FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 maart 2003

McLaren neemt Ferrari strategie over

hensenhans wist ons vandaag het volgende te melden:

McLaren kan uitermate tevreden zijn, in een verrassende race wint David Coulthard de Grand Prix van Australië in de bolide van vorig jaar de MP4-17D.

De opvolger de MP4-18 is al in verre staat van ontwikkeling en zal als het mee zit al voor het eind van deze maand op het circuit te vinden zijn. Hiermee neemt McLaren dus de strategie van Ferrari over door dit jaar ook met de bolide van vorig jaar te starten, wel met de nodige aanpassingen uiteraard. Dit blijkt dus een goede keus geweest te zijn aangezien Coulthard de overwinning wist te pakken in Melbourne en Raikkonen wist de snelste ronde te noteren.

De nieuwe V10-motor zal één van de sterkste in de Formule 1 worden. Hij kan 930 PK leveren en 19.700 toeren bereiken. Niet vreemd als men bedenkt dat de verantwoordelijke voor de nieuwe Mercedes-motor Dr. Werner Laurenz is.

Laurenz is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de motor van BMW. Onder zijn leiding heeft deze motor zich tot de sterkste in de Formule 1 ontwikkeld. BMW Motorsport directeur Gerhard Berger zei bij de overgang van Laurenz naar de concurrent reeds, dat Mercedes hier veel profijt van zou hebben.

De McLaren-fans hoeven niet lang meer te wachten om het nieuwe pakket van het team te kunnen aanschouwen. Alexander Wurz zal nog voor de Grand Prix van Brazilië zijn eerste testkilometers in de nieuwe auto rijden.

Damon Hill tipt Coulthard

hensenhans wist ons vandaag het volgende te melden:

Damon Hill, zoon van de beroemde Graham Hill meent dat David Coulthard dit jaar alles in huis heeft voor de titel.

Hill sprak tegenover de BBC: "Hij kan dit jaar wel eens de wereldtitel binnenhalen, zeker als hij van een 11e kwalificatie plaats de race weet te winnen. Dat betekent alleen maar dat hij erg goed is, hij komt dit jaar een stuk volwassener over en dat heeft hij afgelopen seizoen al laten zien. Daar bovenop komt ook nog eens dat McLaren dit jaar wel eens competatiever kan zijn dan zij ons doen overkomen, naar mijn idee is Ferrari niet zo dominerend meer".

Badoer in ziekenhuis na ongeluk

hensenhans en Sep wisten ons vandaag het volgende te melden:

Testrijder Luca Badoer is dinsdag voor de tweede keer gecrasht met de nieuwe F2003-GA. De testrijder bleef ongedeerd, maar de auto was dermate beschadigd dat de test moest worden afgebroken.

Na een paar ronden verloor Badoer op het circuit van Jerez met hoge snelheid de controle over de auto in de Arrabbiata-bocht. De Italiaan kwam hard in de banden terecht en werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Na een controle bleek er met de rijder niets aan de hand. De auto daarentegen kon worden afgeschreven.

Een eerste analyse wees uit dat er sprake is van een mechanisch probleem, maar de auto werd direct overgebracht naar Maranello voor nader onderzoek.

Het was niet de eerste keer dat Badoer crashte met de nieuwe Ferrari. Vorige maand gleed hij op hetzelfde circuit ook van de baan.

Wielerpeloton eert Kivilev

In de derde etappe van Parijs-Nice die vandaag is gereden, heeft het complete wielerpeloton de vannacht overleden Andrei Kivilev geëerd. Ze deden dit door van begin tot eind bij elkaar te rijden. Kivilevs collega's van de ploeg Cofidis reden geëmotioneerd voor het peloton uit over de finishlijn.

Andrei Kivilev raakte na een zware val in de etappe van dinsdag in coma en overleed later in het ziekenhuis.

Cofidis twijfelde lang of het verder wilde rijden in de Franse rittencours. Na overleg tussen de renners werd besloten vandaag toch te starten om, volgens de ploegleiding, het verwerkingsproces te vergemakkelijken.

Real laaiend op Ronaldo

Het had weinig gescheeld of Ronaldo had vanavond niet van de partij geweest in het duel tegen AC Milan.

Zaterdag in de wedstrijd tegen Santander bleef Ronaldo na de rust achter in de kleedkamers omdat er klachten waren over overbelaste spieren.
In plaats van zondag rust te nemen is Ronaldo de golfbaan opgegaan en klaagde na een potje golf over een overbelaste kuitspier. Na onderzoek van de artsen van Real Madrid werd vastgesteld dat die klachten werden veroorzaakt door een onsteking.

