FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 maart 2003

Claudia de Breij volgt Henk Westbroek op

Martijn / Speklap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Claudia De Breij stapt per 1 september over van de NPS naar de VARA. Daarmee volgt ze Henk Westbroek op van wie het contract door de VARA niet verlengd werd voor zijn programma op 3FM. Claudia krijgt dan een programma tussen 12 en 14 uur. Vanwege haar overstap naar de VARA is Claudia per direct met haar programma bij de NPS, '& Dit Is Claudia', gestopt. Giel Beelen valt voorlopig in.

De VARA is blij met De Breij. "Zij is een van de meest talentvolle 3FM-programmamakers. Op dit moment zijn we druk in gesprek met elkaar en met de zendercoördinator van 3FM over de precieze invulling van het programma."

De NPS is niet blij met het vertrek van de dj. De omroep laat weten teleurgesteld te zijn dat ze weg gaat. Het voor donderdag aanstaande geplande feestje ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van Claudia's programma is geschrapt.

Contractaanbod voor Michael Schumacher

Hoewel het contract pas eind 2004 afloopt staan de besprekkingen al weer voor de deur

Opvallend is dat de Duitse vijfvoudige wereldkampioen loon zou moeten inleveren. Hij zou van Ferrari mààr 32 miljoen dollar per jaar krijgen. Maar met dit bedrag is hij nog veruit de best betaalde coureur. Voor het geld hoeft Michael schumacher het eigenlijk ook niet meer te doen, want ook doormiddel van sponsor geld is hij al binnen.
Maar met een fikse loonsdaling is er een kans dat de concurrentie de Duitser nog een aantal jaartjes voor zich weet te winnen.

Daarbij denken we in de eerste plaats aan McLaren, waar Mercedes niet weigerachtig zou staan tegenover een hereniging met hun vroegere pupil. Maar ook Toyotazou wel eens interesse kunnen hebben.
Het Japanse team heeft steeds gezegd in de aanvangsfase van hun F1-project met jonge of minder dure rijders te willen werken, maar heeft de komst van Michael schumacher later tijdens hun F1-project ook nooit uitgesloten. Een mogelijke overstap behoort dus zeker tot de mogelijkheden, al liet Schumacher natuurlijk wel al een paar keer weten zijn loopbaan liefst bij Ferrari af te sluiten.
We zullen zien wat Michael schumacher gaat doen.

PS-verkiezingen: Winst PvdA en CDA

Na het tellen van bijna 100% van de stemmen is het duidelijk dat zowel de PvdA als het CDA flink gewonnen hebben bij de Provinciale Statenverkiezingen. Beiden krijgen er in alle Provincies een fors aantal zetels bij. Dit betekent dat wanneer in mei de Eerste Kamer wordt gekozen door de Provincies, beiden gezamenlijk een meerderheid in de Senaat halen.

De VVD gaat flink achteruit, nadat de partij in 1999 een uitzonderlijk goede score haalde. Ten opzichte van de afgelopen TK verkiezingen bleef de steun voor de liberalen zo'n beetje gelijk.

Vrij groot verlies is er voor GroenLinks. Forse winst voor de SP; de LPF komt met 17 zetels in de Provincies, een mager resultaat.

D66 verliest, maar minder dan was voorspeld. De ChristenUnie en de SGP verliezen ook terrein. De kleinere (Provinciale) partijen breken geen echte potten. Wel stijgt de Friese Nationale Partij (FNP).

De opkomst was met 47.4%, iets hoger dan in 1999 (45.5%).

Totaal aantal zetels alle Provincies
Partijen+ -Zetels 2003Zetels 1999
CDA+ 28222194
VVD- 44138182
PvdA+ 43197154
GroenLinks- 265177
D66- 83139
ChristenUnie/SGP- 125062
SP+ 203919
LPF+ 17170
Leefbaar+ 110
LG/Groen- 101
LB/BOF-11
Groenen+ 110
Senioren- 314
FNP+ 374
Overigen- 13922

Er zijn 4 zetels meer in de Provincies dan in 1999

BMW F1 demonstratie op TT circuit

Het TT circuit in Assen wordt, volgens Williams, binnenkort door een F1 bolide bereden.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

De demonstratie is gepland tijdens een BMW dag op het circuit op 31 augustus 2003. Om aan de geluidseisen te voldoen ruilen ze de woensdag voor de TT in voor een extra dag te gebruiken voor deze demonstratie. De demonstratie zal gedaan worden door Ralf Schumacher of Juan Pablo Montoya.

