Examen Kunstgeschiedenis (Eileen)

Robin (Anthraxx)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Eileen stuurde een examenverslag in.

Na dagenlang op werkelijk alle manieren te hebben geleerd (denk aan telewerken met andere studenten, meerdere malen de oefenvragen maken etc) weet je pas echt wat de wel gevreesde examenstress inhoudt. Op de dag van de eerste ramp vroeg van huis gegaan, en met de fiets opweg naar mijn eerste examen; kunstgeschiedenis. Eenmaal in de examenzaal (gewoon de gymzaal met tafels in nette rijen) werd het pas echt serieus; ik ging nu toch echt mijn allereerste examen maken. De envelop werd geopend en daar kwamen de roomwitte vellen papier je tegemoet. Het omslaan van het eerste vel kostte al een krachtinspanning te vergelijken met het omkappen van het gehele Heilooër bos (tenminste, bij wijze van). De eerste tien vragen waren redelijk tot goed te doen. Maar toen begon de ramp pas echt; de handjes begonnen te trillen, de maag begon te knorren en vanuit alle hoeken in dé examenzaal kwamen zuchten en zenuwachtige kuchjes. Het blaadje met de kleurafbeeldingen had inmiddels al de tien vingers gegraveerd staan in de randen, want vanwege de trillende handjes was het maar wat moeilijk om zo'n blaadje recht voor je neus te houden. Toen het eenmaal een half uur voor tijd was kwam de stress tot het optimale punt; er moesten nog 15 vragen gemaakt worden! De eerste vijf van die 15 vragen kregen nog de volledige aandacht, maar de andere tien moesten het doen met mijn eerste ingeving.

Waar was de tijd? Heb ik werkelijk waar twee en een half uur over 39 vragen gedaan? En had ik nóg tijd te kort? Ja dus. Dus gelijk naar huis om het LAKS kennis te geven van het behoorlijke tijdstekort. Of het zal helpen, weet ik niet, maar als niemand wat doet helpt het zeker niet!