Het ging er op lijken dat hij de wedstrijd tegen AC Milan zou moeten missen maar na de laatste test vandaag is gebleken dat Ronaldo op tijd fit is voor deze Champions League wedstrijd.

Een directielid van Real die verder anoniem wil blijven noemt Ronaldo een echte domkop, maar manager Jorge Valdano neemt Ronaldo wel in bescherming. "We moeten niet van elke keer dat Ronaldo hoest een staatszaak maken" aldus Valdano.

Film Review: The life of David Gale

Een film over de doodstraf wordt in Amerika anders ontvangen dan in Nederland.

Hier zijn we het er met zijn allen (een enkele uitzondering daargelaten) wel over eens dat de doodstraf niet gewenst is. In de Verenigde Staten ligt dat anders.

Het thema Doodstraf veroorzaakt daar de nodige controverse. Er zijn staten die gewoon weigeren de doodstraf af te schaffen, en er zijn staten die de doodstraf inmiddels al bijna een eeuw hebben afgeschaft.

The life of David Gale geeft een gezicht aan de ter dood veroordeelde, en belicht het probleem op een meer persoonlijke manier.

Osama bin Laden mogelijk opgepakt

Al-Qaida leider Osama bin Laden is opgepakt in Pakistan. Dat meldt het Iraanse radiostation Pashtuntalige Iran Radio vandaag. De bron van het station is Murtaza Poya. Hij is de tweede man van de Pakistaanse politieke partij Awami Tahrik. De regering van Pakistan heeft het bericht overigens onmiddellijk tegengesproken.

Poya zegt daarop dat Pakistan de arrestatie geheim wil houden tot na het begin van de oorlog in Irak. Minister van informatie sjeik Rashid Ahmed zegt echter dat Bin Laden zich niet in Pakistan bevindt.

In Washington zei CIA-woordvoerder Bill Harlow niets te weten van een arrestatie van Bin Laden. Pakistaanse inlichtingenbronnen bevestigden dat Amerikaanse, Afghaanse en Pakistaanse commando's met het oog op een mogelijke oorlog in Irak hun zoekacties naar terroristen in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan de afgelopen weken hebben geïntensiveerd. Dit vooral na de aanhouding van twee hooggeplaatste Al-Qaida leden op 1 maart.

De aanhouding van Osama bin Laden zou overigens veel geld opleveren. Er staat een Amerikaanse beloning van 25 miljoen dollar op zijn hoofd.

AS Roma zonder Totti tegen Ajax

AS Roma kan volgende week, in de beslissende wedstrijd tegen Ajax in de tweede groepsronde van de Champions League, niet beschikken over Francesco Totti.

De Italiaan kreeg dinsdag rood in het duel met Arsenal voor een elleboogstoot, maar Roma vond dit onterecht en had aangekondigd hiervoor in beroep te gaan. De eerstvolgende zitting van de tuchtcommissie van de UEFA is echter pas op 21 maart, twee dagen na de Champions League-wedstrijd.

[UPDATE] Servische premier komt om bij aanslag

VTec555, Tagnar, El_Diablo, Roel_Jewel, Pingguest, yakuza, Kay, Mischa, novah, wildhagen, Michel van Bergen, DjooWeY en Farzin hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 50-jarige Servische premier Zoran Djindic is vermoord. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De daders zijn op dit moment nog onbekend. Ook de Servische politie heeft het bericht inmiddels bevestigd.

Bij het betreden van het regeringsgebouw in Belgrado werden meerdere schoten op hem afgevuurd. Nadat artsen een spoedoperatie hadden uitgevoerd, werd aanvankelijk bekendgemaakt dat het levensgevaar was geweken, maar korte tijd later maakte het ziekenhuis in de Servische hoofdstad Belgrado Djindjic' overlijden bekend.

De regering in Servië wil nu de noodtoestand uitroepen. Het parlement moet daar nog toestemming voor geven.

Bij de aanslag op Djindjic, die sinds 2001 premier was, zijn volgens de Servische staatstelevisie twee lijfwachten van Djindjic gewondgeraakt. De nieuwszender B92 meldde dat de politie kort na de aanslag drie mannen heeft aangehouden in verband met de aanslag. Het is nog niet bekend of daar de persoon of personen bij zijn die de schoten zouden hebben afgevuurd.

Overigens was het niet de eerste keer dat er een aanslag op de premier gedaan is. Vorige maand was Djindjic waarschijnlijk ook al het doelwit van een aanslag. Op 21 februari slaagde zijn chauffeur er op weg naar het vliegveld ternauwernood in een vrachtwagen te ontwijken die zich totaal onverwacht in de baan van de auto van de regeringsleider begaf. Bewijs dat het om een aanslag ging, is er niet.

