FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 februari 2003

Foto's en bandjes bewijs van Amerika tegen Irak

kibber herschreef voor ons het volgende bericht en nyrem, Pulsar, Butt_Plugg, bumberklevers, RoelerMF, D0D0, rolfvp, Divine en Danny submitten het bericht:

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Colin Powell heeft woensdag de lang verwachte 'bewijzen' geleverd dat Irak niet voldoet aan de eisen van de VN-veiligheidsraad om te ontwapenen.

Als eerste liet Powell een bandje horen met opgenomen telefoongesprekken. In dat gesprek kwam duidelijk naar voren dat het ging over het verbergen van verboden voertuigen voordat de wapeninspecteurs zouden komen. Daarna liet Powell satellietfoto's zien waarop vijftien munitieopslagplaatsen te zien zouden zijn. Vier daarvan zouden chemische wapens bevatten. Naast deze foto's liet Powell foto's zien waarop twee dagen voor aankomst van de wapeninspecteurs materiaal werd weggehaald van mogelijke raketinstallaties. Wat er precies in de vrachtwagens werd geladen is niet bekend.

Saddam Hussein zou bovendien twaalf wetenschappers en wapenexperts verborgen houden in zijn gastenverblijven. Hierdoor zouden ze niet ondervraagd kunnen worden door de wapeninspecteurs.

Uit dit alles zou volgens Powell blijken dat Irak iets te verbergen heeft. Amerika wil zo spoedig mogelijk weten wat dit is. Powell vindt dat Irak dus niet voldoende meewerkt aan de VN-resolutie 1441. Hierdoor zouden zij de gevolgen van deze resolutie over zichzelf heenroepen. Powell vindt dat de VN zichzelf buitenspel zet als ze nu niet ingrijpen en toe blijven staan dat Irak zich niets aantrekt van de resolutie.

Als laatste vertelde Powell aan de VN-veiligheidsraad dat Amerika van spionnen had gehoord dat het land in het westen biologische wapens verbergt. Hieruit zou blijken dat Irak het westen al jaren misleid.

"Onzichtbaarheidsmantel" ontwikkeld in Japan

Dave en Bob herschreven voor ons het volgende bericht en NaRRaToR submitte het bericht:

Een Japanse wetenschapper heeft een pak ontworpen dat de drager onzichtbaar zou maken. De illusie was een gedeelte van de gehouden demonstratie: "Optische Camouflage Technologie", op de universiteit van Tokio.

Het idee is van professor Susumu Tachi. De technologie verkeert op dit moment nog in de beginfase, maar de professor hoopt dat hij in de toekomst objecten zo kan camoufleren dat ze gezien worden als virtueel transparante objecten.

De foto is genomen door een "viewfinder" die gebruik maakt van een combinatie van bewegende beelden achter de drager, om zo een transparant beeld te geven.

De professor hoopt dat deze technologie in de toekomst kan worden gebruikt voor operaties en bij landingen van vliegtuigen. Het gebeurt bij artsen regelmatig dat hun eigen handen of medisch apparatuur in de weg zit. En piloten willen graag bij de landing een transparante vloer in de cockpit hebben.

Amstel Cup (Uitslagen 1/8 finales)

Vanavond zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de 1/8 finales van de Amstel Cup. Het ijzer is gesmeed en de clubs voor de 1/4 finales zijn bekend

De laatste 5 wedstrijden in de 1/8 finales van de Amstel Cup zijn vandaag gespeeld. PSV had vanmiddag weinig problemen met ADO den Haag, er werd vrij simpel gewonnen door doelpunten van Kezman en Rommedahl (2x). Ook FC Groningen had geen kind aan Haarlem, de Noord-Nederlanders wonnen thuis met 3-0.

Vanavond leek het er even op dat Ajax 2 voor een stunt zou gaan zorgen door na 5 minuten al met 1-0 voor te staan tegen Excelsior. De Rotterdammers bogen dit vooral dankzij Lopes (2x) om in een 3-1 voorsprong, waarna Ajax 2 nog iets terug leek te doen door op 3-2 te komen. Maar in de 78e minuut besliste Excelsior de wedstrijd, 4-2 werd dan ook de einduitslag.

