FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 april 2003

Spaanse scheids voor Milan-Ajax

Manuel Enrique Mejuto González fluit de kwartfinale return in de Champions League tussen AC Milan en Ajax.

De 38-jarige Spanjaard wordt gezien als een goede en onopvallende scheidsrechter. Zo kwam hij vorig jaar op de gedeelde eerste plaats in de ranglijst van het Spaanse sportmagazine MARCA. Verder heeft de Spanjaard het laagste gemiddelde in de Primera División als het op gele kaarten aankomt. In internationaal verband valt González 'interland Engeland-Australie van februari op, die ging voor de Engelsen in eigen huis met 1-3 verloren.

Mejuto González floot eerder Vitesse-Liverpool in de 3e ronde Uefa Cup november vorig jaar, dat eindigde in een 0-1 zege voor de Engelsen met een gelukkige treffer van Michael Owen. In november 2000 leidde hij Feyenoord-Stuttgart (2-2) eveneens in de 3e ronde van de Uefa Cup.
In september 2001 won PSV in de Champions League -'thuisspelend' in het Gelredome- onder leiding van de Spanjaard van Galatasaray (3-1).

Verder was hij de eerste scheidsrechter die met een Euro munt de tos verrichtte. Dit deed hij op Euro 2000.

Maldini speelt tegen Ajax

Aanstaande woensdag in de kwartfinale van de Champions League zal Paolo Maldini van de partij zijn tegen Ajax.

De verdediger van AC Milan zal wel met een veiligheidsmasker spelen ,omdat hij ruim een week geleden tegen Inter zijn neus brak. In de eerste wedstrijd van de kwartfinale speelden Milan en Ajax in Amsterdam 0-0.

Trainer van de Milanezen, Carlo Ancelotti, weet nog niet zeker of hij woensdag een beroep kan doen op de Portugees Rui Costa. De spelmaker kampt met een enkelblessure. Clarence Seedorf en Andrea Pirlo zijn door blessures zeker niet van de partij. Gennaro Gattuso is bij Milan geschorst.

Voetbal: Maldini speelt tegen Ajax

Aanstaande woensdag in de kwartfinale van de Champions League zal Paolo Maldini van de partij zijn tegen Ajax. De verdediger van AC Milan zal wel met een veiligheidsmasker spelen, omdat hij ruim een week geleden tegen Inter zijn neus brak. In de eerste wedstrijd van de kwartfinale speelden Milan en Ajax in Amsterdam 0-0.

Trainer van de Milanezen, Carlo Ancelotti, weet nog niet zeker of hij woensdag een beroep kan doen op de Portugees Rui Costa. De spelmaker kampt met een enkelblessure. Clarence Seedorf en Andrea Pirlo zijn door blessures zeker niet van de partij. Gennaro Gattuso is bij Milan geschorst.

De GP van Canada zal gewoon doorgaan

De GP op Gilles Villeneuve is niet in gevaar door de SARS uitbraak in Canada.

Naast Azië is Canada een van de landen waar SARS in grote mate uitgebroken is. Alle gevallen zijn te vinden in twee grote kernen, Vancouver en Toronto. Alleen in Vancouver lijkt de uitbraak enigzins onder controle te zijn. Vanuit Toronto is SARS afgelopen week misschien naar Montreal verspreid, waar de GP zal plaatsvinden.

Toch ontkent FIA-voorzitter Max Mosley dat de GP afgelast zal worden. "Op het moment, en dan moet je het heel realistisch bekijken, praat je over een honderdtal dodelijke slachtoffers. Vergeleken met de wereldbevolking stelt dat natuurlijk niets voor. Er is dan ook geen reden om aan te nemen dat er Grand Prix' zullen wijken hierdoor."

De vraag blijft dan nog altijd of de teams en de media het risico aanvaardbaar vinden en afzullen reizen naar Canada. Eerder dit jaar kwamen geruchten van SARS na terugkeer uit Maleisië bij zowel Alexander Wurz als een Britse Journalist. Het bleek hier beide keren om vals alarm te gaan.

Helmweigeraars lopen risico om 'gevla'd' te worden

Vanaf 21 april begint TeamAlert, een veiligheidsorganisatie geheel door jongeren opgezet, een nieuwe campagne om het gebruik van bromfietshelmen te stimuleren. Een onderdeel van die campagne is ,,Helm op. Daar kun je mee thuiskomen''.