Vier jaar geleden werd de Servische oppositiepoliticus Vuk Draskovic ook bijna het slachtoffer van een 'auto-ongeval'. Toen kwamen vier mensen om, maar Draskovic bracht het er levend af.

Supportersvereniging Feyenoord staat 'gejood' toe

Volgens de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) moeten Feyenoord-fans voortaan het woord 'joden' gewoon kunnen gebruiken. De FSV onderbouwt dit door te stellen dat Ajax-supporters het woord zelf ook vaak gebruiken.

Daarnaast vindt de vereniging dat organisaties als het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) hun niet meer moeten aanspreken op het 'gejood' van de Rotterdamse fans. De FSV vindt het niet kloppen dat Ajax-fans zich openlijk mogen identificeren met het jodendom, terwijl Feyenoord-supporters erop aangesproken worden.

Game Review: Deathrow


Je neemt een dosis Frisbee, mixt er wat vechtsport moves doorheen en blijft net zo lang schudden totdat je een nieuwe game hebt. Het resultaat is Blitz, een futuristisch neefje van het bekende spelletje Frisbee.

Blitz? deze review gaat toch over Deathrow?
ehm, ja dat klopt. Deathrow is namelijk een move die je in Blitz kan maken, maar de marketing mensen bij Ubisoft hadden al bedacht dat de game beter zou verkopen als hij deathrow heet, dan als ie suf Blitz had geheten.

Vrij logisch allemaal, toch?

Pamela Anderson meest populair op internet

Solid Art had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pamela Anderson is de meest gedownloade babe. Dat blijkt uit een poll van Loaded magazine onder verschillende showbizzjournalisten.. Of het door haar nog steeds zeer populaire seksvideo met Tommy Lee komt, meldt de internetpoll van het magazine Loaded niet. Het magazine doet ieder jaar onderzoek in verschillende categoriën.

Zo blijkt dat Ali Landry het populairste model is en dat Holly Valance in de categorie 'pop' het hoogste scoort. In de filmcategorie wordt de top drie gevormd door (van onder naar boven) Catherine Zeta Jones, Estella Warren en Halle Berry.

Pamela Anderson is echter in alle categoriën populair. "Pammy is met afstand de meest gezochte, gedownloade en in het algemeen de meest gewilde vrouw op internet", zo stelt het blad.

Fok! Kees Torn Aktie!

Kees Torn - In de Gloria

"Voor iemand die niet zo'n gezelligheidsbeest is, valt het niet mee dat het leven een feest is"
Een onaangepaste aartstwijfelaar als Kees Torn wantrouwt voorspoed, geluk en harmonie en pleit voor tegenslag en ongemak. Niet bestand tegen de overdaad van deze tijd, verlangt hij naar de soberheid van voorbije eeuwen. En hij deelt met de luisteraar zijn kijk op liefdesrelaties, zijn strijd tegen de drankzucht, verdedigt anderzijds het roken en zijn Bachverslaving.

Laat u zich, een berg paradoxen trotserend, door hem tracteren op een heerlijk avondje. Want alles is in deze zeer persoonlijke voorstelling weer verpakt in smetteloze liedjes en interessante beschouwingen, zonder stemverheffing of theatrale aanstellerij. De voorstelling is ongeschikt voor niet-rokers.



Uit Trouw:
Trouw 'Kees Torn heeft iets wat hem boven veel van zijn collega's uit doet stijgen. Hij tovert met taal. Opvallende ritmes, mooie klanken en bij Torn blijkt een willekeurig verhaal een gedicht vol rijm en binnenrijm te zijn. Het klinkt compleet ongekunsteld terwijl het op en top kunst is. Daarnaast verzint hij kolderieke rijmwoorden waar het rijmwoordenboek jaloers op kan zijn, zoals 'zeppelin (..) greppel in'. En 'e-mail is voordelig (...) maar ik ben niet zo melig'. (Ja, email is handig en snel en voordelig. Maar ik schrijf een brief, ouderwets als ik ben,
Veel liever gewoon op papier met een pen. Ik ben van nature gewoon niet zo mailig)


Uit Volkskrant:
'Mooie boel is een protest tegen de moderne tijd'(...) En dan de grappen. Prachtige vondsten. Vlijmscherpe logica in subtiele verpakking.' (...) Het is razend knappe kolder. Ook knap zijn de liedjes. Zonder uitzondering voltreffers. Ingenieuze, verrassende taalvondsten en volwassen pianomelodieën.