Volgens officiële bronnen binnen de TT-organisatie staat er nog niets vast.

Nogmaals feedback reactie

Beste spelers, nu krijg ik weer feedback binnen zonder enige info.

Nog steeds geldt:

Let op bij het sturen van een feedback reactie dat je bent ingelogd zodat wij ook de naam en het mailadres van de afzender kunnen zien en wij ook daarop kunnen antwoorden

Kan je niet inloggen of heb je inlog problemen zet dan in iedergeval je mailadres in de feedback reactie zodat wij contact met jou kunnen opnemen over je probleem.

Uitslagen Champions League (11/03/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (11/03/03)
Groep A
FC Barcelona - Bayer Leverkusen (2-0)
Internazionale - Newcastle United (2-2)

Groep B
Ajax - Valencia (1-1)
Arsenal - AS Roma (1-1)

Tussenstanden Champions League (na 11/03/03)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona * 51310-2
2. Internazionale 589-8
3. Newcastle United 5710-11
4. Bayer Leverkussen 505-13

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Ajax  575-4
2. Arsenal 575-3
3. Valencia 563-5
4. AS Roma546-7

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (11/03/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstanden.

Uitslagen Champions League (11/03/03)
Groep A
FC Barcelona - Bayer Leverkusen (2-0)
Internazionale - Newcastle United (2-2)

Groep B
Ajax - Valencia (1-1)
Arsenal - AS Roma (1-1)

Tussenstanden Champions League (na 11/03/03)
Groep A

Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona * 51310-2
2. Internazionale 589-8
3. Newcastle United 5710-11
4. Bayer Leverkussen 505-13

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Ajax  575-4
2. Arsenal 575-3
3. Valencia 563-5
4. AS Roma546-7

Dagblad van het Noorden blundert

S1m0ne had ons via de newssubmit

Het Dagblad van het Noorden heeft een fout gemaakt door vandaag op de voorpagina te adverteren voor de verkiezingen met de tekst 'Ik stem morgen voor onze provincie.' Op de dag van de verkiezingen maakte de krant dus "een klassieke fout", zo moet een woordvoerder van het Groningse blad toegeven.

Het dagblad doet er nu alles aan om de 180.000 lezers duidelijk te maken dat de verkiezingen dinsdag zijn en niet woensdag. Met vliegtuigjes die rondvliegen en advertenties op alle media in de provincie hoopt de krant de fout goed te maken.

De fout is in het elektronische reclamesysteem van de krant geslopen. Normaal is zo'n fout de dag erna te rectificeren "Maar dat is nu natuurlijk een beetje lastig", aldus de woordvoerder.

De provincie betreurt de fout, maar waardeert het dat het Dagblad alles in het werk stelt om de fout te herstellen.

Barrichello wijdt zijn ongeluk aan HANS

De Ferrari-rijder wijst HANS aan als de oorzaak van zijn ongeluk.

De eerste uitvaller van dit seizoen was Rubens Barrichello, na vijf ronden raakte hij de muur in bocht 5 en behaalde zo de dubieze eer om de eerste uitvaller van dit seizoen te zijn.

In een interview met The Gardian gaf de Braziliaan HANS (Head and Neck Support) de schuld van zijn crash op het circuit van Albert Park.

"Mijn concentratie was niet gericht op de baan, want het HANS-systeem drukte precies op mijn sleutelbeen, wat ontzettend zeer deed," zo verklaarde Barrichello.

Direct na het ongeluk zei de tweede coureur van Ferrari nog dat het zijn eigen schuld was en dat het misschien aan een olievlek lag.

