FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 februari 2003

Meisjes (13, 15) vastgebonden bij overval

Zaterdagavond zijn bij een overval op een woning aan de Van Ruysdaellaan in Schiedam twee kinderen vastgebonden.

Een aantal mannen drong het huis binnen, waar op dat moment de ouders niet thuis waren. Wel aanwezig waren twee kinderen, meisjes van 13 en 15 jaar oud. Nadat die vastgebonden waren doorzochten de mannen de woning en gingen er vandoor met een kluis.

De meisjes zijn later ongedeerd bevrijd door een buurtbewoner.

Palestijn wilde aanslag in Berlijn plegen

Een Palestijn die dinsdag in de Tsjechische hoofdstad Praag is opgepakt, heeft bekend dat hij aanslagen wilde gaan plegen op de Amerikaanse en de Israëlische ambassade in de Duitse stad Berlijn.

Een politiewoordvoerder in Berlijn bevestigde zondag dat drie mannen, drie vrouwen en een kind in Praag vastzitten. Zij werden gearresteerd omdat de naam van één van hen voorkomt op een internationale lijst van gezochte personen. Volgens het Duitse blad Focus zijn echter niet zeven maar acht mensen aangehouden op het vliegveld van Praag. De politie zou een aantal scheermessen hebben gevonden die verstopt zaten in sokken van de Palestijn. Hij staat bekend als gevaarlijk en is naar eigen zeggen een activist voor de Islamitische Jihad en Hamas. De man kwam uit Beiroet en was van plan via Moskou en Praag naar Berlijn te reizen.

Eerder deze week waarschuwde Duitsland al voor terroristen die naar Europa onderweg waren. Het zou dan gaan om vier groepen van vijf 'al Qaeda' terroristen die allemaal in het bezit zouden zijn van valse Pakistaanse paspoorten, waarmee ze via Bahrein naar Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië en Tsjechië zouden willen.

Neergeschoten R'damse jongen overleden

Roel_Jewel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 13-jarige jongen die gisteravond in Rotterdam werd neergeschoten is vandaag in een ziekenhuis overleden. (Eerder vermeldden we dat het om een 12-jarige jongen zou gaan).

De jongen stond rond tien uur met een groepje anderen op het parkeerdek bij metrostation Slinge toen er op hen werd geschoten. De groep dook weg maar de jongen werd in het hoofd geraakt. Volgens een getuige zou het met sneeuwballengooien te maken hebben, maar bij de politie is daar nog niets van bekend.

Amerika wil Irak besturen na val Saddam Hoessein

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht en plaatste het in de newssubmit:

Amerika is van plan "een zekere tijdsperiode" het bestuur over Irak over te nemen als Saddam Hoessein is verdreven, aldus de Amerikaanse veiligheidsadviseur Condoleezza Rice in een Egyptische krant. Volgens Rice zijn de Irakezen zelf in staat een nieuwe regering te vormen, maar dat dat niet van de ene op de andere dag kan gebeuren.

Ze voegde er verder aan toe dat "Amerika in Irak een rol wil gaan spelen in de handhaving van de eenheid, het voorkomen van gewelddadigheden en ze willen toezien op de humanitaire hulp."

Eerder bleek dat Amerika van plan was Irak de kosten van de oorlog, tussen de 100 en de 200 miljard dollar, te laten betalen. Dit zou moeten gebeuren door het exporteren van olie naar Amerika.

Pak slaag voor sociaal-democraten in Duitsland

Bij verkiezingen in twee grote deelstaten (Hessen en Nedersaksen) in Duitsland heeft de socialistische SPD een enorme nederlaag geleden en behaalde de christendemocratische partij CDU een monsterzege.

De CDU kreeg in Hessen bijna 50% van alle stemmen; een absolute meerderheid in zetels: 61 van de 110. In Nedersaksen stemde 48% van de kiezers voor de CDU.

De overwinning van de CDU in Nedersaksen, de thuisstaat van bondskanselier Gerhard Schröder, betekent een machtswisseling. De CDU steeg 12,1% naar 48%, de sociaaldemocratische SPD verloor 14,7% en komt uit op 33,2%. De liberale FDP streefde de Groenen (7,7%) voorbij en haalde 8,5% van de stemmen.

In Hessen behaalde de CDU voor het eerst in de geschiedenis na een regeringsperiode een verkiezingswinst (ruim 6%). De SPD verloor 11,3% en zakte naar 28,1% procent. De Groenen blijven de derde partij met 9,9% en de FDP behaalde 8,3%.

Het lijkt erop dat de Duitse kiezers de landelijke politiek van bondskanselier Schröder (SPD) bij deze deelstaatverkiezingen bestraft hebben. Er is met name onvrede over het economische beleid. Ook betwijfelen ze of hij een oorlog in Irak blijft afwijzen.

Bill Gates: 'Over 10 jaar is de PC perfect'

Dit weekend staat er een interview te lezen in de Telegraaf met Microsoft-grondlegger Bill Gates. Daarin zegt de softwarekoning dat het zeker nog 10 tot 12 jaar zal duren voordat de computer echt héél goed werkt.

Bill's missie voor de ontwikkeling van perfecte software is nog allerminst ten einde. Zolang er op zijn ''Windows'' wat valt aan te merken, gaat hij door, zo zegt hij. Gates ruilde niet voor niets twee jaar geleden zijn positie van hoogste baas van Microsoft in voor die van chef software architect. Door persoonlijk zijn programmeurs aan te sturen, denkt Gates sneller voortgang te kunnen boeken. Want ook Gates is zich bewust van de kritiek op zijn besturingssystemen. Hij zegt extreem hoge verwachtingen te hebben. Maar rond 2015 zal, als alles meezit, de pc zonder haperen moeten kunnen werken.