Feyenoord had in de eigen (bijna lege) Kuip geen kind aan AGOVV. De amateurclub werd, door een gelegenheidselftal, van de mat gespeeld. Grote held was Robin van Persie, die 5x scoorde. AGOVV kon aan het einde nog wel wat terugdoen, de einduitslag werd 6-1.

Het 1e van Ajax deed weinig moeite om het taaie Roda JC te verslaan. Het bleef dan ook bij een bloedeloze 1-0 voor de Amsterdammers, waardoor ook zij doordrongen tot de kwartfinales. De held in de ArenA was Ibrahimovic, die al in de 11e minuut scoorde.

De uitslagen nog even op een rijtje:
ADO Den Haag0PSV3
FC Groningen3Haarlem
0
Excelsior4Ajax 2
2
Feyenoord6AGOVV
1
Ajax1Roda JC
0
Al eerder gespeeld:
Stormvogels/Telstar1SC Heerenveen
3
De Graafschap2FC Utrecht3
Vitesse4NAC2

De kwartfinales op een rijtje:
Excelsior - FC Utrecht
PSV - SC Heerenveen
Feyenoord - Vitesse
Ajax - FC Groningen

Japanse Intercity stopt voor schoolexamen

GhostArmor en Snuggs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waar er hier in Nederland nog volop geklaagd wordt over de NS, kan 't in Japan blijkbaar toch anders: een volgepakte intercitytrein met duizenden Japanse forensen heeft afgelopen maandag een niet geplande extra stop gemaakt, alleen maar om ervoor te zorgen dat een meisje op tijd zou zijn voor haar schoolexamen. Een woordvoerder van de spoorweg zei: "We besloten dat de toekomst van een jong persoon op het spel stond". Volgens hem was het niet eerder voorgekomen dat een sneltrein om een dergelijke reden een tussenstop maakte. Het examen was bepalend voor de toelating tot een speciale en zeer gewilde privé-school.

Het 15-jarige meisje was maandag keurig op tijd van huis vertrokken, maar in plaats van de stoptrein te nemen, stapte ze de drukke intercity, die zonder stoppen door zou rijden tot in het zakencentrum van Tokyo. Toen het meisje dat tot haar afgrijzen bemerkte en daardoor in paniek raakte, waarschuwden medepassagiers de bestuurder van de trein. Het kantoor van de Oost-Japanse Spoorwegen besloot daarop om éénmalig een uitzondering te maken en speciaal voor het meisje te stoppen. Het meisje wist hierdoor net op tijd te komen voor haar examen. Of ze het examen ook heeft gehaald, is helaas nog niet bekend.

Tis wit en het plakt

Zeldzaam. Dat is geloof ik het enige woord wat past bij de gebeurtenis van de afgelopen maanden. Twee keer zijn we getrakteerd op totale verkeerschaos, pogingen om niet alles te breken, leedvermaak en niet te vergeten witte pret. Laten we het eens hebben over de sneeuwbuien van afgelopen week .

Het begon allemaal met -2 op de thermometer. De aankomende grijze wolken deden ons vermoeden dat er wel eens een kans zou zijn dat er wat bijzonders zou gebeuren. Na een lading natte rotzooi die als half bevroren regen afgedankt uit de lucht kwam leek het verder niet speciaal te worden.

Tot je na een drukke dag werk thuis probeert te komen via de standaard openbare harmonica. Deze is zoals gewoonlijk volgepropt met mensen in de ontkenningsfase of een serieuze midlife crisis. Het vertrekpunt had wel een kleine hoeveelheid sneeuw gekregen, maar niet iets om over naar huis te schijven, gezien het feit dat het meeste binnen 30 minuten weg was. Op de terugweg van ongeveer 25 kilometer door een aantal spookdorpjes merkte ik dat hoe dichter ik in de buurt van m'n eindbestemming kwam, hoe meer drassige gezouten substantie bleef liggen.