Als bromfietsers zonder helm rond rijden, hebben zij kans om ,,gevla'd'' te worden. Leden van TeamAlert willen namelijk ,,helmplichtweigeraars'' met vla overgieten.

De ,,design je eigen helm wedstrijd'' is een ander aspect. De winnaar van die wedstrijd zal zijn eigen ontworpen helm krijgen en een scooter. ,,Geen belerend vingertje, maar een glimlach en een opgeheven duim'', aldus TeamAlert maandag. De bromfietshelmcampagne loopt tot half juli.

Deel goudreserve in Bagdad gestolen

Maandag zijn dieven in de Iraakse hoofdstad Bagdad er vandoor gegaan met het goud van een staatsbank. Naar schatting bedraagt de buit enkele miljoenen euro's. Geschokte buurtbewoners keken toe terwijl de bank aan de Abu Nidalstraat werd leeggeroofd.

De precieze waarde van het gestolen goud is niet bekend, maar een bankmedewerker zei in staat te zijn geweest om 160 miljoen dollar (ongeveer 147 miljoen euro) te "redden".

Vermoedelijk hadden de dieven de medewerking van een voormalige bankemployee omdat de zij op de hoogte waren van de veiligheidsmaatregelen.

Mercedes wil meer teams voorzien

Mercedes is bereid meer teams motoren te leveren volgend seizoen.

Door meerdere teams van motoren te voorzien kan de prijs van een motor gehalveerd worden, zo vertelde Norbert Haug, vice-directeur van Mercedes. Het zal hier gaan om het laatste model van de motor en niet om constructies zoals die bij Ferrari en Cosworth te zien zijn. Ferrari rijdt met de nieuwste motor en levert de oude aan Sauber. Cosworth maakt het laatste model voor Jaguar en levert eerdere types aan zowel Jordan als Minardi.

"Op dit moment kost het leasen van een motor iets in de richting van 20 a 25 miljoen dollar. In de toekomst, vanaf volgend jaar, zullen we ze leveren voor 10 miljoen. Het is makkelijker voor een team om 10 miljoen te betalen dan 25 en we staan open om te praten met teams die intresse hebben voor volgend jaar," zo zei Haug.

Zangeres Nina Simone (70) overleden

vrot-vrot en Roel's WebLog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is op 70-jarige leeftijd zangeres Nina Simone overleden in haar huis in Zuid-Frankrijk. De manager van de zwarte jazz- en blueszangeres heeft dat bekendgemaakt.

Simone werd geboren in North-Carolina. In de jaren vijftig begon ze als soulzangeres. Met Gershwins 'I loves you Porgy' boekte ze in 1959 haar eerste grote succes. Verder had ze grote hits met vertolkingen van 'My baby just cares for me' en 'I put a spell on you'. Ze schreef zelf ook veel nummers, waaronder 'Four woman'.

Nina Simone werd vaak vergeleken met Billie Holiday en Edith Piaf vanwege haar emotionele benadering van de songs.

MP4-18 laat nog op zich wachten

McLaren doet het rustig aan met de MP4-18.

McLaren zal zeker niet voor Canada met de MP4-18 gaan rijden. Ron Dennis zei dat het zelfs tot op Silverstone zou kunnen duren voordat de nieuwste creatie van Adrian Newey in een wedstrijd te zien zal zijn.

Ondanks de matige kwalificatie en weinig overtuiging tijdens de race op Imola zal McLaren, met de nieuwe Ferrari op komst, zich niet gaan haasten. Het team zal proberen het kampioenschap in handen te houden totdat de nieuwe bolide race-klaar is, zo zei Ron Dennis.

De MP4-18 kan misschien deze week al tijdens de tests te zien zijn, maar zal zeker een maand lang ontwikkelings programma doorlopen voordat het zijn racedebuut zal maken. "Betrouwbaarheid is alles" aldus Dennis.

Over de precize datum uitte de teambaas zich nog niet. "Ik zal maar zeggen, niet eerder dan Canada, niet later dan Silverstone."

