Onverdeelde frequenties alsnog in de lucht

The_Drag0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet wil alsnog een commerciële klassieke zender in de ether hebben. Tijdens de frequentieverdeling in mei bleef er één landelijk frequentiekavel onverdeeld. De enige aanvrager die belangstelling had was Sky Radio. Sky had echter tevens de geclausuleerde kavel voor niet-recente muziek aangevraagd. Overeenkomstig de systematiek van de vergelijkende toets moest Sky Radio in dat geval aangeven naar welke kavel de hoogste voorkeur uitging. Deze bleek uit te gaan naar het kavel voor niet-recente muziek.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken en staatssecretaris Van der Laan van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen hebben vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat ze dat kavel samen met nog drie regionale commerciële kavels en twee middengolfkavels aan het einde van dit jaar alsnog willen verdelen. Ze willen een extra ronde organiseren die volgens dezelfde kriteria gaat als de eerste ronde.

Het landelijke FM kavel is geclausuleerd. Partijen moeten bij verwerving daarvan overwegend klassieke of jazzmuziek uitzenden. In de eerste ronde bleek de interesse daarvoor gering te zijn. Inmiddels hebben diverse partijen hun belangstelling voor dit geclausuleerde kavel kenbaar gemaakt.