Pim Fortuyn verkoopt niet goed

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verwachte run op spullen die met Pim Fortuyn te maken hebben, is uitgebleven. Begin april werd bekend dat de familie Fortuyn een herdenkingsvlag ging verkopen via internet. Marten Fortuyn, de broer van Pim, had gehoopt 50.000 vlaggen te slijten. Tot nu toe zijn er nog maar 7500 besteld. Dat terwijl geïnteresseerden de vlag in principe vandaag nog moesten reserveren, om er zeker van te zijn dat hij voor 6 mei, de dag dat Fortuyn wordt herdacht, in huis is.

"De website was tot afgelopen vrijdag nog helemaal niet bekend. We hoorden van alle kanten dat mensen die vlag wilden hebben, maar niet wisten waar ze hem konden kopen", zegt een woordvoerder van de familie Fortuyn. De vlag is nu dan ook nog te bestellen tot eind april.

De broers hebben inmiddels ruim 70 manchetknopen en 45 reversspelden met het Fortuyn-familiewapen verkocht. Pim Fortuyn gaf zelf in april vorig jaar een juwelier opdracht deze sieraden te laten maken. Hij heeft ze nooit gedragen, maar Pim-fans kunnen de zilveren exemplaren vanaf 49 euro bestellen.

De kerken in Driehuis en Rotterdam hebben wel succes. Voor Driehuis, het geboortedorp van Pim, waar 500 bezoekers terecht kunnen hebben zich al 200 mensen gemeld voor de herdenkingsdienst. In Rotterdam is plaats voor 700 burgers. Ruim 600 hebben een plaats aangevraagd.