Discotheekeigenaar gepakt met 146 kilo heroïne

KrnKje (herschreven) en demonseeker14 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Duitse Emmerich is een discotheekeigenaar aangehouden met 146 kilogram heroïne in zijn auto. Zijn wagen werd doorzocht nadat hij met grote snelheid langs een controlepost was gereden nabij de Nederlandse grens. De man had de drugs verstopt tussen allerlei levensmiddelen. De politie schat de straatwaarde van de heroïne op zo'n vijftien miljoen euro.

BMW zo goed als rond met Williams

BMW zal waarschijnlijk ook volgend jaar met Williams rijden.

Mario Theissen bevestigde dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn. Sir Frank Williams had gehoopt in Januari al een overeenkomst te kunnen tekenen, maar de geruchten gaan de ronde dat BMW niet tevreden zou zijn over de prestaties van het team en misschien hun eigen team zouden starten.

'Het contract is nog niet geheel rond. We zijn nog steeds in onderhandeling.' 'Ik ga er vanuit dat we halverwege het seizoen rond zijn,' alsdus Theissen. De discussie over hoe de motor en het chassis beter samen te laten werken zorgde voor de meeste problemen in de onderhandelingen. Theissen vindt dat Ferrari dat goed doet en denkt dat zij daar veel voordeel uit behalen.

Beide partijen zijn het eens dat het niet volgens verwachting gaat met de FW25. En ondanks de nieuwe snellere Ferrari die eraan zit te komen, blijven ze toch optimistisch dat Williams een rol van betekenis zou kunnen spelen dit seizoen.

Naakte man veroorzaakt aanrijdingen op A20

Hoedjevanpapier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een naaktloper heeft 2e paasdag voor aanrijdingen gezorgd. De politie heeft de man op de zuidbaan van de A20 aangehouden. Zijn identiteit is nog onbekend, hij had ook geen papieren bij zich. Over het motief van de naaktloper is nog niets bekend.

De man was vanaf het Klein Polderplein richting Schiedam gaan lopen. Hij liep dwars over de rijbaan, waardoor een aantal automobilisten moesten uitwijken. Als gevolg daarvan deden zich drie aanrijdingen voor. Er raakte daarbij niemand gewond.

Paashazen massaal naar de Efteling

petracev had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan een actie van De Efteling hebben in totaal 523 mensen meegedaan. Iedereen die eerste paasdag verkleed als paashaas naar het attractiepark zou komen, zou gratis toegang krijgen. Er liepen dus 523 paashazen door het park.

Volgens een woordvoerder van De Efteling is de actie "boven verwachting verlopen". Het attractiepark heeft nu al vijf procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar tijdens de paasdagen, wat natuurlijk ook komt door het mooie weer.

Grote brand op Brunssummerheide

Delta2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Brunssummerheide in Limburg woedt sinds vanavond zes uur een grote brand. Hoe groot de brand precies is, en waar hij precies woedt is niet bekend. Ook de oorzaak is nog onduidelijk.

Er zouden 20 kleine bluswagens zijn uitgerukt. Alle toegangswegen vanuit Landgraaf, Brunssum en Heerlen worden afgesloten. De alarmcentrale van de brandweer heeft al tientallen meldingen binnengekregen.

Peuter overleden bij ongeluk voor ouderlijk huis

demonseeker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nunspeet is gisteren een peuter van anderhalf jaar om het leven gekomen. Dat heeft de politie Noord- en Oost Gelderland vandaag bekendgemaakt.

Een bezoeker van de familie van de peuter kwam het erf oprijden, maar merkte niet dat de peuter voor zijn auto terecht was gekomen. Het jongetje kwam vervolgens onder het voorwiel van een auto terecht.

De peuter werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, maar dat mocht niet baten. Enige tijd later overleed hij aan zijn verwondingen.

Nieuwe reviewers en moderator op de FP

Omdat het wel zo handig is dat jullie, de users van de FP, weten wie er op de FP aan het werk zijn, zullen we vanaf heden, net als het forum doet in MED, nieuwe crewleden aankondigen.

Onlangs stond op FOK! een oproep voor nieuwe filmreviewers. Veel aanmeldingen, waaruit uiteindelijk de volgende twee filmreviewers zijn gekozen:

Ms.Movie
Joppe

Verder hebben we nog twee andere aanwinsten:

Meiske78 (Theaterreviewer)
ChrisJX (Moderator)


Wij wensen ChrisJX, Joppe, Meiske78 en Ms.Movie veel succes en uiteraard ook veel plezier!