Achtergrondinformatie:
Afgezien van enige jaren pianoles is Kees Torn autodidact. Na enkele onvoltooide studies betrad hij aanvankelijk als begeleider, later in een cabaretduo, het podium. Cabaret beschouwt hij als bijkomstig, maar dankzij een combinatie van muzikaliteit, verbale wendbaarheid en een eigen manier van kijken, is hij tot dit genre bestemd. Hij hoopt altijd op direct contact met zijn publiek, gaat verrassingen niet uit de weg en is in zijn element als de zaak volkomen ontspoort. Zo niet, blijven zijn doordachte teksten en eigenaardigheden een verademing.

Programma's:
Laat maar laaien (1995)
Als ik het niet dacht (1996)
Plek Zat (1998)
Mooie Boel (2000)

Andere activiteiten:
Kees Torn schrijft bij gelegenheid columns en heeft bij uitgeverij Novella het boekje 'Gekke Ventjes', met liedteksten en light verse van Kees Torn en cartoons van Matthias Giesen, uitgebracht. (Inmiddels verramsjt). In 1999 werkte hij met Mike Boddé, Matthias Giesen en Frank van Pamelen mee aan de CD 'Het Ultieme Terugblik'. In 'Inkijkexemplaar' (Nijgh & Van Ditmar, 2001) zijn alle verzen uit de eerste vier programma's gebundeld.

Kees Torn met "In de Gloria" is in maart te zien in de volgende plaatsen:

13 - 3 - 2003 Schouwburg Agnietenhof, TIEL
15 - 3 - 2003 Schouwburg De Meerse, HOOFDDORP
20 - 3 - 2003 Schouwburg Het Park, HOORN
22 - 3 - 2003 De Tamboer, HOOGEVEEN


Voor de volledige speellijst klik hier

Namens Harry Kies mogen wij aan de lezers van Fok! een aantal kaarten weggeven voor de voorstelling van Kees Torn a.s. zaterdag in Hoofddorp;

Deze aktie is inmiddels gesloten, de 12 winnaars ontvangen vandaag nog een e-mail van ons. Het heeft dus geen nut om nog te reageren per e-mail!

Wouter Bos kan geen e-mail meer ontvangen

Studenten Staking en Ricardo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een actie van Yorin FM dj Boris van Zonneveld kan Wouter Bos geen e-mailberichten meer lezen en ontvangen op zijn officiële Tweede Kamer emailadres. De dj had een actie op touw heeft gezet voor de Studenten Stakingsdag.

Via de website van Yorin FM werden alle studenten van Nederland opgeroepen te mailen naar de PvdA leider om hem zover te krijgen dat hij in de kabinetsformatie zijn standpunt dat het collegeld niet verhoogd moet worden vast houdt. Het CDA wil namelijk wel het collegegeld verhogen. Door deze oproep raakte de mailbox overbelast.

Boris Zonneveld wil dat alle studenten morgen komen demonstreren op het Malieveld in Den Haag om zo te voorkomen dat het collegegeld wordt verhoogd.

Ontsnapping in Rambo stijl

Woensdagmorgen is uit een Franse gevangenis een italiaanse gedetineerde ontsnapt in echte Rambo stijl. Hij kreeg daarbij de hulp van enkele kompanen.

Kort na 4 uur openden 4 tot 5 handlangers, gekleed in politie-uniformen, met raketwerpers het vuur op twee uitkijkposten. De posten werden zwaar beschadigd en ook de gevangenisdeuren moesten eraan geloven. Ze werden van buitenuit opgeblazen.

De ontsnapte gevangene is de 29-jarige Antonio Ferrara, die vast zat wegens zwaar banditisme.

Wielrenner Kivilev overleden na val

henkalex, ServuS_, Vikinggold, wado en goalkeeper hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Andrej Kivilev is vandaag overleden aan de gevolgen van een zware val. De Kazach viel gisteren in de tweede rit van Parijs-Nice. De renner die voor de ploeg van Cofidis reed werd 29 jaar.

Kivilev liep in de betreffende etappe een schedelbasisfractuur op waarbij hij in coma raakte. Hij overleed in een hospitaal in Saint Etienne.

Kivilev begon zijn profcarriere in 1998 bij het team van Festina en stond bekend als een klimmer. Zijn echte doorbraak volgde in 2001 toen hij vierde werd in de Tour de France.

Recordverlies voor NS Reizigers

henkalex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NS heeft het afgelopen jaar een recordverlies geleden van 69 miljoen euro in het reizigersvervoer. De totale winst van het bedrijf zakte daarmee van 88 naar 47 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies in het reizigersvervoer maar 1 miljoen euro.