Twee grote tegenstanders van HANS, Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve reden de race gewoon uit en Nick Heidfeld, die eerder zei dat hij weigerde het systeem te dragen, reed een goede race totdat hij uitviel.

Radio 538 site populair

De website van Radio 538 is afgelopen week een recordaantaal maal bezocht, zo laat het radiostation zelf weten. Gedurende de periode van 3 tot en met 9 maart werden maar liefst 798.230 pageviews geteld.

Vooral de Evers Staat Op-pagina's, het 538 Magazine, de muziekhitlijsten en de chatbox zijn veelbezochte onderdelen van Radio538.nl. Hiermee is Radio 538 één van de meest bezochte Nederlandse sites op het web.

De gemiddelde duur van een bezoek bedraagt circa 6 minuten en 30 seconden en het totaal aantal unieke bezoekers van de afgelopen week is 141.706. De populariteit van radio538.nl blijkt vooral uit het feit dat meer dan de helft van de bezoekers binnen een week terugkeert naar de website van het op één na bestbeluisterde commerciële radiostation.

Eind deze maand wordt een geheel vernieuwde website van Radio 538 gelanceerd.

(Ter vergelijking: De frontpage van Fok! trekt dagelijks ruim 320.000 pageviews)

Oudste vrouw ter wereld overleden

whie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De (waarschijnlijk) oudste vrouw ter werd is overleden op 124-jarige leeftijd. De Braziliaanse vrouw is volgens lokale media afgelopen weekeinde overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Volgens haar geboorteakte kwam de vrouw op 15 juli 1878 ter wereld. Ze heeft genoeg nageslacht nagelaten. Ze kreeg vijf kinderen, 26 kleinkinderen, 39 achterkleinkinderen en vier achterachterkleinkinderen.

''Koningin moet excuses aanbieden''

Koningin Beatrix kan het nog maar op één manier ''goedmaken'' met Edwin de Roy van Zuydewijn en zijn vrouw prinses Margarita: Zij moet het stel persoonlijk én publiekelijk excuses maken. Dit zegt De Roy van Zuydewijn deze week in een interview met het Duitse weekblad Stern.

Het stel voelt zich door de familie van prinses Margarita, dochter van prinses Irene, vreselijk gedwarsboomd. ,,De koningin moet zich persoonlijk en publiekelijk bij ons verontschuldigen. Met minder nemen we geen genoegen'', aldus De Roy van Zuydewijn, die en passant ook nog laat weten dat er 47 personen zijn die het paar wil laten oproepen in een nog aan te spannen proces.

College Oostzaan valt over Irak

In de gemeente Oostzaan wegen de lokale gemeentebelangen duidelijk minder zwaar dan een naderende oorlog in Irak, want de het college is gevallen over de kwestie-Irak.

Oorzaak van de breuk is het stemgedrag van een raadslid van D66. Hij steunde tegen de zin van Gemeentebelangen en GroenLinks twee moties: In één daarvan keurt de gemeenteraad een brief af van het college aan de VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarin tot verzet tegen de oorlog wordt opgeroepen.

In de andere motie, van onder meer de oppositiepartijen VVD en CDA, wordt het college verboden een standpunt in te nemen over Irak.

Uit ergernis over het stemgedrag van het raadslid van coalitiegenoot D66, stapten Gemeentebelangen en GroenLinks uit het college.

Feyenoord - Ajax blijft op 16 april

De halve finale om de beker tussen Feyenoord en Ajax wordt als gepland op woensdag 16 april gespeeld. Het duel is wel twee uur vervroegd van 20.00 uur naar 18.00 uur. De Rotterdamse burgemeester Opstelten heeft dit dinsdag besloten.

Het was onduidelijk of de ontmoeting op 16 april kon doorgaan. Het duel tussen de twee rivalen is een risicowedstrijd. De gemeente Rotterdam voert als beleid dat een dergelijke partij in principe op zondagmiddag en in ieder geval bij daglicht moet worden gespeeld.

