van Yilderim, al na 12 minuten, bleef de wedstrijd lange tijd gelijkwaardig. Tegen de pauze kwam Go Ahead echter opzetten. Demy de Zeeuw, Sieme Zijm en Bram Marbus waren allen nog voor de pauze succesvol (4-0).

Wie had gedacht dat De Graafschap dat in de tweede helft wel recht zou zetten kwam bedrogen uit. Niki Leferink, Michel Kruijer en weer Leferink voerden de score op tot 7-0, alvorens Sjoerd Ars voor de Superboeren de eer redde. De Graafschap hoopt komend seizoen weer mee te doen om promotie naar de eredivisie.

Keroppi verft een jurkje.

Keroppi verft een jurkje

Ik weet niet of het door mijn veranderde financiële situatie (van rijke scholier naar arme student) ligt of dat de creatieveling in mij is ontwaakt. In ieder geval ben ik de laatste tijd helemaal 'into' het modificeren van kledingsstukken.
Klinkt moeilijker dan het is, want eigenlijk neem je gewoon een cheapo shirtje en door er wat op te naaien of wat weg te knippen heb je opeens een heel ander shirt. Met een beetje geluk ook nog eens hipper/gaver dan het voor de metamorfose was.

Zo heb ik dus al een zwarte polo omgetoverd in een sterrenhemel door er allemaal zilveren sterretjes op te naaien. Officieel waren het opstrijkplaatjes maar aangezien het er niet naar uit zag dat ze ook maar 1 wasbeurt zouden overleven ben ik maar op de ouderwetse manier aan de slag gegaan.
Jawel, met naald en draad. En ik kan je vertellen, het was echt een pokkewerk, al die sterretjes vastzetten, maar ik ben dan ook wel in en in tevreden met het resultaat.

Toen ik weer op en top de vrouw uithing door mijn hele kast overhoop te gooien onder het mom 'ik heb niks om aan te trekken', kwam ik opeens iets paars tegen...
Ik rukte het stukje textiel uit de kledingberg voor nadere inspectie.
Toen herkende ik het weer: een paars zomerjurkje van een goedkope stof in een sletterige kleur paars.

Waarom had ik dit ooit uit de rekken gepakt om er vervolgens mee naar de kassa te stappen? Twee keer heb ik het aangehad, en dan alleen als ik zeker wist dat ik niet het huis uithoefde. Met het jurkje voelde ik me alsof er een groot neonbord met de tekst 'goedkoop' boven mijn hoofd hing.
Maar opzich... het model was best leuk, het was alleen die verschrikkelijke kleur paars!

Op dat moment verscheen er, zoals in strips, een gloeilampje boven mijn hoofd. Idee!
Elke drogist verkoopt zwarte textielverf en in een middagje zou ik mijn jurkje compleet op-hippen.

Bij de drogist liep ik de toeristische route (via de parfum, make-up en shampooafdeling) naar de textiel verf. Daar pak ik 1 van de instructiefoldertjes en blader er wat doorheen. Na 10 bladzijden 'verf-ideeën' komt er eindelijk de praktische informatie. Ah, een lijstje met welke verf voor welke stof.
Toen ik zag dat bij de rij polyester enkel maar 'kan niet' kruisjes stonden, had ik me om moeten draaien en weg moeten lopen. Had me een hoop ellende bespaart.
Maar nee, ik was vastbesloten om mijn jurkje zwart te verven, negeerde de kruisjes en kocht 2 tinnetjes verf.

Thuisgekomen bleek dat de fabrikant geen held was wat betreft het geven van duidelijke informatie. Want wanneer er bij benodigdheden alleen staat: 1 tinnetje verf per x gram stof, dan denk ik dat ik daarmee klaar ben.

Bij stap 1 bleek allen al dat ik naast een grote ketel (een grote ketel? Ik ben toch zeker monsier cannibale niet!) rubberen handschoenen nodig had. Die laatste heb ik an sich wel (voor mijn studie) waar het niet dat ze op mijn kamer in Utrecht lagen...

Dan maar boterhamzakjes als surogaathandschoenen, werkt ook redelijk. Alleen bleek de doos met boterhamzakjes alleen maar pedaalemmerzakken te bevatte. Tsja, dan moest dat maar dienstdoen als 1 grote handschoen.
Water werd gekookt en ondertussen moest ik "met een scherp mes het tinnetje openen".

