Naast bonussen ook villa's voor topmannen

MOSA herschreef het volgende voor ons en plaatste dit in de newssubmit:

NRC Handelsblad meldt vandaag dat topmannen van grote bedrijven niet alleen grote bonussen krijgen, maar ook beloond worden met woningen van enkele miljoenen euro's. Normaal gesproken worden dergelijke gegevens niet vermeld in jaarverslagen. Pas sinds dit jaar moeten salarissen, bonussen en gouden handdrukken van individuele bestuurders worden vermeld.

Aegon betaalde in november vorig jaar 1,1 miljoen euro voor een huis in Den Haag waarin de Amerikaanse topman D. Shepard woont. Drie jaar geleden betaalde het inmiddels failliete KPNQwest 2,5 miljoen euro voor een villa in Wassenaar om zijn toenmalig topman J. McMaster van een woning te voorzien. Dit huis is onlangs door de curatoren die het faillissement van het bedrijf afwikkelen, verkocht met een verlies van 0,75 miljoen euro.

Intussen groeit het verzet tegen excessieve beloningen voor topmanagers. Donderdagavond werd op initiatief van KPN's centrale ondernemingsraad achter gesloten deuren een unieke bijeenkomst gehouden - met vakbonden, de ondernemingsraden van ING en Getronics, en diverse politici. Er is onder meer gesproken over het beperkingen van de beloningen door nieuwe wetgeving.