Office 2000 blokkeert door 'registratie bug'

BlackBokz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruikers van het pakket Microsoft Office 2000 lopen het risico dat de software blokkeert als het registratiescherm wordt weggeklikt.

Door een bug in Office 2000 Service Release 1 (SR1), in samen werking met het Windows 2000 platform, kunnen gebruikers plotseling verrast worden door een dialoogvenster met de vraag om de software te registreren. Je kan op 2 manieren van dit venster afkomen: Door een achtcijferige registratiecode in te tikken of op de knop 'Registreer later' te drukken. De bug geeft dit venster echter elke keer weer als een Office programma gestart wordt. Na vijftig keer op 'Registreer later' gedrukt te hebben worden alle Office programma's geblokkeerd.

Microsoft heeft laten weten dat ze nog niet precies weten waar het probleem zich bevindt. Wel hebben zij een oplossing vrijgegeven maar dat is een 23 stappen plan, waarbij drastische wijzigingen aan de computersoftware moeten worden aangebracht. Tot nu toe is de makkelijkste oplossing om je computerklok twee jaar terug te zetten.