Kippen via internetsite condoleren

bluebit herschreef en submitte het volgende:

Mensen die in het kader van Pasen besluiten tot meer diervriendelijkheid, kunnen nu via internet een goed begin maken. Vanaf eerste paasdag zal het namelijk mogelijk zijn een condoleance register te tekenen op internet om medeleven te betuigen aan het afgemaakte pluimvee in Nederland. Een aantal dierenorganisaties heeft hiervoor de website www.dierenrequiem.nl in het leven geroepen.

Na afloop van de actie hopen de dierenorganisaties alle steunbetuigingen aan te bieden aan de minister van Landbouw, Cees Veerman, om op deze manier het landbouwministerie te dwingen om over te gaan op vaccinatie van dieren in plaats van ruiming. Tevens hopen de organisaties dat er in de toekomst meer bedrijven komen die kleiner en gemengder zijn, zodat nieuwe rampen in de bedrijfstak voorkomen kunnen worden. Volgens een woordvoerder van Wakker Dier, Mattheus Blijenberg, kunnen rampen alleen voorkomen worden als bedrijven een mix van dieren als varkens, kippen en koeien hebben in plaats van de specialisatie op een diersoort.

Een aantal bekende Nederlanders zoals Ivo de Wijs en Mensje van Keulen hebben ondertussen laten weten dat zij de actie steunen.