Dit voetbalbond KNVB liet al eerder weten dat het niet mogelijk is om de wedstrijd in het nog resterende competitieprogramma op een vrije zondag te plannen. Ook verplaatsing naar een ander stadion was uitgesloten omdat Feyenoord vasthield aan het thuisvoordeel. De gemeente Rotterdam heeft daarom besloten dat het duel bij uitzondering op een doordeweekse dag bij daglicht mag worden gespeeld.

Peuter dwaalt uren rond na auto-ongeluk

Ray-Stone had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een 2-jarig meisje maandag mogelijk uren langs een snelweg gedwaald, nadat zij een auto-ongeluk overleefde, waarbij haar ouders om het leven kwamen.

Agenten die de verongelukte auto onderzochten, vonden kinderkleding op de achterbank en begonnen een zoektocht naar het kind. Door het volgen van een spoor van kleine voetafdrukken vonden zij na een tocht van drie uur het meisje, Anita Kayachith, achter een groepje bomen.

Het kind is ondergebracht bij familie en maakt het, naar omstandigheden, goed.

Naakte mensen....


Een van de dingen die het Engelse voetbal zo aantrekkelijk maakt is dat er plotseling zogenaamde "streakers" kunnen opduiken. Streakers zijn mannen of vrouwen die in hun blootje over het veld rennen op zoek naar aandacht. Via de TV-camera's, maar ook via deze site vinden ze die ook. Er is zelfs een Hall of Fame met streakers die hun werkterrein hebben verlegd naar de golfcourse...

Klik
Veronica gids

Jamai en familie ontvluchten drukte

Idols-winnaar Jamai en zijn familie ontvluchten de drukte bij hun woning en hebben hun toevlucht gezocht in een vakantiehuisje op een onbekende plek in Nederland. Dit melden de platenmaatschappij en het management van het 16-jarige idool.

Bij de woning van Jamai in Schoonhoven was het de afgelopen dagen erg druk. De politie heeft dranghekken geplaatst en extra agenten ingezet. "Alles verliep overigens ordelijk", aldus een woordvoerder van de politie.

The future is wild

Op deze prachtige site vind je informatie over hoe de wereld er over 5, 100 en 200 miljoen jaar uit zal zien. Geografisch, maar ook qua dieren die er zullen leven. Prachtige site, in opdracht van Discovery Channel gemaakt, die er ook een documentaire over zal uitzenden. Staat ook een mooi artikel van in de Kijk van deze maand.

Bekijk vooral de trailer die op de index staat! Aanrader om eens even rond te snuffelen.

The future is wild


The future is wild

Deventer overstag voor Eagles

De gemeente Deventer heeft besloten de Go Ahead Eagles een lening van 1,5 miljoen euro toe te wijzen. De trend dat gemeenten bankieren voor betaald voetbal organisaties zet hiermee onverminderd voort.

De gemeente stelt als voorwaarde dat Go Ahead Eagles op 30 mei 500.000 euro uit eigen middelen op tafel legt, aangevuld met het dubbele van dat bedrag opgebracht door sponsors.

Van de lening komt 800.000 euro per direct beschikbaar, over de rest zal in juni een besluit vallen.

Go Ahead Eagles komt dit seizoen in totaal 2 miljoen tekort op de begroting. De gemeente wilde daarom aanvankelijk een lening van 2,1 miljoen verstrekken, maar de gemeenteraad ging daar niet mee akkoord.

Pinkpop line-up bekend

Pinkpop directeur Jan Smeets heeft vandaag op een persconferentie de officiële line-up bekend gemaakt voor Pinkpop 2003.

Op zaterdag zullen spelen:
Skin, Placebo, Deftones en Moby.

Voor zondag staan gepland:
Liftid, Silkstone, Ozark Henry, The Eighties Matchbox B-line Disaster, Zuco 103, Peter Pan Speedrock, Flogging Molly, Lifehouse, Dandy Warhols, Counting Crows, Anouk en Massive Attack.

Op maandag spelen:
Danko Jones, Saybia, Beef, Moloko, Cardigans, Audioslave, Röyksopp, Queens Of The Stone Age, Linkin Park, Ilse de Lange, Solomon Burke, Relax, Krezip en als afsluiter Manu Chao.