Terwijl de bus met een schamele 30 richting m'n halte probeert te komen, zie je hoe de standaard 5 dagen per week werkmens zich begint te ergeren aan de traagheid.
Deze zal waarschijnlijk tegen de tijd dat hij thuis komt een laatste avondmaal voorgeschoteld krijgen van zijn vrouw aangezien hij maar weer eens te laat is.
Ondertussen zit ik in m'n eigen te fantaseren dat dit de tweede keer is dat ik de kans krijg om op 4 wielen door de sneeuw te glijden. Aangezien ik dit als erg leerzaam, gaaf en destructief zie, was ik waarschijnlijk de enige met een glimlach in de bus.
Maargoed, we gaan hier niet uitleggen hoe we de vorige keer professioneel velgen aan het slopen waren.

Tegen de tijd dat we 15 minuten verder zijn (voor ongeveer 2 kilometer) zie ik mijn autootje bij de bushalte in de sneeuw opdoemen. Even voel ik me ergens tussen de leeftijd van 12 en 19, welke de laatste de officiële is volgens m'n rijbewijs .

Terwijl ik naar mijn auto loop en de sneeuwhoop op het dak zie creëert er een onvergetelijke lach op m'n gezicht. Dit komt mede omdat een kind genadeloos onderuit gaat en met een rotgang richting de aarde terugkeert. Geen probleem verder, aangezien 10 cm sneeuw de rest wel opvangt.
Even denk ik aan alle kleine dieren die momenteel niks te kanen hebben. Erg zonde voor die beestjes op dat moment, maar binnen enkele seconden is die gedachte weer geheel verdwenen met de noorderzon en denk ik nog maar aan een ding: proberen thuis te komen zonder kapotte auto terwijl je gebruik maakt van de handrem en de sneeuw. Dat kan niet anders worden dan de meest geweldige rit ooit gemaakt door een Zeeuw

Niets is minder waar. Nadat ik haar witte deken van de vooruit heb gehaald blijkt het niet verstandig om harder te gaan dan maximaal 30 km/h. Tevens blijven we hopen dat bij elke bocht het gebruik van de handrem je auto niet richting een sloot torpedeert, om daar te spelen met reeds doodgevroren kikkers die onder je zijruit uit elkaar gesplat zijn.

Ergens hou ik wel van dit weer zolang je nergens naartoe moet, anders is dit niet het moment om jezelf buiten te begeven.
We zijn verder niet overleden op de terugweg, ook de auto is nog heel. Op naar de volgende winter! (Deze winter mag nu wel ophouden, ik haat het om elke ochtend m'n deur van de auto weer open te breken)

Groeten,
Elect

Nieuwsposters gezocht

Wil jij meehelpen met de Fok! sportmanagers ?
Dat zou goed uitkomen want we zijn namelijk weer op zoek naar enthousiaste nieuwsposters. Ben je veel geinteresseerd in sport en bezit je een goede kennis van de nederlandse taal stuur ons dan een sollicitatie mail.

We zijn op zoek naar 4 nieuwe mensen, dus er is een redelijke kans dat jij het wordt. Het gaat dus om allround nieuwsposten, dat betekent dus op de competitiemanager, de F1 manager en andere toekomstige sportmanagers. Mocht je alleen in voetbal geinteresseerd zijn mag je ook reageren want 2 van de 4 mogen ook best voetbal-freaks zijn.

We gaan uit van minimaal 20 posts per maand dus dat moet wel te doen zijn, er kan dus nieuws binnenkomen via de nieuwssubmit of je gaat zelf op zoek naar de nieuwe facts. Spreekt dit je aan stuur dan snel een mailtje en misschien ben jij binnenkort ook Fok! crewlid met je eigen tag en @fok.nl mailadres.

Je kunt je sollicitatiemail sturen naar competitiemanager@fok.nl vermeld hier hoeveel je ongeveer online bent, wie je zelf bent uiteraard, wat je nickname is en wat je interesses zijn. De sollicitatie's kunnen ingediend worden tot 30 januari om 20:00 uur.

Groeten,

De managercrew.

[update]

De selectieronde is achter de rug en we hebben in totaal zelfs 6 nieuwe mensen kunnen vinden. Iedereen die een sollicitatie heeft ingestuurd krijgt sowieso antwoord of hij/zij het wel of niet is geworden.