Vooral de personeelskosten zijn er de oorzaak van dat het verlies zo sterk is gestegen. NS kreeg er afgelopen jaar 630 nieuwe personeelsleden bij. Bovendien moest de NS 15 miljoen euro meer aan de overheid gaan betalen voor het gebruik van het spoor.

[Update]Spelers zeggen vertrouwen op in Snoei

Spelers zeggen het vertrouwen op in trainer Mike Snoei van het in moeilijkheden verkerende Vitesse

De spelers van Vitesse hebben, bij monde van aanvoerder Stefanovic, Theo Janssen, Jan van Halst, Bob Peeters, Gert Claessens en Tim Cornelisse, een gesprek met technisch manager Streuer en bestuurlid Veenendaal van Vitesse aangegeven dat zij als spelersgroep het vertrouwen hebben opgezegd in Mike Snoei. Dat het vertrek aanstaande was van Snoei bleek wel na de emotionele woorden na de 1 - 4 nederlaag afgelopen zondag.

Wie de opvolger wordt van Snoei is nog niet bekend. Maar het in financiële nood verkerende Vitesse zal hoogstwaarschijnlijk het trainersprobleem intern oplossen door Edward Sturing te vragen het seizoen af te maken als trainer van het eerste elftal. Sturing stond al eerder als trainer van het eerste elftal van Vitesse. Vitesse gaat wel gezamelijk met Snoei naar een passende oplossing voor hem zoeken.

12/03/2003
Bekend is geworden dat Snoei gewoon aanblijft bij Vitesse. Na enkele dagen van discussie sprak de leiding van de club woensdagavond het vertrouwen uit in de debuterende coach.

[update]AZ moet Van Stee aannemen

De arbitragecommissie van de KNVB heeft vandaag vonnis gewezen in de zaak die Henk van Stee, ex-trainer van de club, tegen AZ had aangespannen. Henk van Stee is verleden jaar onterecht ontslagen, zo oordeelde de commissie.

Henk van Stee vernam in oktober dat hij vervangen was als trainer. Het was de bedoeling dat hij technisch directeur van AZ zou worden, echter inmiddels bleek Martin van Geel die functie reeds te bekleden.

AZ zal er nu iets op moeten verzinnen, daar bij in gebreke blijven een dwangsom zal moeten worden betaald. De te creeren functie loopt tot juli 2004.

12-3-03 Sportjournaal
AZ en Henk van Stee hebben akkoord bereikt over een afkoopsom. De hoogte van de som is niet bekend gemaakt.

Boetes voor Britse jongeren

De Britse regering is van plan om jongeren van 16 jaar en ouder, die mensen lastig vallen, vernielingen aanrichten of zich op een andere manier misdragen, binnenkort boetes te geven van maximaal 80 pond of 116 euro.

Deze maatregel is een onderdeel van een plan om asociaal gedrag tegen te gaan. Ouders die hun kinderen niet in het gareel kunnen houden, zullen dus worden aangepakt.

Een ander onderdeel is dat de politie bevoegdheden krijgt om huizen, waar drugs worden verhandeld, binnen de 48 uur voor drie maanden te verzegelen. Ook geluidsoverlast wordt drastisch aangepakt.

Afghanistan weer stapje dichter bij de democratie

In Afghanistan hebben tientallen pro-democratische groepen zich verenigd in een Nationaal Democratisch Front. Ze hopen zo de macht te kunnen breken van de oude, paramilitaire fracties.

De coalitie is al maanden in voorbereiding. Ze telt zo'n 15 politieke partijen en 30 andere groepen, zoals vakbonden. Abul Ramezpoor, lid van het Coördinerend Comité, zei dat er op dit moment zo'n 8 grote fracties in Afghanistan bestaan. Ze zijn allen gewapend en zeer machtig. De enige manier om het tegen hen op te nemen is een front vormen.

Brazilië maakt werk van aanpak slavernij

Je houdt het in deze moderne tijd niet voor mogelijk, maar in het Braziliaanse Amazonegebied komt slavernij nog veelvuldig voor. Daar wil de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva nu wat aan gaan doen.

De naar schatting 25.000 slaven, voornamelijk schuldslaven, worden in afgelegen plaatsen aan het werk gezet en betalen extreem hoge prijzen voor vervoer, voedsel, onderdak en zelfs het gereedschap waar ze mee werken. Ze bouwen dus schulden op in plaats van geld te verdienen. De arbeiders mogen pas weer weg als alle schulden betaald zijn. Diegenen die eerder vertrekken worden bedreigd met pistolen.