Er zullen nog drie bands aan het programma worden toegevoegd, maar hier wordt nog over onderhandeld.

Pinkpop 2003 vindt plaats van zeven tot en met negen juni. De voorverkoop start zaterdag 15 maart. Kaarten kosten ¤95 voor drie dagen, inclusief camping, en ¤59 voor alleen de maandag.

Interesse voor Engelaar

RC Genk uit Belgie heeft interesse getoond voor NAC Breda-aanvaller Orlando Engelaar.

Engelaar (23) zou bij Genk de opvolger moeten worden van -topscorer- Wesley Sonck. Genk zou na het vertrek van Sonck toe willen slaan. NAC Breda kan de eventuele transfersom goed gebruiken.

Engelaar speelt zijn derde seizoen voor de Bredanaars en kwam dit seizoen al tot 8 doelpunten. Hij was onder meer de kwelgeest in het thuisduel van NAC Breda met PSV. Vorig seizoen had hij nog geen basisplaats.

''Geen verband AEL radicaal moslim fundamentalisme''

In België heeft een onderzoek van de Staatsveiligheid (SV) en de Militaire Veiligheid (ADIV) geen banden kunnen aantonen tussen de Arabisch-Europese Liga (AEL) en het extreme moslimfundamentalisme. De SV noemt de radicalisering van een deel van de allochtone jongeren "niets anders dan een sociologisch verschijnsel", de ADIV stelt dat "geen enkel ideologisch of organisch verband kan worden aangetoond tussen de AEL en de islamistische bewegingen".

De AEL zou vooral strijden tegen de globalisering en de Amerikaanse en zionistische overheersingsdrang. Maar er wordt ook op gewezen dat de haatzaaiende inhoud en de argumenten in de anti-westerse en anti-joodse toespraken van de AEL, overeenkomsten vertonen met de teksten van een Libanese sjiitische beweging. Die wordt verder niet met naam genoemd.

Invloed radicale elementen neemt toe

Over het ronselen van jonge moslims voor de heilige oorlog (jihad) door Belgische moskeeën zijn de organisaties het niet eens. Zo stelt de SV dat geen gevallen werden vastgesteld van Belgische moskeeën die jonge moslims ronselen. Maar De ADIV heeft dat ronselen alvast wél vastgesteld in sommige moskeeën.

Het belangrijkste gevaar komt volgens beide diensten van een aantal islamitische elementen binnen de Moslimexecutieve en de Algemene Vergadering van Moslims. Deze officiële organen (vergelijkbaar met de Belgische bisdommen) moeten in België het islamonderwijs organiseren en de imams benoemen.

Volgens de SV verspreiden deze radicale elementen een reactionaire visie op de islam. Hun visie botst met het integratie-idee en met de gelijkheid van man en vrouw. Ze proberen al deze organen te infiltreren om de subsidies op te strijken. De ADIV zegt dat deze radicale elementen de gematigden in de Executieve zelfs bedreigen.

SGP/CU protest tegen naaktfoto's

In Rotterdam heeft de gemeenteraadsfractie van ChristenUnie-SGP protest aangetekend tegen naaktfoto's in de Kunsthal Rotterdam ter gelegenheid van een tentoonstelling over Playboyfotografie. In een brief aan het college vraagt de fractie van de CU/SGP om de naaktfoto's te verwijderen.

Directe aanleiding voor het verzet is een uitnodiging voor de opening van de tentoonstelling aan alle raadsleden met een foto van een naakte dame. De fractie vraagt zich af of het college ook vindt dat een dergelijke afbeelding op een uitnodiging in strijd is met de goede zeden van fatsoen.

Volgens de christelijke partijen gaat de expositie alleen maar om seks en lust. Ook zouden kinderen onder de 16-jaar alleen onder begeleiding naar de expositie mogen.