Hierbij feliciteer ik meteen de nieuwkomers, veel succes en maak er wat van

Alcoholverslaafde overleeft 4,4 promille

Dain Bramage had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vlaardingse politie trof gisteren een 44-jarige alcohollist aan, met een extreem hoog alcoholpromillage. De man werd in zijn huis gevonden met een promillage van 4,4. Ter voorbeeld: een ongeoefende drinker overlijdt bij een promillage van 3,5.

Medewerkers van een verslavingskliniek kwamen de man ophalen. Toen deze niet reageerde op aanbellen, werd de hulp van de politie ingeroepen. De alcoholist bleek stomdronken in zijn woonkamer te liggen. Hij werd direct naar een ziekenhuis vervoerd.

Volgens een woordvoerder van de verslavingskliniek komt een promillage van 4,4 maar zelden voor. Een promillage van 3,0 komt veel vaker voor. De man heeft het overleefd omdat het een geoefende drinker is; het lichaam went aan de alcohol en na een aantal jaar kan het lichaam flinke hoeveelheden aan.

TV-programma rondom je eigen begrafenis

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tv-presentator Rolf Wouters heeft een idee ingediend bij de Avro voor een nieuw televisieprogramma getiteld 'Je eigen begrafenis'.

Het programma zal bestaan uit deelnemers die gefingeerd doodverklaard worden. Hierna wordt er naar de reacties van de nabestaande gekeken. De nabestaande mogen ook kiezen wat er moet gebeuren met het stoffelijk overschot, wat begraven kan zijn maar ook cremeren.

Rolf Wouters heeft het plan zelf bedacht waarop hij het heeft aangeboden aan de Avro. De omroep zegt, in een eerste reactie, het idee leuk te vinden. "Wouters is een integere man, die weet wat hij doet" aldus een woordvoerster.

Levenslang voor ex-Hells Angel

De 47-jarige ex-Hells Angel 'Lange' Louis H. uit Amsterdam is vandaag door de Amsterdamse rechtbank conform de eis veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank acht bewezen dat hij op 4 maart 1984 de 9-jarige Donata Haïm en haar 6-jarige broertje Sharon heeft vermoord.

Ook de moeder van de kinderen, Corina Bolhaar, werd toen gedood. Maar de rechtbank achtte in dat geval moord niet bewezen. En moord als bewijs was nodig omdat doodslag al verjaard is. Louis H. werd ook beschuldigd van de moord op de Ierse Joanne Wilson in 1985. De rechtbank achtte zijn betrokkenheid daarbij niet bewezen en sprak hem van dat feit vrij.

De veroordeling van 'lange' Louis is net op tijd omdat óók moord op het punt van verjaren stond. De zaak werd enige tijd geleden opnieuw aanhangig gemaakt door misdaadverslaggever Peter R. De Vries. Daarop besloot justitie de zaak nog één keer voor de verjaringstermijn te onderzoeken.

-
Zie ook: Levenslange eis tegen ex-Hells Angel.

Na 75 jaar is Joegoslavië niet meer

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht:

Het parlement van Joegoslavië heeft dinsdag ingestemd met een nieuwe grondwet, waarmee na 75 jaar de federatie Joegoslavië wordt opgeheven. De nieuwe federatie gaat Servië-Montenegro heten. Een tijdje geleden stemden de parlementen van Servië en Montenegro al voor de nieuwe grondwet.

In het parlement stemde een ruime meerderheid voor de grondwetswijziging: 84 leden stemden voor, en 31 tegen. De EU heeft bemiddeld bij de onderhandelingen. Een nieuwe federatie was een voorwaarde voor verdere toenadering tot de EU.

Met de invoering van de grondwet lijkt Montenegro voorlopig niet onafhankelijk te worden. Al drie jaar lang poogt het land uit Joegoslavië te stappen. In maart vorig jaar kwamen beide partijen (onder druk van de EU) tot een oplossing. Het heeft bijna een jaar geduurd tot het Joegoslavische parlement het definitieve groene licht heeft gegeven.

De regering en het parlement van de nieuwe federatie zullen zetelen in Belgrado. Het parlement zal 126 zetels tellen en wordt binnen vijftien dagen gekozen. Na de beëdiging van de parlementsleden zullen de nieuwe ministers en de president worden gekozen.