Paasboodschap Swaziland: geen democratie

TechXP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een weinig opbeurende paasboodschap voor de inwoners van Swaziland, een land met ongeveer 1,1 miljoen inwoners. De koning van het Afrikaanse land, ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique, liet weten dat er geen democratie zal komen, omdat "democratie niet goed voor ons is".

Swaziland heeft als sinds 1973 geen politieke partijen meer. Het is een zogenoemde absolute monarchie, waarin de koning de uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende macht heeft. "Ondanks dat de hele wereld democratie predikt, is dat voor ons nog geen reden dat ook te doen", aldus de 35-jarige vorst.

Oeroud walvisskelet gevonden in Japan

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Japanse onderzoekers hebben een fossiel skelet van een walvis gevonden in een 700.000 jaar oude zandbank bij de Japanse stad Kimitsu. Volgens een woordvoerder van het natuurhistorisch museum in Tokio gaat het mogelijk om een bultrug.

Het fossiel is zes meter lang, maar het dier zelf heeft mogelijk een lengte van 15 meter gehad. De kop en de onderkaak liggen nog vereeuwigd in het gesteente; de rest van het fossiel is volgens de woordvoerder verloren gegaan bij zandwinning in de streek.

Schoonzoon Saddam geeft zich over

IrakDe schoonzoon van Saddam Hoessein, Jamal Mustafa Sultan, heeft zich overgegeven aan de Iraakse oppositie en zal worden overgedragen aan de Amerikanen.

Het Iraaks Nationaal Congres (INC), de koepelorganisatie van oppositiegroeperingen, heeft dat gisteren bekendgemaakt. Volgens INC-leider Ahmed Chalabi speelde Sultan een belangrijke rol in het regime. Hij zou tot het laatste moment de privé-secretaris van Saddam Hussein zijn geweest.

Sultan is de 'klaveren negen' van het Amerikaanse kaartspel van de 52 meest gezochte figuren van het Iraakse verdreven regime. Als de informatie over de aanhouding van het INC klopt, zijn zes van de Amerikaanse lijst van 52 meest gezochte personen van het Iraakse regime opgepakt.

Met dank aan bumberklevers en KrnKje voor de tip!

Fosforgranaat uit WOII gevonden in Huissen

Teijeextra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen woensdagochtend rond half elf is er in een weiland in de Gelderlandse stad Huissen een fosforgranaat blootgelegd die vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog stamt. Tijdens graafwerkzaamheden op het weiland werd het explosief gevonden. Direct belde de uitvoerder de politie.

Na een korte inspectie door de politie is het EOC (Explosieven Opruimingscommando) ingeschakeld en hebben zij de, aldus de gravers, rokende granaat onschadelijk gemaakt.

Omdat er geen woningen in de omgeving waren, was het gevaar van de granaat klein en hoefden er geen gebouwen ontruimd te worden. Wel is de straat tijdelijk afgesloten en moesten de werkzaamheden worden gestaakt. Naderhand is de afsluiting opgeheven en werd er een vervolg gemaakt op de werkzaamheden.

Keroppi als paashaas

Keroppi als paashaas

In het tijdperk van voor de vaste bijbaantjes had ik altijd in de zomervakantie wel 1 a 2 weekjes over voor vakantiewerk. Omdat geen bedrijf zelfstandig een werknemer voor zo'n korte periode gaat aannemen, moest ik het dus via de uitzendbureaus regelen. Niet dat ik daar voor mijn plezier heenging, in tegendeel. Meestal komt het erop neer dat een domme muts genaamd Cindy of Manon je een 'aan de lopende band' baantje aansmeert (voor meer irritatie wat betreft uitzendmutsen: Keroppi en de uitzendmutsen)

Toen ik op goede vrijdag fijn lag uit te slapen hoorde ik mijn moeder beneden aan de telefoon zeggen: "Wacht even, ik kijk of ze wakker is". Ik dook nog een fractie dieper onder de dekens, want als mijn moeder zo praat is er een onbekende aan de lijn die mij wil spreken. En dat zijn in de meeste gevallen uitzendbureau's.