Hallo! Wij zijn een doorsnee huis en daarin zijn scherpe messen net zo schaars als pennen (die verdwijnen bij ons stelselmatig in de pennen-bermuda-driehoek) en scharen.
Uiteindelijk krijg ik ook met een bot mes en veel gewrik de verpakking open. Leuke bijkomstigheid was dat het verfpoeder door de halve keuken stoof. En het werd alleen maar erger vanaf dat punt.
Toen de verf aangemaakt was en in mijn 'ketel' was gegooid bleek dat de ketel toch wat aan de kleine kant was. De zwarte drab stroomde erover heen en liet een zwart slagveld achter.
Over het hele aanrecht lagen al zwarte spetters en stroompjes die ik allen met grof schuurmiddel/geweld weg kreeg.

Toen stond er: 20 minuten laten sudderen. Sudderen? Het is een jurkje, geen succade-lapje! Nee kleding op het vuur gaat tegen mijn principes in. Dus liet ik het maar gewoon staan.

Uiteindelijk was het tijd om het uit te spoelen en het resultaat te bewonderen. Er was alleen geen resultaat...
Het water spoelde de zwarte verf weg zodat het paars me tegemoet lachte.

Stampvoetend zwoer ik mijzelf dat ik voortaan altijd de aanwijzingen op de verpakking zou volgen en begon verwoed de sporen van mijn ramp uit te wissen.

GroenLinks woedend op Vaticaan

GroenLinks is woedend op het Vaticaan dat vanmiddag met een verklaring kwam over het homohuwelijk. Het Vaticaan roept in een document namelijk rooms-katholieke politici en alle gelovigen op, zich te verzetten tegen wetten die huwelijken tussen homo's en lesbiennes mogelijk maken. "Het huwelijk bestaat alleen uit een man en een vrouw. Het huwelijk is heilig, terwijl homoseksuele daden ingaan tegen de natuurlijke zedenwet", staat erin te lezen. Een deel van die tekst lekte overigens gisteren al uit.

Wettelijke erkenning van homoseksuele verbintenissen, zo schrijft het Vaticaan verder, of de gelijkstelling van deze relaties aan het huwelijk betekent niet alleen "de goedkeuring van afwijkend gedrag", maar verdoezelt ook de "fundamentele waarden die behoren tot de gemeenschappelijke erfenis van de mensheid". Het Vaticaan noemt als het ware het homohuwelijk schadelijk voor de samenleving. Ook het adopteren van kinderen door homo's kan absoluut niet volgens het Vaticaan, omdat die dan in een verdorven omgeving terecht komen.

GroenLinks vind het volslagen "onaanvaardbaar" dat het Vaticaan rooms-katholieke politici tot verzet probeert te dwingen. De aanval van het Vaticaan op het homohuwelijk is volgens de partij een regelrechte aanval op de scheiding tussen kerk en staat. De partij eist dat de regering de pauselijke ambassadeur in Nederland ter verantwoording roept.

Het CDA vindt de uitspraken van het Vaticaan echter logisch, maar niet direct bindend. Elke politicus zal zijn eigen afweging moeten maken, aldus het CDA-Kamerlid Ferrier.

Het Vaticaan kreeg vandaag min of meer bijval van de Amerikaanse president Bush. Hij wil wettelijke maatregelen om adoptie van kinderen door homostellen te voorkomen.

Bureau verwacht hittegolf in Nederland

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland kan zich opmaken voor een hittegolf. Dat voorspelt weerbureau HWS tenminste. Het bureau verwacht tropische temperaturen. Vanaf maandag zijn volgens HWS in het binnenland maxima van lokaal 30 graden mogelijk.

De hele week lijkt de hitte in het land te blijven, aldus een weersvoorspeller van HWS. De nachttemperaturen komen nauwelijks onder de 20 graden. De kansen stijgen dat de zomer van 2003 de beroemde zomer van 1947 gaat benaderen.

Om in de buurt van de zomer van 1947 te komen moet augustus gemiddeld zo'n 19,4 graden worden. Normaal is de temperatuur gemiddeld 17,2 graden. Ook zijn er dan 20 zomerse dagen (van 25 graden of warmer), en 12 tropische dagen (30 graden of meer) nodig.

'Menselijk' lam geboren

NxZ, Klaas, Sukkel, Mieso, Tha_Butcha, Jackie S, Likos, maurice, T-Bone, embo1977, Mayka, DrSPiDeR, Spotter2, Quartz, Cretec, Protheus, Hollandse_drop, Dustin Vogel, Linz, Narenar, The_Duce en jwammes24 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een dorpje in West-Java zijn dinsdag honderden mensen verrast met de geboorte van een menselijk uitziend geitje. Het lammetje overleed enkele uren na de geboorte.

De eigenaar van de moedergeit zegt dat het dier al langer dan een jaar drachtig was. Normaal gesproken duurt het maar vijf maanden voordat een lammetje ter wereld komt.