400 personen aangehouden voor het verspreiden van kinderporno

Een groots opgezet onderzoek bij 1000 Italianen die verdacht werden van het verspreiden van kinderporno op het internet, heeft geleid tot de aanhouding van 400 mensen. De zaak werd eerder toevallig ontdekt toen in 2002 een inwoner uit Asti bij het zoeken naar muzieksites op een site terecht kwam met duidelijk pedofiele inslag. Een langdurig onderzoek door de gespecialiseerde informatica-afdeling van de politie kwam uiteindelijk de gebruikers van de pedofilie-sites op het spoor. Ze worden beschuldigd van het opslaan en verspreiden van pornografisch materiaal.

CD Review: Dream Soldier - Des'ree

Des'ree scoorde wereldhits met 'Life', 'You Gotta Be' en 'Feel So High' en verkocht wereldwijd ruim vijf miljoen albums. Na de release van haar derde album Supernatural in '98, nam de Engelse zangeres wat gas terug. Twee jaar later verscheen de verzamelaar Endangered Species en begon Des'ree te werken aan een nieuw studioalbum. Onder de titel Dream Soldier is dat album nu uitgekomen.



TitelDream Soldier
ArtiestDes'ree
LabelSony Music
Releasedatum3 maart 2003
Lengte46:20
GenreSoul/Pop


Statenverkiezingen: PvdA en SP grote winnaars

De uitslagen van de Provinciale Staten verkiezingen in één bericht bij elkaar:

Opkomst: 47.6%, (in 1999 was dat 45.5%).


Wanneer gekeken wordt naar het aantal zetels in alle provinicies dan is duidelijk dat de PvdA met 43 zetels winst de beste zaken deed. Het CDA won er ook flink bij: 28. Percentueel gezien deed de SP het voortreffelijk; de Socialisten verdubbelden bijna, van 20 naar 39. De LPF doet met 17 zetels haar intrede in de provincies.

De VVD krijgt forse klappen. Dit komt vooral door de uitstekende uitslag die de partij dankzij het ''Bolkestein'' effect in 1999 boekte. Ten opzichte van de Kamerverkiezingen van mei gaan de liberalen licht vooruit.

Totaal aantal zetels alle Provincies
Partijen+ -Zetels 2003Zetels 1999
CDA+ 28222194
VVD- 44138182
PvdA+ 43197154
GroenLinks- 265177
D66- 83139
ChristenUnie/SGP- 125062
SP+ 203919
LPF+ 17170
Leefbaar+ 110
LG/Groen- 101
LB/BOF-11
Groenen+ 110
Senioren- 314
FNP+ 374
Overigen- 13922

Er zijn 4 zetels meer in de Provincies dan in 1999


Omgerekend naar de Eerste Kamer geeft dit het volgende beeld:

PvdA en CDA halen een forse meerderheid in de Eerste Kamer; samen krijgen ze 42 van de 75 zetels. Het CDA gaat van 20 naar 23, de PvdA van 15 naar 19.

De VVD verliest er 4 en komt uit op 15. Samen met CDA halen de liberalen hiermee ook nog net een meerderheid.


De Eerste Kamer
Partijen20031999
CDA2320
VVD1519
PvdA1915
GroenLinks58
D6634
ChristenUnie/SGP46
SP42
LPF20
OSF01



Wanneer deze Statenverkiezingen zouden worden omgerekend naar de Tweede Kamer blijkt dat de PvdA 4 zetels ingeleverd zou hebben. De omrekening is erg fictief, gezien de lage opkomst; zo zouden SGP en CU zich verdubbelen. Lage opkomst is namelijk het gunstigst voor partijen met de trouwste aanhang. Uit een onderzoek van Maurice de Hond bleek dat vooral de LPF te lijden heeft gehad onder de lage opkomst. Zo'n 60% van de LPF-aanhang die bij de Kamerverkiezingen in mei nog op de partij stemde, bleef nu thuis.

PartijPS 2003Tweede Kamer NU
CDA4444
PvdA3842
VVD2928
SP89
LPF48
GroenLinks108
D6676
CU en SGP105

Amerikaanse journalisten Turkije uitgezet

Twee Amerikaanse journalisten worden door Turkije het land uitgezet omdat ze gepoogd hebben de grens met Irak over te steken. Dit is sinds 1996 verboden.

De fotograaf Don Bartletti van de Los Angeles Times en Alan Weeks, freelance cameraman, die in opdracht van ABC News in Turkije is zijn op maandagavond opgepakt. Ze waren nog maar een paar honderd meter van de grens verwijderd.