En ja hoor, met de schorre stem die mij 's ochtends altijd siert, noemde ik mijn naam en gelijk werd ik wakker door een stortvloed aan woorden.
"Hoooooi! Met Jennifer van Tempo Team! Hee jij staat bij ons ingeschreven en heb jij morgen tijd om te werken?". Goh 'werken' is wel een heel ruim begrip, dus ik informeerde maar eens naar wat gedetailleerde en nuttige informatie a la werktijden, soort werk en (niet onbelangrijk) het loon.
"Wat voor werk het is? Nou ehm je gaat promotiewerk doen in een winkelcentrum. Oh je wilt precies weten wat voor promotiewerk? Nou je gaat verkleed als paashaas in een winkelcentrum chocolade eieren uitdelen."

Als paashaas verkleed in een winkelcentrum staan waar ik gegarandeerd bekende tegenkom? In eerste instantie wilde ik meteen weigeren, de telefoon uitzetten en verder gaan slapen. Maar toen kon ik er toch wel de humor van inzien. Toch wel best leuk eigenlijk, als je kan zeggen dat je paashaas bent geweest. En het was wat interessanter werk dan de meeste lopende band baantjes waar die uitzendmeisje mee aankomen zetten.
Toen het loon niet al te slecht bleek te zijn en de werktijden acceptabel stemde ik in.
De blijdschap in de stem van mevrouw de uitzendmuts deed me vermoeden dat het grootste deel van haar bestand dit baantje toch geweigerd had.

Omdat het de vorige dagen stralend mooi weer was geweest, dacht ik slim te zijn en me niet al te warm aan te kleden, ik moest immers 4 uur lang in een pluchen paashazen pak door een winkelcentrum sjouwen. Maar daar aangekomen was ik maar al te blij dat ik dat pak aanmocht, de wind was toch best wat kil voor alleen een shirtje.

Na mijn medepaashaas ontmoet te hebben op de afgesproken plek was het tijd voor omkleden en schminken. En aangezien het een grote schock voor de kinderzieltjes zou kunnen zijn als we 'en plein publiek' van mens in paashaas zouden veranderen, vroegen we bij de dichtstbijzijnde kledingzaak of weer van hun pashokjes gebruik mochten maken.

Jammer was alleen dat dit een 'exclusieve herenmodezaak' was. Dus toen wij tussen de dure polo's en kostbare pakken in onze paashazenpakken elkaar aan het schminken waren voelde ik me toch een beetje niet op mijn plaats. En ik kan het me verbeelden maar ik heb het vermoeden dat de nuffige eigenaresse (die overigens perfect speelde dat ze ons met open armen ontving) ons het liefst meteen weer haar chique winkel uitschopte. Mijn medepaashaas voelde zich ook niet op haar plaats, dus zodra we klaar waren kozen we snel het hazenpad naar buiten.

Maar niet voordat ik een blik in de spiegel had geworpen! En ik baalde zo dat ik geen fototoestel bij me had want ik ben best een schattige paashaas, als je dat van jezelf mag zeggen. Vooral de enorme oren die zoals bij hangoorkonijnen naar beneden hingen maakte dat het geheel er best vertederend uitzag.

Maar toen begon het echte werk pas echt. Een doos met 1000 chocolade eieren en een mandje waren de attributen waarmee ik me de komende 4 uur mee moest vermaken.
Ik laadde mijn mandje vol met eieren en ging opzoek naar kleine kinderen.

Het klinkt vast stomvervelend wanneer ik zeg dat ik 4 uur lang steeds door mijn knieën ging om aan kleine kindertjes te vragen"“Wil jij een eitje van mij" waarop de ouder reflexmatig antwoordde: "En wat zeg je dan?" gevolgd door een verlegen dankjewel van het kind in kwestie. Maar stiekem was het best een leuke ervaring. Zelfs als je niet bovenmatig dol bent op kinderen zoals ik ben.