De dorpsbewoners zien de geboorte van het 'menselijke' lam als een teken dat in Indonesië 'iets ingrijpends' zal gebeuren, aldus de 'Jakarta Post' van vandaag. Tevens wordt de gebeurtenis in verband gebracht met het bijzonder lange droge seizoen, waardoor West-Java kampt met watertekorten. Ook de rijstoogst wordt door de aanhoudende droogte bedreigd.

Een islamitische geestelijke denkt dat het lam een teken van God is, gericht aan de mensen die Hem de rug toekeren.

Schreuder naar Feyenoord

Feyenoord is rond met Alfred Schreuder. Hij heeft een contract voor 3 jaar in de Kuip getekend.

Schreuder, die afgelopen seizoen voor NAC Breda uitkwam, zou eerder naar Austria Wien gaan, maar deze transfer ketste op het laatste moment af. Schreuder bleef dus bij NAC totdat hij gisteren een accoord bereikte met de Rotterdammers. Vandaag was de transfer ook rond met NAC Breda. Trainer Bert van Marwijk gaf een kort maar krachtige reactie: "'Ik ben erg blij dat hij er is."

Begin jaren negentig speelde Schreuder ookal in het Rood-Wit van Feyenoord. In 1993 vertrok hij naar RKC Waalwijk en daarna naar NAC Breda. Schreuder wist in 304 duels in het betaalde voetbal 15 maal te scoren.

Machlas weg bij Ajax

Nicos Machlas is per direct weg bij Ajax. De club ontbond het contract met de Griek.

Machlas werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sevilla, maar daar werd hij afgelopen maand overbodig. Toen hij terug kwam in Amsterdam kreeg hij te horen dat er geen plaats was voor hem binnen de selectie en werd hem daarom ook geen rugnummer gegeven voor komend seizoen.

Machlas kan nu dus transfervrij naar een andere club. Waar de 30-jarige spits zijn carrière voort zal gaan zetten is nog onbekend.

Man 'vliegt' zonder vliegtuig over het Kanaal

fietsje, Hann21, Boxy, Corsica, Tomzev, DrNizeGuy, Histocasa, MADG0BLIN, The_Duce, Dustin Vogel, egidius en dirkie001 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De BBC meldde dat Felix Baumgartner uit Oostenrijk vandaag een nieuw record heeft gevestigd. Hij was de eerste mens die zonder vliegtuig het Kanaal over zweefde. Hiervoor gebruikte de technicus alleen een speciaal vervaardigd aerodynamisch pak, flessen met perslucht en een parachute om veilig te kunnen landen.

Vanochtend, even na zessen, sprong de Oostenrijker op 9000 meter hoogte uit een vliegtuig boven het Engelse Dover. Nabij Calais viel hij, acht kilometer lager, het Franse luchtruim binnen, en opende hij zijn parachute. Kort voor half zeven landde hij veilig in Frankrijk.


Foto: de Oostenrijker tijdens zijn vlucht

De vlucht duurde ongeveer veertien minuten, waarin Baumgartner snelheden tot wel 360 kilometer per uur bereikte. Het vroor veertig graden in de hoge luchtlagen. Het was erg bewolkt, waardoor de waaghals lange tijd niet eens wist waar hij was. "Maar de laatste 2000 meter kon ik deze lichten hier zien, zodat ik wist dat ik het zou redden", aldus Baumgartner tegen de BBC. De vrije val vond hij geweldig. "Het was totale vrijheid. Je bent helemaal alleen. Alleen jij, met je bepakking, je vleugels en je kennis. Fantastisch!"

Op deze vlucht heeft Baumgartner zich drie jaar lang voorbereid. Om uit te zoeken wat de beste lichaamshouding in de wind is, oefende hij onder andere staand op het dak van een op topsnelheid rijdende Porsche. Eerder sprong de 34-jarige Oostenrijker onder andere van het Christusbeeld dat boven Rio de Janeiro uittorent, en van de Petronas Towers in Kuala Lumpur (Maleisië), de hoogste gebouwen ter wereld.

Man biedt vrouw te koop aan op internet

MADG0BLIN en hardcorealways hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heel wat mensen hebben een bod uitgebracht op de 30-jarige Mel uit Wrexham in Wales. Haar echtgenoot Andy Hoyle (35) had voor de grap een advertentie op eBay geplaatst, waarin hij haar te koop aanbood.

De man werd vervolgens overspoeld met reacties. In de advertentie stond: 'Het chassis is uitstekend voor het aantal kilometers dat erop staat en tegen extra kosten kun je een garantie krijgen.' Men kon bieden vanaf 1 pond, maar de bedragen liepen al snel op. Sommige mannen wilden zelfs hun eigen vrouw ruilen.

