Game Review: Freelancer

Setting

We praten de 23e eeuw, waarin de Coalition en de Alliance al decennia met elkaar in oorlog zijn. Beide kanten weten zelfs niet eens meer wat de reden hiervoor is . Als de Coalition de overhand dreigt te krijgen in dit langdurende conflict, besluit de Alliance vijf schepen te lanceren om op een andere plaats in het heelal opnieuw te beginnen.

De Bretonia, Rheinland, Hispania, Kusari en Liberty komen wonderwel door de blokkade van de Coalition en reizen naar hun bestemming, het Sirius stelsel.

Het Freelancer verhaal speelt zich 800 jaar later af, in de 31e eeuw. De bevolking van de vijf Alliance schepen is door de jaren heen gegroeid en hun beschaving bloeit. Maar het conflict vergeten zullen ze nooit.

Het Verhaal

Op een goede, of eigenlijk slechte, dag in deze 31e eeuw, wordt ruimtestation Freeport 7 aangevallen. Uit het niets duiken onbekende schepen op, die het station in een oogwenk vernietigen. Slechts enkele mensen weten in een ontsnappingscapsule weg te komen. Eén van die mensen ben jij, Edison Trent.

In een goede bui ben je zeker niet, want je stond op het punt om een miljoen credits in je zak te steken! Zonder een miljoen credits, maar ook zonder schip, kom je aan op planeet Manhattan, in het New York stelsel. Succes met het opnieuw opbouwen van je leven.