Beestenklus voor twee politiekorpsen

kibber herschreef voor ons het volgende bericht en _-Q-_ submitte het bericht:

Afgelopen maandag is de politie twee keer uitgerukt om losgeslagen beesten te vangen. Dat is gemeld door de korpsen Amsterdam en IJsselland.

In Broek in Waterland waren negen paarden ontsnapt uit een stalling. De paarden liepen over de openbare weg, wat een gevaarlijke situatie opleverde. De politie heeft de beesten uiteindelijk gevangen met hulp van omstanders. De paarden zijn vervolgens teruggebracht naar de stalling.

Eerder was de politie in Deventer al uitgerukt om een groep reeën te vangen die de A1 waren opgerend. De politie maakte gebruik van hun zwaailichten om andere automobilisten te waarschuwen voor het gevaar. Een automobilist had dit echter niet door en knalde op de auto voor hem. De chauffeurs raakten hierbij niet gewond. Ondertussen hadden de reeën de snelweg al weer verlaten.

Franse onderzoeksbasis van de politie beroofd

tsuihark vertaalde voor ons het volgende bericht:

Inbrekers hebben ingebroken in een Franse onderzoeksbasis van de politie in Lille. Ze hebben geweren, drugs en politie-uniformen gestolen. De plundering vond zondagnacht plaats. Franse onderzoekers zeggen dat de politie zich te erg schaamt om een formele verklaring te geven.

Onder de drugs bevonden zich heroïne, cocaïne en cannabis. Ongeveer twaalf geweren waren verdwenen en 10.000 euro. De politie vreest dat de uniformen en handboeien gebruikt kunnen worden om meer misdaden te plegen.

Naast het gewone onderzoek naar de diefstal is er ook intern vanuit de recherche een onderzoek gestart naar de diefstal.

Rapport Britse inlichtingsdienst: Geen band Irak en al-Qaeda

ThunderCracker en Ramseythescot hebben voor ons het volgende bericht vertaald en nyrem submitte het bericht:

De Iraakse president Saddam Hoessein en het terreurnetwerk al-Qaeda hebben geen onderlinge betrekkingen. Dat heeft de Britse militaire inlichtingendienst vastgesteld, zo meldde de BBC woensdag. De Britse staatsomroep citeert uit een geheim document, dat drie weken geleden zou zijn opgesteld door de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie. Het ministerie wilde geen commentaar geven op het bericht.

Volgens het defensierapport zijn er in het verleden wel contacten geweest tussen Baghdad en het terreurnetwerk. Maar elke poging een verbond te sluiten, liep stuk op onderling wantrouwen en de grote ideologische verschillen.

Vorige week nog zei premier Blair in het Lagerhuis dat er wel degelijk betrekkingen zijn tussen Irak en al-Qaeda, ook al is niet duidelijk hoe hecht die zijn. Wel erkende Blair dat Groot-Brittannië geen aanwijzingen heeft dat de regering in Baghdad iets te maken had met de door al-Qaeda opgeëiste aanslagen van 11 september 2001 in Washington en New York.

Saddam ontkende in een dinsdag uitgezonden interview met een Britse journalist dat hij in contact staat met al-Qaeda. "Als dat wel het geval zou zijn, zou ik me er niet voor schamen om dat toe te geven", aldus Saddam Hoessein.

Lichaam Israëlische ruimtevaarder geïdentificeerd

Brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lichaam van Ilan Ramon, de enige Israëlische ruimtevaarder aan boord van de verongelukte Columbia, is geïdentificeerd. Op een van de komende dagen zal hij in Israël worden begraven, aldus de militaire attaché van de Israëlische ambassade in Washington woensdagochtend.

Ramon was de eerste Israëlische ruimtevaarder. Afgelopen zaterdag kwam hij om het leven toen het ruimteveer Columbia, waar hij aan boord was, verongelukte.

'Raam' mag blijven als betaalmiddel

De Nederlandsche Bank (DNB) zegt geen kwaad te zien in het gebruiken van de munteenheid 'raam' in plaats van de euro. De 'raam' dook pas geleden op in en rond het Limburgse dorp Vlodrop. In die buurt accepteren verschillende winkels deze munteenheid. Het geld is uitgebracht door de spirituele beweging van leider Maharishi Yogi.