Iemand anders bood niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn motorfiets ter waarde van 8000 pond aan. Ondanks alle goede aanbiedingen wilde Hoyle zijn vrouw niet verkopen. Hij voelt zich wel gevleid door het aantal biedingen.

Priester sterft na redden van zeven kinderen

Tomzev en Dustin Vogel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een priester in Italië is overleden nadat hij zeven kinderen van de verdrinkingsdood heeft gered. De 44-jarige Stefano Gorzegno was met ongeveer vijftig kinderen tussen de twaalf en zestien jaar een dagje naar Termoli aan de Adriatische kust. De man was priester van een parochie in Bojano in het zuiden van Italië.

De kinderen waren in zee aan het zwemmen toen ze in een sterke onderstroom terecht kwamen. Gorzegno twijfelde geen seconde en sprong direct het water in. Het lukte hem alle kinderen te redden, maar zelf stierf hij even later. De plaatselijke politie vertelde dat zijn longen vol met water zaten.

De priester zal morgenochtend waarschijnlijk een uitvaartdienst krijgen in Bojano. Volgens de politiewoordvoerder was Gorzegno een ervaren zwemmer en diepzeeduiker.

Fisichella blijft waarschijnlijk bij Jordan

Giancarlo Fisichella zal volgend seizoen waarschijnlijk toch bij Jordan blijven rijden.

petje16 wist ons vandaag het volgende te melden:

Fisichella heeft heel het seizoen gedroomd van een plaatje bij een topteam. Toen dit er niet in leek te zitten, nam hij een kijkje bij Sauber, maar nu meldt Enrico Zanarini, de manager van de Italiaan, dat het hem het best lijkt dat zijn pupil nog een jaar bij Jordan zal rijden. Hij zal dan nog een jaar bij een "klein" team rijden voordat hij "zal door kunnen schuiven naar een top-team", alsdus Zanarini.

Fisichella zelf hoopt echter nog steeds op een plekje bij Ferrari en denkt dat Sauber daarbij als een goede springplank zal dienen. In 2005 loopt het contract van Rubens Barrichello af bij Ferrari.

Pedofielen openen website [Update]

Mangoworks2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie vanaf nu www.pedofilie.be bezoekt vindt daar een site waarop drie mannen, met naam en toenaam, hun voorkeur voor kinderen openbaren. De mannen vinden dat de geaardheid van pedofielen moet worden geaccepteerd: "Net zoals je homoseksuelen hebt, heb je ook pedofielen", aldus één van hen, Norbert de Jonge (25) uit Velp.

Op de site staan naast de naam van De Jonge ook die van Marthijn Uittenbogaard (31) en Lindsay Ashford (34) uit Duitsland, met foto en woonplaats. De Jonge plaatst daarbij een essay waarin hij verhaalt over de manier waarop hij met zijn gevoelens omgaat.

Discussie

De drie hopen met hun website, die de titel The Human Face of Pedophilia meekrijgt, een discussie aan te zwengelen. De buitenwacht maakt volgens hen geen onderscheid tussen mensen met pedofiele gevoelens en pedofielen die kinderen misbruiken. Met deze actie willen ze een discussie op gang brengen om de geaardheid van pedofielen geaccepteerd te krijgen.

Ze willen benadrukken dat mensen met pedofiele gevoelens een andere voorkeur hebben. Die zegt verder niets over hoe wij daar mee omgaan. Pedofielen zijn zelden kinderverkrachters, zegt De Jonge.

De Jonge, die zegt nog nooit een kind te hebben misbruikt, vindt dat de negatieve gedachten over pedofielen moeten worden gekeerd. ''Het verkeerde gedrag van sommige pedofielen moet je aanpakken, niet de pedofielen zelf. Ik gruwel ook van kinderverkrachters, omdat ik kinderen, in mijn geval meisjes, juist lief heb''.

Hoogleraar R. Bullens, verbonden aan de VU en de forensisch-psychiatrische polikliniek De Waag in Amsterdam, is bang voor een jacht op pedofielen, zoals in Engeland. Daarom vindt hij de actie van De Jonge niet slim.

De Jonge heeft zijn huisbaas en de plaatselijke politie ingelicht voor het geval mensen amok maken. Beiden reageerden volgens De Jonge positief en noemden het een dappere daad.

Update 19:30

Internetaanbieder Demon heeft de site in de namiddag van internet afgehaald.

Een woordvoerder van Demon zegt dat het bedrijf "niet geassocieerd wil worden met pedofilie". Demon vindt dat de aangeboden pagina's een twijfelachtige inhoud hebben en links bevatten naar pagina's van hetzelfde niveau.

