Graancirkelexperts filmen UFO's boven veld

Dat graancirkelmakers zich vervelen, blijkt ook dit jaar weer. In de maand juni hebben ze maar liefst 24 graanfiguren gemaakt in Engeland. Veel van de figuren verschijnen 's nachts midden in graanvelden in afgelegen gebieden. De graancirkel die 15 juni bij Ogbourne, St.George verscheen, heeft een doorsnede van 150 meter, en bestaat uit negentien cirkels. Stuard Dike, graancirkelexpert, beweert dat de cirkels door UFO's gemaakt worden. Hij heeft in voorgaande jaren bij deze lokatie camera's opgesteld, omdat hier vaker graancirkels verschijnen.

Hij zegt: "We hebben meerdere sightings van de objecten gefilmd die de Ogbourne St George formatie gemaakt hebben. Het eerste object vliegt uit de cirkel die het dichtst bij de camera zit, en zweeft boven de formatie, ongeveer 6 voet boven het graan. Daarna vliegt er een ander object verticaal uit dezelfde cirkel, waarna de andere objecten er onderdoor vliegen. Het eerste object verandert zijn koers, en verlaat de formatie en schiet met grote snelheid de lucht in. We hebben het twee keer weten te filmen, in 1999 en 2001. In alle gevalen leken de objecten precies dezelfde grootte en vorm te hebben, met de zelfde karakteristieken qua vliegen".

Enkele van de formaties die in juni zijn ontstaan bij respectievelijk Milkhill, St George, Tan hill, Thorn Borough. (Klik op plaatje voor meer informatie).