Afgelopen weekend verklaarde De Nederlandsche Bank dat het de munteenheid zou gaan onderzoeken, maar kwam tot de conclusie dat het gewoon gebruikt en gedrukt mag worden. "Zoals de munt nu gebruikt wordt, kan het geen kwaad. De raam wordt in een gesloten circuit gebruikt en iedereen weet dat het geen wettig betaalmiddel is", zegt een woordvoerder van DNB.

Sinds oktober vorig jaar wordt de 'raam' gebruikt. De bedenker zegt het geld te willen gebruiken om landen uit de derde wereld aan een sterke inflatie-arme munt te helpen. De munt is genoemd naar Raam Mudra, een vroegere Indiase prins die welvaart bracht.

Amerikaanse vlaggenindustrie voorbereid op oorlog

In de Verenigde Staten zijn de vlaggenproducenten en -verkopers al voorbereid op een eventuele oorlog tegen Irak. De vlaggenindustrie verwacht een grote vraag naar de Amerikaanse vlaggen en hebben alvast een extra voorraad aangelegd.

De vlaggenproducenten en - verkopers hebben geleerd van de ramp op 11 september 2001, aldus de eigenaresse van een bekende vlaggenwinkel in de Amerikaanse staat Ohio. Na de aanslagen op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington waren de vlaggen niet aan te slepen.

Na de aanslagen renden de Amerikanen massaal naar de winkel om het nationale symbool aan te schaffen. Binnen 48 uur zou er in het hele land geen vlag meer te krijgen zijn geweest. Dit keer zullen er genoeg vlaggen zijn om iedere patriot tevreden te stellen, verzekert de vlaggenindustrie.

Jongen wilde leraar doodknuppelen

dondj had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een veertien jaar oude jongen uit Japan is dinsdag gearresteerd omdat hij zijn leraar wilde doodslaan met een honkbalknuppel, de leraar zou de jongen een uitbrander hebben gegeven omdat hij een oorpiercing had genomen. De jongen zou tegen de politie na zijn aanhouding verklaard hebben de leraar echt te hebben willen doden.

De jongen had de piercing in zijn oren in het einde van januari laten zetten, hij kreeg toen veel kritiek van een lerares. Toen de jongen agressief werd kwam er een andere leraar tussen beide die een flink woordje met de jongen wisselde alvorens hem weer te laten gaan.

Op maandagmiddag ging de jongen naar het schoolplein waar de leraar die hem de uitbrander had gegeven een honkbaltraining aan het geven was. De jongen zou "Wie denk je wel niet dat je bent, dat je zo tegen me durft te spreken ?" hebben geroepen, en tijdens de daaropvolgende woordenwisseling een metalen honkbalknuppel hebben gepakt en de leraar op het hoofd hebben geslagen.

De leraar raakte aan zijn slaap gewond, de politie arresteerde de jongen in de vroege ochtend op dinsdag nadat de school het geval had aangegeven.

Rijbewijs halen mogelijk duurder

-Blackbird- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Landelijke Belangenvereniging voor Verkeersopleidingsinstituten (LBVI) heeft dinsdag gezegd dat het halen van een rijbewijs in de nabije toekomst duizend euro meer dreigt te gaan kosten. Op dit moment kost het halen van een rijbewijs ongeveer 1700 a 2000 euro.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is verantwoordelijk voor de kostenstijging, doordat het CBR het monopolie heeft voor het opleiden van instructeurs voor de nieuwe lesmethode Rijopleiding in Stappen (RIS). Deze zou binnenkort worden ingevoerd.

De hoge kosten van deze verplichte bijscholing zullen door de rij-instructeurs worden doorberekend aan leerlingen aldus het LBVI. De leerling zelf zal ook meer lessen moeten volgen en vier examens doen.

Saddam: Irak geen banden met al-Qaeda

Farzin had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

De Irakese president Saddam Hoessein heeft in een interview met Tony Benn benadrukt dat Irak geen banden heeft met al-Qaeda en dat het land geen massavernietigingswapens heeft. Het vraaggesprek werd vandaag door Zembla uitgezonden.