=

Voor de goede orde: Fok! staat niet toe dat er in reacties wordt opgeroepen om de makers van de website te bedreigen of om op te roepen tot geweld tegen hen. Reacties worden dan ook weggehaald en beoordeeld met -10 ongewenst.

Taiwanees kind (7) verslaafd aan porno

Stuartje had ons via de newssubmit het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Een 7 jaar oude Taiwanese jongen krijgt professionele hulp om van zijn porno verslaving af te raken. Hij begon pornofilms te bekijken omdat zijn grootvader ze in zijn bijzijn bekeek. De grootvader dacht dat zijn kleinzoon niet verstond wat er gebeurde in die films. Maar hij had het mis. Vanaf het moment dat de jongen kon zappen ging hij op zoek naar porno in plaats van cartoons.

Toen hij ongeveer drie jaar oud was zag zijn moeder hem masturberend naar een pornofilm kijken. De moeder was zo geshockeerd dat ze het huis van haar vader verliet om ergens anders te gaan wonen. Ze begon haar zoon meer in de gaten te houden en ze merkte dat hij graag werd geknuffeld door vrouwen met grote borsten en dat hij hun borsten wou betasten. In de kinderopvang deed hij het topje van de oppas omhoog en tekende hij naakte vrouwen in plaats van cartoons. Hij begluurde een buurvrouw die naakt sliep met het venster open.

Ook stal de jongen ondergoed en bleef hij doorgaan ondanks de straffen die zijn moeder hem gaf. Zijn moeder realiseerde zich dat haar jonge zoon professionele hulp nodig had toen hij haar begon te betasten terwijl ze sliep. Dokters in het psychiatrisch ziekenhuis stellen dat het gedrag van de jongen het gevolg is van blootstelling aan pornografische films. Ze zeggen dat volwassenen verkeerd bezig zijn als ze denken dat jonge kinderen niet door dat soort films worden beïnvloed.

Mens veroorzaakt verwijding atmosfeer

De afstand tussen de grond en de troposfeer wordt steeds groter, en dit is voornamelijk te wijten aan toedoen van de mens. Dit zeggen wetenschappers van het Lawrence Livermore National Laboratory in Californië in het magazine Nature.

De bovenkant van de troposfeer, de laagste laag van de atmosfeer is honderden meters gestegen sinds 1979, door uitstoot van verbrandingsmotoren en industriële uitstoot. De onderzoekers hebben computermodellen gemaakt waarbij vijf mogelijke oorzaken voor de verwijding van de atmosfeer berekend werden. Drie daarvan zijn gebaseerd op gegevens van menselijke vervuiling, en twee daarvan op basis van natuurlijke oorzaken.

Het bleek dat de mens de voornamelijke oorzaak is van de uitdijende atmosfeer. De steeds wijder worden atmosfeer heeft een negatief effect op het globale klimaat.

Moslimmatrozen worden ontslagen

Een groot aantal moslimmatrozen van Nederlandse reders wordt ontslagen omdat ze te veel geld gaan kosten. Reden daarvan zijn de verscherpte Amerikaanse antiterreurmaatregelen, zo meldt de Volkskrant vandaag.

De Amerikaanse overheid heeft wegens het gevaar voor terrorisme een 'superministerie' van Veiligheid opgericht. Dit zou voor een enorme bureaucratie zorgen. De wachttijd voor een visum voor de VS is opgelopen tot minstens zes weken. Vooral voor bemanningen uit landen als Saudi-Arabië, Pakistan en Indonesië duurt het erg lang voor ze een visum krijgen. Daarom wordt personeel uit die landen ingeruild voor werknemers uit lagelonenlanden waarmee de Amerikanen minder problemen hebben.

Directeur Felix Feleus van het Ridderkerkse bedrijf Moerman zegt: ''Wij worden feitelijk door een andere overheid gedwongen te discrimineren. Maar we kunnen niet anders''.

Volgens de Internationale Zeeliedenfederatie ITF wordt volop geprobeerd om de VS te bewegen tot een soepelere houding. ''Het haalt niks uit. De VS vinden veiligheid belangrijker dan mensenrechten''. Verwacht wordt dat de problemen nog zeker een jaar zullen aanhouden. Een nieuwe, wereldwijd erkende identiteitskaart komt eraan.

Ontdekker van Elvis overleden

Elvis ontdekker Sam Phillips is gisteren op tachtig jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Memphis. Philips ontdekte Elvis Presley toen deze een studio binnenliep om een plaatje voor zijn moeder te maken. Philips haalde ook successen met Carl Perkins, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en B.B. King. Daarmee wordt hij gezien als de pionier van de rock & roll.