En dan kunnen die bejaarden nog wel klagen over ‘die jeugd van tegenwoordig’ maar het gemiddelde kind is toch nog altijd een stuk minder brutaal dat de doorsnee bejaarde. Waar de kinderen lief stamelde "ik heb er al 1 gehad hoor paashaas" wanneer ik ze wederom een paasei aanbood, zijn het aantal keren dat een bejaarde opeens in mijn mandje stond te graaien ontelbaar. Soms onder het mom van "ik pak er even een paar voor mijn 4 kleinkinderen" (en later spotte ik ze met de chocolade tussen hun kunstgebit) soms namen ze niet eens de moeite om te liegen en kwam er alleen iets uit als "Zo, die lust ik wel".
Ik moest me inhouden om ze niet met mijn enorme pluche voeten naar de andere kant van het winkelcentrum te schoppen.

Wat ik wel opmerkelijk vond was hoeveel kinderen nog 'in de paashaas' geloven. Ik herinner me uit mijn tijd dat niemand in de paashaas geloofde, we wisten dat het een random ouder was, want geloven dat een manshoog konijn met een menselijk gezicht echt paaseieren in mijn tuin verstopte, nee dat ging er bij mij niet in.
Maar deze dag werd ik bijna constant geconfronteerd met kinderen die geloofde dat ik in een pluchen pak en met geschminkt gezicht toch echt de paashaas was. Kijk en dan ben ik ook niet beroerd om mee te spelen, dus toen ik van 2 kinderen een tekening kreeg (van Dylan, voor de paashaas) beloofde ik met mijn poot op mijn hart dat ik ze in mijn hol boven mijn bed zou hangen.

En toen mijn vier uur als paashaas voorbij waren moest ik toch wel bekennen dat ik me bijzonder vermaakt had. Snel doken ik en mijn medepaashaas een (andere ) kledingzaak in, om daar weer terug tot mensen te transformeren.

Ik ga mijn tekeningen maar in mijn agenda plakken denk ik

Gedachtenbesturing voor verlamden

Geleerden aan het Rotman Research Institue en de Baycrest Centre for Getriatric Care, geleid door neurowetenschapper Niels Birbaumer hebben een technologie ontwikkeld waarbij verlamde mensen een computer kunnen aansturen met hun gedachten. Verlamde mensen die aan ziekten als amyotropisch laterale sclerosis of andere verlammingsziekten lijden zijn niet in staat hun spieren te bewegen en te ademen. Ze worden kunstmatig in leven gehouden door een machine. Alleen hun hersenen leven nog. Elf van deze verlamde mensen nu kunnen reeds via de nieuwe techniek met behulp van een computer met de buitenwereld communiceren.

De patiënten krijgen elektrodes aan het hoofd gemaakt die hersengolven opvangt. Op het computerbeeldscherm zien ze een witte bal die op en neer beweegt. Het brainwave translation device nu moet eerst gecalibreerd worden. Hiertoe moet de patiënt de bal met zijn gedachten proberen te controleren, hetgeen volgens trial-and-error geschiedt. Experimenten bij gezonde mensen tonen aan dat zij de bal in drie tot vier sessies onder controle kunnen krijgen. Verlamde patiënten, waar de techniek in de eerste instantie voor bedoeld is, zijn 30 tot 40 sessies nodig.

Als het programma eenmaal op de hersengolven van de patiënt is afgestemd kan de verlamde patient nu via een virtueel toetsenbord communiceren met de buitenwereld. Verlamde patiënten blijken niet zo wanhopig als men dacht, blijkt uit "gesprekken" met ze. "They describe sleep-like fantasies and thinking going on most of the time, not the desperation you would expect of someone in such a state. There seems to be some changes in time perception. Time doesn't seem to move as fast for them", zegt Dr.Birbaumer.

Uren werk voor EOC door doos ijshoorntjes

Charon en Baruch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zondag op maandag is de Explosieven Opruimings Commando uren bezig geweest om een doos met ijshoorntjes te onderzoeken. In Roden (Drente) ontdekte een medewerker van een tankstation een doos die tegen één van de pompen aanstond.

Een 'bomverkenner' van de politie adviseerde om het EOC in te schakelen nadat hij de doos, ongeveer 30 centimeter groot, had gezien. Het tankstation werd afgezet, maar de woningen in de buurt hoefden niet te worden ontruimd.

In de loop van de nacht arriveerde het EOC, en die wisten met röntgenfoto's al gauw uit te sluiten dat er explosieven in de doos zaten. Uiteindelijk maakte een EOC'er tegen drie uur de doos open en ontdekte de ijshoorntjes. Hoe de doos er terechtgekomen is, is vooralsnog een raadsel.