"We hebben geen banden met al-Qaeda. Als dat wel het geval zou zijn, zou ik me er niet voor schamen om dat toe te geven.", aldus Saddam Hoessein. Verder meldde Saddam dat Irak zich in alle opzichten houdt aan VN-resolutie 1441.

Hans Blix, hoofd van de wapeninspecteurs in Irak, is niet onder de indruk. Hij waarschuwde Irak met de woorden "het is 5 voor 12". Komend weekeinde wil hij bewijzen zien van het Irakese wapenprogramma

Minder Begaafden 2

Om nog maar iets verder uit te weiden over deze en andere groepen in de samenleving en duidelijk meer van het fenomeen Skinkie prijs te geven het volgende:

Vanavond was ik voor de radio weer een item aan het maken, we waren dit keer in het gemeentehuis van Den Haag beland. Waar de Haagse Jongerenraad zetelt, een groep jongeren van verschillende origine, betreffende cultuur en afkomst. Uiteraard waren de mensen allemaal anders, duidelijk te herkennen aan een stoel op vier wielen, een gebrekkige stem, een te grote mond, een te stille houding, een te bemoeizuchte aard en zo kan ik nog wel even doorgaan.

In dit geval, gelukkig allemaal anders, anders waren ze geen afspiegeling van de Haagse jongeren. Dan komt er toch een tijd dat je in een pauze bij mensen langs loopt om vragen te stellen, bijna vanzelfsprekend gingen we op de bestuursleden en het actiefste raadslid af. Ik ben van mening dat als ik tenenkrommend naar iemand zit te luisteren, het gros van de mensen ook zoiets moet hebben, die iemand gaat dan ook van het denkbeeldige lijstje, wie kan de luisteraars op een heldere manier meer vertellen, af. Daarmee geef ik voor mijn gevoel een voorkeur voor een informatie bron aan, op basis van een kwalitatieve eis.

Als we terug gaan naar de bushokjes cultuur vraag ik me af aan wie jij zou vragen waar je moet uitstappen. Aan die meneer met het syndroom van Down of die wat oudere mevrouw. In dat opzicht is die meneer minder talentvol om mij de weg uit te leggen en met die mevrouw kan ik op hetzelfde niveau praten. Overigens laat ik het helemaal in het midden of de informatie die ik zou kunnen verkrijgen van die meneer, niet door mij verkregen kan worden.

In de internet cultuur is er ook een pakkend voorbeeld te vinden. Iemand die niet weet hoe hij moet zoeken met een zoekmachine is niet per definitie dom. Het afgeven op een zoekmachine is misschien wel terecht, deze persoon kan er niet mee communiceren, totdat iemand de brug tussen de verlichte-zoeker en de onwetende-gebruiker slaat zullen beide op elkaar blijven afgeven.

De kerk waar ik regelmatig kom als acoliet (misdienaar) heeft we ook een misdienaar die het syndroom van Down heeft. Totaal niets mis mee, doet alles precies volgens een bepaalt patroon (met alles bedoel ik dan ook het naar huis slopen, gedag zeggen het hele verhaal), zegt gewoon gedag als je langsfietst, en visa versa. Toch reageert hij niet op een veranderende omgevings variabele, Jeroen volgt zijn patroon zoals het programmeren op een computer ook werkt, het wordt nooit echt adaptief. Hij krijgt hulp, waar nodig, en verder gaat hij lekker z'n gang.

Ik denk dat het in zoverre met respect te maken heeft, dat hetzelfde respect voor een huidige norm wordt overtreden. Zolang je van iemand bang wordt zul je zeker niet naast hem gaan zitten, dat je van iemand bang wordt komt door het gedrag of uiterlijk van de ander. Is het in haar waarde laten of het veroordelen dan een passende manier? Waarnodig kun je hulp bieden, maar daar is wel passend gedrag bij nodig.

Zolang we ook niets van jongeren zeggen die naast ons stoelen kapot maken en vooral tolerant blijven en respect hebben voor deze cultuur uiting. Kan ik, zonder concurrentie, oude mevrouwen bij de kaartjes automaat helpen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.