Game Review: Donkey Kong Country

Originaliteit

Voordat Rare werd overgenomen door Microsoft, maakten ze voor Nintendo de superpopulaire games Donkey Kong Country 1, 2 en 3 voor de Super NES. Besloten werd om, net als met de meeste populaire games van Nintendo, deze dan ook maar voor de Gameboy Advance aan te gaan bieden.


Brengt me meteen bij het grootste minpunt, origineel is dit spel absoluut niet. Denk aan de SNES game, maar dan in het klein. Er is nauwelijks iets nieuws bijgekomen, op de kleine extra spelletjes na. Die zijn zo mogelijk nog minder origineel, want het zijn gewoon levels uit het spel die je met zoveel mogelijk punten moet zien te beŽindigen.


Dat is overigens niet de enige reden dat dit spel nauwelijks origineel is. Niet voor niets beweren sommigen dat Donkey Kong weinig meer is dan een behaarde Mario. Je rent, springt, kruipt en rolt door het spel (rollen kon Mario dan weer niet), en net als bij Mario kun je de meeste vijanden doodmaken door erop te springen. Bij Mario verzamel je muntjes, bij Donkey Kong bananen. De paddestoelen waar je bij Mario een leven extra voor ontving zijn in Donkey Kong vervangen door apen-ballonnen, in Donkey Kong heb je dan ook nog de mogelijkheid om een extra leven te krijgen door de letters "KONG" te verzamelen, maar is dat zo origineel?


En onnodig bovendien, want Donkey Kong Country is gewoon niet moeilijk. Dat is lang niet iedereen met me eens en dat is vreemd, want zo goed is mijn oog-hand-coŲrdinatie nu ook weer niet (dat krijg je als je boven de 20 komt).

Het verhaal

Voor de volledigheid het verhaal. Je grote verzameling bananen is gestolen en dat kan uiteraard niet getolereerd worden! Op zoek naar de bananen dus!