Kooiman naar PSV

'Het is uitgesloten dat nieuwe spelers deze week bij mij op de training zullen verschijnen, daar de markt deze week ook nog eens sluit' zei Hiddink vorige week maandag na het gerucht dat Wapenaar naar PSV zou komen.

Dat was zo'n anderhalve week geleden. Hiddink kreeg dus gelijk, maar er is nu wel een nieuwe keeper gekomen bij PSV. De Eindhovenaren huren Frank Kooiman tot het einde van het seizoen. De doelman is afkomstig van Sparta en zal de plaats van Jelle ter Rouwelaar innemen.

De prestaties van Ter Rouwelaar voldeden niet aan de verwachtingen van PSV en stond dus al enigzins onder druk toen afgelopen week bericht kwam uit Groningen. FC Groningen wilde Ter Rouwelaar huren en na instemming van de keeper en trainer Guus Hiddink is besloten dar Ter Rouwelaar naar Groningen zal gaan voor de rest van het seizoen 'om eredivisie ervaring op te doen'.

Ter Rouwelaar zal waarschijnlijk meteen aan de bak moeten, want de vaste eerste keus van trainer Jans, Roy Beukenkamp, liep een zware belssure aan zijn hamstrings op afgelopen weekend. In de wedstrijd tegen de Haarlem stond de oude Darwinkel onder de lat bij de Groningers. Hij zal de club aan het einde van dit seizoen verlaten.

Bronnen: PSV, Wanadoo en FC Groningen