In 1955 verkocht Phillips het contract van Presley voor 35.000 dollar aan platenmaatschappij RCA. Hij behaalde vervolgens successen met zangers als Johnny Cash en Roy Orbison. In 1968 stopte Philips met zijn platenlabel. De studio waarin hij werkte werd een ware attractie. In 1986 werd Phillips opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Hij was al enige tijd ziek.

Column: Het verscholen werk

Hoewel allesbehalve stipt, is uw trouwe reporter Eb toch op zijn post. Dat wil zeggen, achter een laptop onder een Italiaanse boom. Niet gehinderd door wat voor kabel dan ook, stellen batterij en antenne mij in staat te berichten uit den vreemde. Net als miljoenen landgenoten stel ik vast dat deze boom die mij beschutting biedt voor de snikhete koperen ploert, niets van mij wil. Hij stuurt geen rekeningen en stelt geen deadlines. Hij rinkelt niet eens, hij ruist maar wat. Het is vakantie.

Kabinet moet nóg meer bezuinigen

Het kabinet moet nog dieper in de uitgaven snijden dan aangekondigd was, meldt het Algemeen Dagblad. Door de tegenvallende economie moet er nog twee miljard euro extra bezuinigd worden, zo hebben bronnen rond het kabinet gemeld.

Begin deze maand had minister Zalm van Financiën al aangekondigd dat er 2,5 tot 3 miljard euro extra gekort moest worden, bovenop de 13 miljard euro die in het regeerakkoord staan.

Door nu bezuiniging op bezuiniging te stapelen komt het kabinet dicht in de buurt van de 18 mrd die CDA en PvdA bij hun mislukte formatie beoogden, zegt de krant. "De VVD vond dat toen te veel."

Explosie in huis stuntman eist slachtoffers

In Bombay zijn minstens vijf mensen gedood door een explosie in het huis van een stuntman. Naast de doden vielen ook nog eens tientallen gewonden. De ontploffing was merkbaar tot in een straal van een kilometer.

In het huis van de stuntman lagen explosieven die hij op de filmset in Bombay zou gebruiken. Het is niet bekend hoe de explosieven hebben kunnen ontploffen.

De filmindustrie in en rond Bombay is groter dan die van het Amerikaanse Hollywood en wordt dan ook vaak 'Bollywood' genoemd. Toch zijn de films buiten Azië nauwelijks populair bij het grote publiek.

FOK! geeft opkomende bands een kans!

FOK! bestaat door de users en voor de users. Zo zijn er ook ongetwijfeld vele users die in een bandje spelen dat zoekt naar een groter publiek. We willen daarom opkomende bandjes een kans geven hun materiaal te presenteren aan de FOK! lezers.

Trip is onze eerste "opkomende" band die wij aan het grote publiek willen presenteren. Deze negen koppen tellende formatie maakt funk met allerlei invloeden. FOK! was vorige week op visite bij de bassist, de saxofonist en de zanger om de band even aan de tand te voelen. FLIPNEUS schreef een leuke special over deze spectaculair klinkende band. Deze special is hier te lezen.

Maak je ook deel uit van een beginnende band en wil je een kansje wagen? Mail dan zelf naar FLIPNEUS de naam van de band, de muziekstijl en een kort verhaaltje met informatie, en wellicht sta je zelf binnenkort met je band op FOK!. Let wel op; FLIPNEUS geniet vanaf vandaag van een welverdiende vakantie, dus het antwoord kan even op zich laten wachten. Stuur GEEN demo's zonder dat hier om wordt gevraagd. Mailtjes met muziekbestanden etc. worden niet beantwoord.

Veel leesplezier gewenst met de special "New Talent: Trip".

MrSubtle
Eindredacteur reviews

Vaticaan: Homohuwelijk schadelijk voor samenleving

Tonks had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag zal het Vaticaan komen met een visie over het samenwonen van homoseksuelen. De inhoud van het document is echter al uitgelekt in de Italiaanse media, en heeft daar tot grote verontwaardiging geleid in homofiele kring.

Zo wil de Rooms-Katholieke kerk dat politici zich verzetten tegen een wettelijke status voor samenlevingsvormen van homo's en lesbiennes. Het homohuwelijk dat nu bijvoorbeeld mogelijk is in Nederland, Canada en België, wordt door het Vaticaan als ''schadelijk voor de samenleving'' bestempeld. Verzet tegen het homohuwelijk is een plicht voor alle katholieken, zo meent de RK-kerk.