De dag daarop zijn beiden veroordeeld tot het betalen van een boete van 50 euro, later kregen ze ook te horen dat ze het land uit worden gezet. De twee zijn niet de enigen die Irak in proberen te komen, tientallen journalisten willen naar Irak om daar verslag te doen van de oorlog die er mogelijk aan komt. Bartletti verklaarde het nu via Syrië te gaan proberen.

Klagen over taxi kost 20 euro

Twintig euro, zoveel gaat het kosten om een klacht over een chauffeur of vervoersbedrijf aan de gespecialiseerde geschillencommissie voor taxibedrijven voor te leggen. Wanneer de klager gelijk krijgt dan krijgt hij zijn twintig euro terug. Dit aldus de regels van de nieuwe Geschillencommissie Taxivervoer, die gisteren werd ingesteld.

Wanneer iemand een klacht heeft dan moet in eerste instantie bij het taxibedrijf zelf worden aangeklopt. Wanneer er dan geen of niet voldoende gehoor wordt gegeven kan de klacht bij de geschillencommissie worden neergelegd.

Taxibedrijven zijn al ruim twee jaar verplicht zich aan te melden bij een geschillenbeslechter, alleen was die er tot op gisteren niet. Inmiddels hebben al 3000 van de 5500 taxibedrijven zich geregistreerd bij de commissie.

Australiërs willen 'overlopen' naar Frankrijk

De Australische gemeente Wollongong wilt zich bij Frankrijk 'aansluiten'. De inwoners van de gemeente verzetten zich tegen een oorlog in Irak, en voelen zich niet door de Australische regering vertegenwoordigd.

De Franse consul Marc Finaud kreeg gisteren een delegatie van de gemeente op bezoek. Finaud werd gevraagd of Frankrijk Wollongong voortaan wil vertegenwoordigen, en mede namens Wollongong haar veto wil uitspreken tegen de resolutie waarover donderdag mogelijk wordt gestemd.

De Franse consul kreeg van de delegatie een motie waarin de gemeenteraad van Wollongong de premier van Australië, John Howard, oproept af te zien van de oorlog tegen Irak. Finaud verklaarde veel brieven te hebben gehad van mensen die steun betuigden aan het Franse verzet tegen de oorlog. Ondanks de grote tegenstand van de bevolking van Australië blijft de premier achter de VS staan. Finaud speelt de boodschap van de gemeente Wollongong door aan de regering van Frankrijk.

Willem II doet iets terug voor trouwe aanhang

Willem II heeft de trouwe fans de toezegging gedaan dat zij voor hen de kaartjes zullen betalen voor de uitwedstrijd van aankomende zondag tegen FC Groningen

Willem II kan de steun wel goed gebruiken van de trouwe aanhang want de afgelopen drie wedstrijden eindigde allemaal in verlies voor Willem II.

De enigste voorwaarde die er wordt gesteld is dat die trouwe aanhang wel gebruik maken van de georganiseerde busreis voor 16 euro naar Groningen.

Betalen met pinpas bij pizzakoerier

Wanneer je een pizza bij New York Pizza besteld dan kan je wellicht binnenkort ook met de pinpas betalen, New York Pizza wil aan alle koeriers een mobiel pinautomaatje mee geven. Gehoopt wordt dat dit het aantal overvallen op de koeriers vermindert.

Op dit moment gaat het alleen om een proef in de filialen in Groningen, Amsterdam en Purmerend. "Het is niet zo dat er dagelijks bezorgers worden overvallen. Maar elke overval is er een te veel. Als de jongens geen geld bij zich hebben verklein je het risico aanzienlijk." aldus New York Pizza.

Ook is de serviceverbetering naar de klant een belangrijk argument voor het aanbieden van de service aldus het bedrijf. Het pinautomaatje werkt net als een mobiele telefoon. Via het netwerk wordt er met de bank contact gelegd. Wanneer de pin-proef, die over twee maanden wordt geevalueerd, goed uitpakt dan wordt het pinnen bij de koerier mogelijk bij alle 70 vestigingen van New York Pizza.

Veron en Keane geblesseerd

Manchester United wordt geplaagd door een reeks van blessures.
De Engelsen zullen zowel Roy Keane als Juan Sebastian Veron de komende vier weken moeten missen. Zowel Keane als Veron zijn geblesseerd aan de knie.

Beide zullen in ieder geval de wedstrijden tegen Bazel (Champions League), Aston Villa en Birmingham (Premiership) aan zich voorbij moeten laten gaan.

