[Up]Van Persie 2 duels geschorst

Otto (okee6)
De aanklager van de KNVB heeft Feyenoord-speler Robin van Persie een schikking voorgesteld van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk.

Van Persie kreeg het voorstel voor zijn 'ruwe' overtreding op Stijn Vreven in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht afgelopen zondag. Scheidsrechter van Egmond stuurde de aanvaller weg nadat hij met zijn linkerbeen op Vreven doorhaalde, aldus de lezing van de aanklager. "Of een tegenstander daarbij provoceert of ‘zich aanstelt’ is niet bepalend voor de straf. De spelregels schrijven voor een dergelijke handeling maar één straf voor en dat is een veldverwijdering", aldus Uilenberg op de website van de KNVB. Van Persie en Feyenoord zijn het oneens met de aanklager, het ligt in de verwachting dat er beroep wordt aangetekend. Er resteren Feyenoord dit seizoen nog 5 wedstrijden, waarvan de 2e thuis voor de competitie tegen PSV en de 5e wedstrijd thuis tegen FC Utrecht voor de Amstel Cup de belangrijkste zijn.

8-05-2003 Voetbal.nl
Van Persie heeft beroep aangetekend tegen de uitgesproken straf. Hij loopt daarmee wel het risico van een hogere straf, dat zou de speler de Amstel Cup finale kunnen kosten. Vooralsnog is de speler echter weer inzetbaar, derhalve ook tegen RKC Waalwijk aanstaande zondag.

15-05-2003 NOS TT
De aanklager heeft in de herkansing 4 duels onvoorwaardelijk geeist, als wel gebruikelijk een wedstrijd zwaarder dan voorheen. Morgen doet de tuchtcommissie uitspraak.

15-05-2003 VI.nl
De tuchtcommissie heeft Robin van Persie voor 2 duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Feyenoord en Van Persie besloten niet in beroep te gaan, in dat geval zou Van Persie zondag tegen PSV in actie hebben kunnen komen. Van Persie wil zijn meespelen de bekerfinale echter niet in de gevaar brengen.

Michael Lamey van AZ werd voor 3 wedstrijden geschorst, ook hij accepteert de straf voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen PSV. Zijn seizoen zit er op.