Osama bin Laden mogelijk opgepakt

Al-Qaida leider Osama bin Laden is opgepakt in Pakistan. Dat meldt het Iraanse radiostation Pashtuntalige Iran Radio vandaag. De bron van het station is Murtaza Poya. Hij is de tweede man van de Pakistaanse politieke partij Awami Tahrik. De regering van Pakistan heeft het bericht overigens onmiddellijk tegengesproken.

Poya zegt daarop dat Pakistan de arrestatie geheim wil houden tot na het begin van de oorlog in Irak. Minister van informatie sjeik Rashid Ahmed zegt echter dat Bin Laden zich niet in Pakistan bevindt.

In Washington zei CIA-woordvoerder Bill Harlow niets te weten van een arrestatie van Bin Laden. Pakistaanse inlichtingenbronnen bevestigden dat Amerikaanse, Afghaanse en Pakistaanse commando's met het oog op een mogelijke oorlog in Irak hun zoekacties naar terroristen in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan de afgelopen weken hebben geÔntensiveerd. Dit vooral na de aanhouding van twee hooggeplaatste Al-Qaida leden op 1 maart.

De aanhouding van Osama bin Laden zou overigens veel geld opleveren. Er staat een Amerikaanse beloning van 25 miljoen dollar op zijn hoofd.