De tentoonstelling in de Kunsthal wordt op 22 maart door oud-voetballer, de columnist Jan Mulder geopend. Op de expositie zijn onder meer foto's te zien van naakte bekende Nederlanders die ooit in de Playboy hebben gestaan, zoals Patricia Paay, Monique Sluyter, Adèle Bloemendaal, Anna-Marie Goddard, Froukje de Both en Katja Schuurman.

Geen van de nieuwe rijders over de finish

Het was niet makkelijk voor de nieuwe en onervaren rijders om te rijden tijdens de eerste Grand Prix van het jaar. Van de gene die voor het eerst zijn gestart in de Formule1 is niemand over de finish gekomen

Ralph Firman was de eerste die na 6 ronden door een ongeluk van de baan ging.
"Ik ging niet voor de volle 100%, ik was aan het rijden toen ik opeens enorme overstuur kreeg, verloor de controle over mijn auto en de auto knalde tegen de banden op".Aldus Ralph Firman. Later werd hem duidelijk dat Rubens ook op die plek eraf ging en dat er mogelijk olie op de weg lag.

Een ronde later, was het de beurt aan Cristiano da Matta, die na een inhaal manoeuvre Mark Webber probeerde in te halen. Hierdoor belande hij in de grindbak en was uitgeschakeld voor de rest van de race.

Justin Wilson hoopte op een positieve resultaat voor zijn eerst race. Maar helaas zat dat er voor hem ook niet in. Een stuk vuil dat op de weg lag kwam terecht in de radiator van de PS03 en ondanks de pogingen van de pit crew om het vuil eruit te halen, mocht het niet helpen en Justin viel uit.

Antonio Pizzonia was nog degene die het dichts bij de finish kwam maar een kapotte suspension maakte ook een eind aan die droom. "Ik ben erg teleurgesteld, aan de ene kant dat ik de finish niet heb gehaald en aan de andere kant de kracht van de nieuwe jaguar. Maar ik heb wel genoten van de race en ik kijk uit naar de volgende race".

Stembureau's tot 21:00 open voor de PS

Om half acht zijn de stembureaus opengegaan voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten (PS). De stembureaus blijven open tot negen uur vanavond.

Traditioneel lopen de kiezers niet erg warm voor de Provinciale Statenverkiezingen. In de peilingen wordt gerekend op een opkomst van 46%, evenveel als in 1999. Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen maakte nog 80% van de kiezers de gang naar de stembus.

Toch zijn de PS-verkiezingen erg belangrijk, omdat de nieuwe leden van Provinciale Staten op 26 mei de leden (senatoren) voor de Eerste Kamer (Senaat) kiezen. En normaal gesproken kiezen die voor iemand van de eigen partij.

De huidige Eerste Kamer
PartijenAantal zetels
CDA20
VVD19
PvdA15
GroenLinks8
D664
ChristenUnie4
SP2
SGP2
OSF1


OSF staat voor Onafhankelijke Senaat Fractie (komt voort uit diverse (Provinciale) partijen die niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn)

Nederland dichtstbevolkte EU land

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ons land verreweg het dichtstbevolkte land van de Europese Unie is. In Nederland woonden afgelopen jaar gemiddeld 475 mensen op iedere vierkante kilometer. Dat zijn er 137 meer dan in België, dat op nummer twee staat wat betreft bevolkingsdichtheid.

Het dunstbevolkt is Finland. Eén Fin heeft bijna dertig keer zoveel ruimte als een Nederlander. Vooralsnog heeft Nederland na Ierland relatief de minste 65-plussers. Italië is momenteel het meest vergrijsde land, gevolgd door Griekenland en Zweden. Ongeveer één op de zes inwoners is hier 65 jaar of ouder.

Vrouwen in de meeste andere Europese landen worden ouder dan Nederlandse vrouwen. Oorzaak is dat Nederlandse vrouwen relatief veel roken. Het oudst worden vrouwen in Frankrijk (83 jaar), Spanje en Italië (82,9 jaar). Nederlandse vrouwen worden gemiddeld 80,6 jaar. In 1985 bereikten vrouwen in Nederland nog bijna de hoogste gemiddelde leeftijd van Europa.

