Wereldrecord uit luchtballon springen verbroken

Halvarine, MrLunk, Michel van Bergen en MentalWesto hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft er weer een record bij. Zaterdag slaagde de Paraclub Flevo uit Lelystad er boven Markelo in om het wereldrecord met zoveel mogelijk parachutisten op hetzelfde moment vanuit de grootste luchtballon ter wereld te springen te verbeteren. Daarmee is de verovering van de titel 'met zoveel mogelijk parachutisten tegelijkertijd uit een luchtballon' een feit. Het oude record was gevestigd door zestien Britten.

De sprong vond rond 07.00 uur plaats. Dat tijdstip was gekozen omdat er een rustige atmosfeer moest zijn om in te springen. Twintig mensen sprongen tegelijkertijd, waarna nog eens tien mensen het luchtruim kozen. Ook dat aantal van dertig parachutisten tijdens een ballontocht was een wereldrecord.

Paraclub Flevo laat de Britten zo snel mogelijk weten dat ze het record kwijt zijn. "Dat zullen ze niet leuk vinden. Ze kunnen er voorlopig namelijk niet overheen, omdat je daar de grootste luchtballon ter wereld voor nodig hebt. En die is in Nederlandse bezit", aldus de chef-instructeur.