Torenklimmers ontvangen gepeperde rekening

De drie torenklimmers die enige tijd geleden op de toren van de St. Christoffelkathedraal in Roermond hebben overnacht, staat een flinke rekening te wachten. Aannemer Tom Loven uit Roermond heeft het drietal namelijk een factuur van 756 euro gestuurd. Dat kostte de werkploeg die 's ochtends aantrad, maar niet aan het werk kon door de bivak van het drietal. Politie en brandweer denken nog na over de hoogte van hun rekening voor het laten uitrukken van de hulpdiensten.

De drie jongemannen uit Reuver en Roermond besloten na een avondje stappen, voor de kick de toren van de kathedraal te beklimmen. Echt moeilijk was dat niet: de toren stond namelijk wegens werkzaamheden in de steigers.

De politie heeft aanvankelijk nog geprobeerd de mannen naar beneden te praten, maar tevergeefs. Pas rond een uur of acht 's ochtends werd de laatste torenklimmer naar beneden gehaald. ,,Daarom konden wij niet meteen aan het werk. Ook 's nachts heb ik mensen moeten inschakelen en die kosten wil ik ook terug'', aldus de aannemer.