Uitwedstrijden verboden voor gemeenteraadslid

Gemeenteraadslid Spieker heeft een jaar lang een verbod gekregen om mee te reizen naar uitwedstrijden van FC Groningen

Het Groninger gemeenteraadslid Spieker heeft een jaar verbod gekregen om met FC Groningen mee te reizen naar uit-wedstrijden. Eigenlijk zouden politici het goede voorbeeld moeten geven maar na afloop van de bekerwedstrijd tegen Ajax ging Spieker in de fout. Hij zou een vrouwelijke steward hebben bedreigd. Het gemeenteraadslid noemde het voorval zelf "gelul".

[update]Mido droomt van Barcelona

Mido heeft in een interview met een Egyptische tvzender aangegeven naar FC Barcelona te willen vertrekken.

De speler, die door coach Ronald Koeman voor de rest van het seizoen uit het eerste van Ajax verbannen werd, zegt vele aanbiedingen van topclubs te hebben. "Dit is mijn laatste jaar in de ArenA", aldus Mido.

7-03-03 Voetbal.nl
Mido maakt op zijn eigen website bekend de rest van het seizoen op huurbasis voor het Spaanse Celta de Vigo uit te gaan komen. Mido: "Een overgang naar een andere club is noodzakelijk om tot het eind van het seizoen op het hoogste niveau te spelen. Ik wil geen drie maanden zonder fatsoenlijke training zitten".

Mido trainde afgelopen week in Egypte met het olymisch elftal van dat land. Ajax wil bevestigen noch ontkennen.

11-03-2003
Voorlopig is de transfer van Mido naar Celta de Vigo van de baan. De FIFA keurde de transfer af.

De zaakwaarnemer van Mido is in beroep gegaan tegen deze beslissing omdat een andere spaanse club eerder dit seizoen ook al een spits liet overkomen buiten de transfer periode.

In Spanje is het mogelijk om buiten de transferperiode een lang geblesseerde voetballer te vervangen, waarom dat in dit geval niet opgaat is onbekend.

Herben steunt PvdA inzake Irak

Als het aan LPF-leider Mat Herben ligt, moet minister De Hoop Scheffer de VS duidelijk maken dat een ultimatum van 17 maart voor Irak niet door ons land zal worden gesteund.

Herben sprak vandaag op een LPF-verkiezingsbijeenkomst in Den Haag. Daar zei hij sympathie te hebben voor het PvdA-standpunt dat alleen met goedkeuring van de VN Veiligheidsraad mag worden opgetreden tegen Saddam Hussein.

Nederland kan volgens Herben alleen steun geven aan een oorlog tegen Irak als alle alternatieven zijn uitgeput.

Zalm mogelijk weg als VVD-leider

VVD-leider Gerrit Zalm heeft tijdens het slotdebat na de Provinciale Statenverkiezingen gezegd dat hij zich op zijn positie gaat beraden. Hij sluit niet uit dat hij, gezien het teleurstellende resultaat bij de verkiezingen, zijn post als VVD-leider ter beschikking stelt.

Zalm zal het onderwerp morgen in zijn fractie aan de orde stellen.

Ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen deed Zalm het eigenlijk nog niet eens zo slecht; de liberalen zouden wat gestegen zijn. Maar Zalm vond dat veel te weinig gezien de steun die PvdA en CDA gekregen hebben.

- - -

De fictieve omrekening naar Tweede Kamerzetels van deze Statenverkiezingen. Erg fictief, gezien de lage opkomst; zo zouden SGP en CU zich verdubbelen. Lage opkomst is namelijk het gunstigst voor partijen met de trouwste aanhang.

PartijPS 2003Tweede Kamer NU
CDA4444
PvdA3842
VVD2928
SP89
LPF48
GroenLinks108
D6676
CU en SGP105

PvdA en CDA halen meerderheid Senaat

PvdA en CDA hebben bij de Provinciale Statenverkiezingen een meerderheid in de Eerste Kamer gehaald. Samen krijgen ze 42 van de 75 zetels. Het CDA gaat van 20 naar 23, de PvdA van 15 naar 19.

De VVD verliest er 4 en komt uit op 15. Samen met CDA halen de liberalen hiermee ook nog net een meerderheid.

De SP stijgt van 2 naar 4 zetels; GroenLinks verliest er 3 en houdt er 5 over. De LPF komt met 2 zetels in de Senaat.

D66 verliest één zetel, veel minder dan verwacht. ChristenUnie en SGP leveren 2 zetels in. De Onafhankelijke Senaat Fractie zou te weinig kleine partijen achter zich krijgen voor een zetel.


De Eerste Kamer
Partijen20031999
CDA2320
VVD1519
PvdA1915
GroenLinks58
D6634
ChristenUnie/SGP46
SP42
LPF20
OSF01
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.