Stille tochten voor doodgeschoten 13-jarige

Farzin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In twee stille tochten hebben duizenden mensen woensdag de dood van de 13-jarige Sedar Soares. De jongen werd zaterdag om nog onduidelijke redenen neergeschoten op het parkeerdek bij metrostation Slinge. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Overdag liepen honderden leerlingen van de Maarten Luther-school in de stad de eerste tocht. De groep liep van de school naar het parkeerdek in Rotterdam-Zuid.

Rond half acht begon gisteravond de tweede tocht. Die liep van plein Plein 1953 op Rotterdam-Zuid naar het parkeerdek bij metrostation Slinge. Daar legden de deelnemers bloemen. De leden van de voetbalclub waarop Sedar zat gaven zijn moeder een ingelijst teamshirt met daarop de namen van de teamgenoten van haar zoon.

Ook burgemeester Opstelten liep mee in de tocht, waarvoor hij een werkbezoek aan Kaapverdië een dag uitstelde. Hij zei voor de tocht nogmaals dat hij de schietpartij onaanvaardbaar vindt. "Het ging om onschuldige pret die beantwoord werd met een kogel. Wij kunnen dit als samenleving niet tolereren. Samen moeten we strijden voor een leefbare en veilige stad." De jongen werd beschoten terwijl hij met enkele vrienden sneeuwballen gooide.