Echtpaar wil zoon ruilen voor dochter

Blue-eyes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zuid-China heeft een echtpaar door middel van een advertentie hun 6-jarige zoon te ruil aangeboden. Het koppel heeft al een 10-jarige zoon en is bang dat ze voor twee zonen de opleiding niet kunnen betalen. Ze willen voor de jongste een meisje terug.

In China heerst een strenge geboortepolitiek en jongens worden er vaak hoger aangeslagen dan meisjes. Zo investeren Chinezen vaak meer in de opleiding van een zoon dan in die van een dochter.

Het beleid leidt wel vaker tot bizarre voorvallen. Zo probeerde een 24-jarige vrouw haar twee maanden oude dochtertje te doden door haar uit het raam te gooien. Het kind overleed echter niet direct, en dus sloeg de moeder haar dood met een hamer. Volgens buren wilde de vrouw graag een zoon.

Kortere vakantie beter voor allochtone leerling

Volgens inspecteur-generaal K. Kervezee van de Onderwijsinspectie is er een betere spreiding van schoolvakanties nodig. Dit kan voorkomen dat leerlingen van buitenlandse afkomst elk jaar in de grote zomervakantie weer een taalachterstand oplopen. Kervezee zei dit gisteren in het politieke-praatprogramma Buitenhof op Nederland 3.

Kervezee zegt dat scholen vaak bij hun leerlingen van buitenlandse afkomst zien dat de taalvaardigheid terugloopt, na een vakantie van 6 tot 8 weken. Dit komt doordat de kinderen in die periode nauwelijks Nederlands spreken: ''Het zou om die reden dan ook goed zijn om de zomervakantie wat korter te maken''.

Kervezee pleit er bijvoorbeeld voor om de kerstvakantie wat langer te maken, omdat dan veel leerlingen klagen dat ze moe zijn.

Duiklessen moslims ''ongeloofwaardig verhaal''

Dat zo'n 150 moslims in Nederland duiklessen hebben genomen, waardoor ze opgeleid zouden kunnen zijn tot diepzeeduikende terroristen is onzin. Dat meent een medewerker van één van de grootste duikscholen in Rotterdam. Hij gelooft dan ook 'geen ene pepernoot' van het verhaal van het Openbaar Ministerie (OM), dat hier onderzoek naar doet.

Het landelijke OM vermoedt dat sinds 1996 150 moslims bij een Nederlandse duikschool een cursus hebben gevolgd.

De medewerker zegt dat de moslims misschien ergens duiklessen hebben gevolgd, maar zeker niet in Nederland: '' Zulke gasten gaan toch niet in water van zes graden duiken?''. Hij gelooft dan ook niet dat 150 moslims les hebben gekregen in buitenwater, omdat zij hiervoor eerst een theoretisch examen moeten afleggen. ,,Een examen in het Nederlands, met allerlei rekensommen. Iemand die het Nederlands niet machtig is, redt dat nooit. Ook is er een medische keuring noodzakelijk, waarvoor je naar een Nederlandse huisarts moet.''

Bovendien, zo stelt de medewerker, is duiken een ''autochtonen sport''. Je ziet zelden of nooit een allochtoon op een duikcursus, dus 150 moslims zouden zeker opvallen..

Beste one-liners ooit uit films

Engelse bioscoopgangers hebben onlangs de beste one-liners uit films gekozen. Op nummer één staat ''You were only supposed to blow the bloody doors off''. De uitspraak komt van acteur Michael Caine die het in 1969 in de maffiafilm 'The Italian Job' zei.

Op twee staat de legendarische zin die Clark Gable tegen Vivien Leigh zei in de film 'Gone with the wind', als ze zich eindelijk voor zijn voeten werpt, maar hij zijn interesse in haar verloren heeft: ''Frankly my dear, I don't give a damn''. Op drie ''We want the finest wines available to humanity, we want them here and we want them now'' uit 'Withnail and I' (1969).

Op de vierde plek het overbekende ''You talkin' to me?'' van Robert de Niro in Taxi Driver uit 1976. Robert Duvalls ''I love the smell of napalm in the morning'' uit 'Apocalypse Now' (1979) werd vijfde.