Turkije perkt macht van leger in

In Turkije heeft het parlement een hervormingswet aangenomen die een einde moet maken aan de enorme macht van het leger in het land. De wet moet het mogelijk maken om tot de Europese Unie toe te treden; de EU had eerder aangegeven dat er niet eerder toetredingsonderhandelingen worden begonnen, voordat er drastische hervormingen zouden plaatsvinden. De inperking van de macht van het leger is één van de hervormingen die geëist wordt.

In Turkije hebben de militairen op dit moment middels de Nationale Turkse Veiligheidsraad grote macht. In de Raad zitten de voornaamste ministers samen met topmilitairen en de president; zij stippelen de beleidslijnen uit en hebben een uitvoerende macht. In de nieuwe situatie zullen de militairen alleen nog een adviserende rol mogen spelen.

Vanuit de EU is er altijd kritiek geweest op deze raad. Zo heeft het Turkse leger in 1960, 1971 en in 1980 een staatsgreep in het land gepleegd en heeft het in 1997 de islamitische regering-Erbakan ten val gebracht. Het leger ziet zichzelf als de hoeder van de seculiere samenleving.

De hervormingswet kan dan ook tot grote spanningen tussen de islamitische regeringspartij AKP en het leger leiden, dat haar mogelijkheden om het seculiere karakter van het land te bewaken onder druk ziet komen. De AKP, die nu de meerderheid heeft in het parlement, wordt door het leger met grote argwaan bekeken.

Woordvoerders van de EU reageerden gisteren positief op het nieuws uit Turkije, maar zeiden wel de daadwerkelijke uitvoering van de wet af te willen wachten.

Engelse mannen: "Voorspel, wat is dat?"

Jumperke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tachtig procent van de Britse mannen weet niet wat "het voorspel" is en ziet het aan voor bijvoorbeeld sport, een computerspel of kleding. Dat blijkt uit de grootste enquete over dit onderwerp ooit in Groot-Brittannië, door de Britse winkel Beau Blue gehouden in het kader van de nationale voorspel-dag. 10.000 mensen in de leeftijd van 17 tot 70 jaar werden ondervraagd.

Zelfs het model Jordan, gekozen tot gezicht van de voorspel-dag van woensdag, was verbaasd over de "schokkende" resultaten. "Sex zonder voorspel is als toast zonder boter," liet ze weten. "En toch denken sommige mensen in dit land dat het goed is om 'het' zonder voorspel te doen. Maar niet in mijn opinie."

De mannen die het voorspel kennen waren overigens wel tevreden met hun techniek. Zeventig procent gaf zichzelf een negen voor de techniek. De vrouwen waren het hier minder mee eens en gaven een mager zesje. Maar, eerlijk is eerlijk, zelf denken ze ook niet echt goed te zijn. Al met al gaven de vrouwen zichzelf een magere vijf wat hun voorspel-prestaties betreft.

Lesbiënnes en homoseksuelen zijn de koninginnen en koningen van het voorspel. Zij doen per vrijpartij gemiddeld 25 minuten langer over het voorspel dan het nationale gemiddelde.

Verdere weetjes: de accountant spendeert de meeste tijd (40 minuten) aan het voorspel, de winkelbediende is al in twee minuten klaar voor een vervolg. Verder geeft 84 procent van de mannen aan volledige seks het lekkerst te vinden, terwijl 62 procent van de vrouwen het liefst alleen voorspel heeft.

Man bekent aansteken bosbranden Frankrijk

Danny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een afwijzing voor de vrijwillige brandweer is de oorzaak van zeven bosbranden in Zuid-Frankrijk. Een 29-jarige man heeft de branden uit kwaadheid over de afwijzing aangestoken, zo bekende hij na zijn aanhouding woensdag tegenover de politie.

De verdachte werd woensdag in Nice aangehouden nadat hij zich in de ogen van omwonenden verdacht gedroeg in de buurt van een brandhaard. Bij zijn arrestatie had hij een aansteker in zijn hand. De man bleek deze maand verantwoordelijk te zijn voor vijf branden. Ook vorig jaar stak hij al twee bosbranden aan. Hij riskeert nu een celstraf van tien jaar.

Zuid-Frankrijk heeft al sinds 17 juli te maken met bosbranden. Daarbij zijn al vele duizenden hectare bos in de as gelegd en zijn vier mensen, waaronder een Nederlandse vrouw, om het leven gekomen. Ook moesten duizenden vakantiegangers worden geëvacueerd.