Nederland telde vorig jaar 16,1 miljoen inwoners.

Yorin FM DJ helpt studenten staken

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Yorin FM DJ Boris van Zonneveld gaat studenten helpen op de landelijke stakingsdag van donderdag 13 maart. De DJ vindt dat alle studenten vrij moeten nemen op deze dag. Deze oproep klinkt de hele week op Yorin FM.

De actie is volgens de DJ nodig omdat de overheid studeren schandalig duur wil maken. Zo wil de overheid het collegegeld verdubbelen en de studiefinanciering afschaffen.

Zonneveld besteedt donderdagmiddag op Yorin FM aandacht aan de demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

Overigens is het niet de eerste keer dat Boris Zonneveld actie voert. Als DJ van Fresh FM organiseerde hij al eens de Euro Stakingsdag.

Ik ga het toch haast geloven

Zoals ik al eerder schreef was ik begonnen in een boek over de zin van het leven. Nu, zo'n veertien dagen verder, is het enige wat me duidelijk geworden is dat het nog steeds onduidelijk is.

Ik ben hier. Waarom? Omdat God me geschapen zou hebben. Waarom schiep God mij dan? Om hem te vermaken. Om hem lief te hebben, om een vriend van God te worden. En wat voor een vriend. Het boek zei iets als: Je moet leven naar zijn normen en waarden, je moet hem aanbidden. Is dat nog wel een vriend? Iemand die je dwingt tot een bepaalt denk beeld en je niet in je waarde laat en een eigen mening gunt? In mijn ogen niet.

En er is nog een leuke vreemde redenatie: Je leven heeft zin als je in God gelooft. De zin van het leven is geloven in God.
Dan ben ik dus niet overtuigd.

Je moet blij zijn dat je genade geboden wordt. Hoezo weet ik nu weer dat me genaden geboden wordt. Als er niks ergs gebeurd ofzo, dan zou me dus genade geboden zijn, maar wat als er nou niks gebeurd omdat er niks is.

Dan zit ik ondertussen ook nog wat te forummen en dan kom ik als eerste dit tegen: EO-jongerendag. Toeval? Of wil hij me duidelijk maken dat er wel iets is?

Als ik hem geloof is de keuze makkelijk, want dan bestaat toeval niet. Als ik hem niet geloof ik de keuze ook eenvoudig, want dan is hij er niet en moet het wel toeval zijn.

luister iedereen..... is de volgende. Toeval, of een boodschap. Zelfde verhaal, zelfde redenering.

Ok, nog maals proberen, drie keer is scheepsrecht. [CL 2e ronde] Ajax-Valencia. Helaas. Hij heeft me niet weten te overtuigen.

Ik ben hier dus voor mezelf. Ik heb mijn eigen mening. Ik leef mijn eigen leven en ik doe wat ik wil.

Of ik dan vrees dat ik niet in de Hemel beland? Of ik bang ben voor de Hel?

Nee, geen Gok betekend geen Hemel en geen Hel, dus wat is er om verdrietig om te zijn?

'Racistische moord' wordt niet vervolgd

De man die eind november in Antwerpen de jonge Belgische Marokkaan Mohammed Achrak doodschoot, wordt waarschijnlijk niet berecht. Belgische gerechtspsychiaters zeggen dat de man psychisch gestoord is en dat hij moet worden opgenomen in een instelling. Eerder beweerde familie van de dader al dat de de man nauwelijks wist of het slachtoffer wel of niet een allochtoon was, dus dat van een racistische moord geen sprake kon zijn.

Familie van Achrak zegt het met de gerechtspsychiaters eens te zijn. Eind deze maand beslist de raadkamer in Antwerpen definitief over het lot van de verdachte.

De moord leidde indertijd tot ernstige straatrellen in de migrantenwijk Borgerhout. Aanhangers van de Arabisch-Europese Liga (AEL} van Dyab Abou Jahjah grepen de moord aan om te protesteren tegen wat zij zagen als een ''racistische moord''. De AEL-voorman belandde als vermeend aanstichter van de rellen zelfs in de gevangenis.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.