Op zes staat de zin die een figurant zei in de film 'When Harry met Sally' uit 1989. De figurant speelde een onbekende vrouw die in een restaurant zit en na Meg Ryans namaakorgasme zegt: '' I'll have what she's having''.
''All my life I wanted to be a gangster'' van Ray Liotta in Goodfellas, 1990, koos men als zevende.

''I do wish we could chat langer, but I'm having an old friend for dinner'' van Anthony Hopkins tegen Jodie Foster in 'Silence of the Lambs', (1990) kreeg de achtste plaats en ''Infamy, infamy, they've all got in in for me'' uit de film 'Carry on Cleo' (1964) als negende. Op 10 vinden we tenslotte de gevleugelde uitspraak uit de Monty Phyton film 'Life of Brian' (1979): '' He's not the Messiah, he's a very naughty boy''.

Grote afwezige in de top 10 lijken ''Is that a gun in your pocket, or are you just happy to see me?'' van Mae West uit 'She Done Him Wrong' (1933) en ''Make my day'' van Clint Eastwood als Dirty Harry, tegen een crimineel die hij onder schot houdt en een poging wil doen een pistool te pakken.

De Engelse bioscoopbezoekers kozen óók oneliners die als de allerslechtste in de geschiedenis van de speelfilm worden beschouwd. ''Life is like a box of chocolates'' (Forrest Gump) en ''I'll be back'' (The Terminator) bijvoorbeeld. Het allerslechtst vonden de Engelsen Andie MacDowells: ''Is it raining? I hadn't noticed'' uit 'Four Weddings Funeral'

Robert de Niro (1976): You talkin' to me?


-
Als er Fok!kers zijn die legendarische one-liners uit Nederlandstalige films weten, het staat vrij om te reageren.

'Moeder wilde dat ik zou racen'

Voor Michael Schumacher was het gisteren een zwarte dag. Zijn moeder overleed voor de race op San Marino. Toch verscheen de Duitser aan de start.

Volgens Michael Schumacher zou zijn moeder hebben gewild dat hij de race in San Marino zou rijden. Dat liet de coureur weten na zijn overwinning in Imola, waar hij voor het eerst in dit seizoen de hoogste plek van het podium bereikte. Michael en broer Ralf reden de race met een zwarte band om hun arm.

"Ik ben ervan ovetuigd dat zij zou hebben gewild dat ik zondag zou racen," aldus Schumacher in een verklaring. "Ze vond het leuk om ons te zien karten en kwam naar alle races. Mijn ouders hebben ons altijd aangemoedigd en ze hebben er alles aan gedaan om ons te kunnen laten racen. Iedereen bij Ferrari - de president, de ontwerpers, mijn medecoureur, de technici - wensten me het beste."

De 55-jarige Elisabeth Schumacher stierf eerder zondag als gevolg van een hersenbloeding. Volgens Ferrari-baas heeft het laatste bezoek van Michael aan zijn moeder de coureur gesterkt om te racen. Hij voegde eraan toe dat het de beslissing van de coureur zelf is geweest en dat Ferrari hem er nooit toe zou hebben gedwongen.

Weekend vol problemen voor Minardi

Na een slechte kwalificatie gisteren zat het Minardi vandaag weer niet mee.

Justin Wilson heeft de nodige pech tijdens de race als gevolg van problemen met de tankinstallatie. Tijdens zijn tweede stop krijgt hij wel nieuwe banden, maar komt er geen druppel benzine uit de tankinstallatie. Een ronde later doet het team een nieuwe poging maar helaas met hetzelfde resultaat en wordt Wilson achteruit de pitbox ingereden.

Heel Nederland zit op dat moment te duimen voor Jos, hopend dat het team de tankinstallatie toch nog op tijd klaar zal krijgen, want ook Jos zal nog naar binnen moeten komen. Tevergeefs; beelden van een gestrande Jos komen de huiskamer binnen.

Na afloop geeft Jos zijn uitleg; "Ik denk dat er problemen waren met de electronica, er was wat rook in de cockpit en ik denk dat er een box gesmolten is, ik rook verbrand rubber. Het waren electronische problemen met de versnellingsbak; hij zette hem automatisch in z'n neutraal. Einde oefening."

Al met al een bedroefend resultaat voor Minardi dit raceweekend, nu maar hopen dat ze het de volgende keer beter voor elkaar hebben.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.