VS overwegen bombardement op N-Korea

Idi00t, ReSiever, ultrawuft, -Mk- en ted_bundy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Australische krant, The Australian, zouden de Verenigde Staten een aanval overwegen als Noord-Korea doorgaat met het opwerken van brandstofstaven. Ze zouden reeds gedetailleerde plannen hebben voor een bombardement op de kerncentrale in Yongbyon.

Een ander doelwit zouden de stellingen bij de grens met Zuid-Korea zijn. Die stellingen vormen een directe bedreiging voor Seoul en voor een groot aantal Amerikaanse militairen die in Zuid-Korea gelegerd zijn.

De bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Zuid-Korea, generaal Leon LaPorte zei in een rede dat "Noord-Korea op verschillende manieren een bedreiging vormt voor de stabiliteit in de wereld en een obstakel is op weg naar vrede."

De dreiging is vooral voor Zuid-Korea gevaarlijk, omdat Noord-Korea in een economische crisis zit en desondanks daarnaast kernwapens ontwikkelt, een grote conventionele strijdmacht op de been houdt en lanceerinrichtingen voor raketten heeft en verspreidt.

De aanvallen zouden enkel bedoeld zijn om Noord-Korea voldoende te verlammen om een echte oorlog te voorkomen.

Donald Rumsfeld, de Amerikaanse minister van Defentie had eerder al laten weten dat Noord-Korea in de nabije toekomst reeds kan beschikken over vijf of zes kernwapens. Zijn angst is dat de wapens verkocht zullen worden aan de zogeheten "schurkenstaten".