Vlaams Blok regelmatig in contact met LPF'ers

Het Vlaams Blok heeft regelmatig contact met 'individuele leden' van de LPF. Dat zegt Blok-Kamerlid en partijwoordvoorder Van Hauthem. Van Hauthem noemt geen namen en geeft aan dat de betreffende LPF'ers vooral geïnteresseerd zijn in de organisatie en kadervorming van het Vlaams Blok. "Het is echter allemaal nog wel wat anders dan structurele samenwerking met de LPF", aldus Van Hauthem.

De LPF als partij mijdt alle contacten met de extreemrechtse Vlaamse partij. Het Vlaams Blok zou echter wel graag een vorm van vast contact zien met de LPF. Vorig jaar vierde de partij de overwinning van Pim Fortuyn bij de gemeenteraadsverkiezingen tijdens een speciale bijeenkomst in Antwerpen als een doorbraak. Partijvoorman Filip Dewinter sprak toen van een "einde aan het politiek correcte multiculturele denken in Nederland".

Omdat Filip Dewinter in Vlaanderen een nogal 'hard' imago heeft, probeert hij zich de laatste tijd milder te uiten. Hij ziet daarbij Pim Fortyun als zijn grote voorbeeld. Pim Fortuyn en de LPF wezen vorig jaar elke vergelijking of samenwerking met het Vlaams Blok sterk van de hand. LPF-fractievoorzitter Herben doet dat nog steeds.

Zesendertig stelletjes geven elkaar ja-woord

The_Duce vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Zesendertig stelletjes uit Syrië hebben zich veel geld bespaard door onlangs tijdens een massabruiloft te trouwen. Het evenement werd door de Revolutionaire Jongeren Unie geörganiseerd om het trouwen in het land te stimuleren.

Meer dan vijftig procent van de Syrische jongeren die willen trouwen, doet dat niet omdat de kosten ervan te hoog zijn. Het trouwpercentage is zo laag omdat het gemiddelde salaris per maand niet hoger is dan 90 euro.

Het evenement werd echter gesponsord door bedrijven. Samen legden zij een bedrag van 2,8 miljoen euro op tafel. Het huwelijkscadeau voor ieder stelletje was een huishoudelijk apparaat en een verblijf voor drie nachten in een hotel aan de Middellandse Zee.

Grootste vliegtuig ter wereld in Nederland

Vliegtuigspotters kunnen vandaag een mooie dag tegemoet zien. Rond half negen vanochtend komt op Eindhoven Airport namelijk het grootste vliegtuig ter wereld aan. Dat heeft de Koninklijke Landmacht woensdag gemeld. Het is de eerste keer dat de Antonov 225 in Nederland is.

Het Russische toestel is in de jaren tachtig gebouwd om de Russische tegenhanger van de Space Shuttle te kunnen vervoeren. De vleugels van het vliegtuig, waarvan er maar één exemplaar bestaat, hebben een spanwijdte van 88,4 meter. Het toestel kan 250 ton aan vracht vervoeren en wordt aangedreven door zes motoren.

De Antonov 225 wordt momenteel alleen nog gebruikt om gewone vracht te vervoeren en komt dan ook naar Nederland om een vracht af te leveren. Rond het middaguur zal het toestel naar alle waarschijnlijkheid weer vertrekken.

De Antonov 225 vervoert een shuttle

Man vindt bom uit WO II op zolder

Linz en J0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het opruimen van zijn zolder heeft een man uit Winterswijk woensdag een brandbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het explosief is later op de dag op de Veluwe door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing gebracht.

Volgens de politie hebben vroegere bewoners, familie van de Winterswijker, de bom na de oorlog als relikwie bewaard op hun zolder.

Feyenoord-preses boycot Studio Sport

NOS Studio Sport moet het voortaan doen zonder de medewerking van Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik; hij boycot het programma vanaf nu. De Feyenoord preses is boos op de makers van het sportprogramma, omdat een interview met hem dinsdagavond ,,opnieuw helemaal uit zijn verband is gerukt''.

Op de website van Feyenoord doet de voorzitter zijn beklag over het sportprogramma, dat een interview van 15 minuten zou hebben 'verknipt' tot ,,hooguit twee minuten. Alles wat verklarend was, is eruit gehaald.'' Volgens de voorzitter zou de uitzending de indruk wekken dat Feyenoord een probleem heeft door een leegloop van de selectie. De woorden van Van den Herik waarmee hij dat weerlegt, zouden niet in de uiteindelijke montage zijn opgenomen. De voorzitter spreekt dan ook van een ,,gecastreerd'' interview.

De verklaring over het vertrek van Paul Bosvelt dinsdagavond op de NOS vindt Van den Herik ook veel te mager en ''door knipwerk volkomen uit zijn context gehaald''.

Een woordvoerder van NOS Studio Sport ontkent de aantijgingen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.