Gates laat zich ook uit over de digitale toekomst; hij voorziet zelfs een digitaal decennium, waarbij allerlei apparaten al dan niet draadloos aan elkaar gekoppeld zijn en moeiteloos met elkaar samenwerken. De televisie wordt een groot scherm dat aan de muur hangt. Naast de pc is de tablet-pc (handige hand-pc waarop 'geschreven' kan worden) in opkomst. Zakcomputers en handhelds kunnen thuis en buiten worden gebruikt. In de kinderkamer staat, als het aan Gates ligt, een Xbox spelcomputer. En aan de pols zit een horloge waarop nuttige persoonlijke informatie, zoals beurskoersen en sportuitslagen kunnen worden ontvangen.

Helemaal mooi wordt het als ook spraakherkenning gemeengoed wordt. Enkele jaren geleden leek het erop dat deze techniek zou doorbreken. Een illusie armer blijft Gates optimistisch. ''Het zal nog wel enkele jaren duren voordat het zover is. Maar niet heel veel jaren. Allereerst zal een beter soort microfoon moeten worden ontwikkeld die geluiden uit de omgeving wegfiltert. Bovendien zal de software meteen de eigenaardigheden van de spreker moeten herkennen''. Gates voorziet echter niet dat de spraakherkenning het toetsenbord voorgoed zal verdrijven. Het blijft nodig ook te kunnen typen, omdat de spraak nooit helemaal te perfectioneren valt. (denk maar aan de Engelse woorden to, two of too, en aan allerlei dialecten)

Tenslotte waarschuwt Gates dat het hele internet plat kan gaan, als terroristen of criminelen werkelijk kwaad willen. Veiligheid heeft voor Microsoft daarom thans de absolute topprioriteit. Gates voorziet dat in bestrijding van virussen en hacken nog veel vooruitgang geboekt gaat worden, maar tegen echte terroristen (opblazen van knoopppunten, infiltratie, etc.) is weinig bestand.

''Oorlog Irak zal verwoestend starten''

vuurheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bronnen binnen het Britse leger en de veiligheidsdiensten meldden in de Engelse krant The Observer dat er een aanvalsplan en een lijst met doelen is opgesteld voor de mogelijke oorlog tegen Irak:

Een aanval op Irak door de Amerikanen en de Britten zal starten met een verwoestend bombardement, gevolgd door een massale grondaanval van duizenden militairen vanuit Koeweit. "De oorlog begint met een extreem grote knal. Ga er maar vanuit dat Saddams huis in Tikrit hard wordt aangepakt", zo citeert de krant een hoge Britse functionaris die aangeeft dat onder meer het huis van Saddam Hussein in Tikrit, belangrijke ministeries en gebouwen van Saddams familie of vertrouwelingen belangrijke doelwitten zijn.

Eerder werd al duidelijk dat de VS aan het begin van de oorlog zo'n 800 kruisraketten op Irak zullen afvuren.

Het massale luchtbombardement moet belangrijke doelen vernietigen, net als delen van Saddams lijfwacht, de Republikeinse Garde, de politie en de veiligheidsdiensten. Als dat gebeurd is volgt een grote aanval vanuit Koeweit en een luchtaanval om de controle over de Iraakse olievelden te bemachtigen; dit om te voorkomen dat Saddam die net als bij de Tweede Golfoorlog in de fik steekt.

Het ware slagveld zal naar verwachting voor de poorten van Bagdad zijn, met de Republikeins Garde van Saddam Hussein.

Man vindt dronken buurman in zijn bed

Met dank aan kibber, die ons dit bericht herschreven submitte:

Een 24-jarige man uit Breda moet zich vannacht rot geschrokken zijn, nadat hij rond 04.00 uur thuis kwam. Hij trof in zijn eigen bed een man aan die onder de dekens lag te slapen.

Hij durfde de man niet zelf wakker te maken en besloot de politie te bellen. Nadat de politie de insluiper wakker had gemaakt, herkende de 24-jarige man de insluiper als zijn eigen buurman!

De 35-jarige buurman was te dronken om een verklaring tegen de politie af te leggen over hoe hij was binnengekomen. De politie heeft de man in zijn eigen bed gelegd.

Rellen voor en na Willem II - Ajax

In het eerste weekend na de winterstop is het gelijk al weer raak: Bij het NS-station van Tilburg zijn vanmiddag rellen uitgebroken tussen aanhangers van voetbalclub Ajax en de politie. Een groepje van 50 Ajax-fans begon zich te verzetten tegen een grote politiemacht die hen naar het station begeleidde. Daarbij vielen enkele rake klappen.

Eerder op de middag voerde de Mobiele Eenheid (ME) ook al charges uit bij het stadion van Willem II. Hooligans van Ajax smeten met fietsen en probeerden het stadion te bestormen, wat overigens niet lukte.

Vóór de wedstrijd hield de politie al vijf supporters van Ajax aan. En eerder op de dag stuurde de politie 70 fans naar Amsterdam terug die met eigen vervoer waren gekomen.

Chemicaliën Van der G. explosief materiaal

In de kist met explosieve stoffen die indertijd gevonden is in de garage van de woning van Volkert Van Der G. zaten zaken die gebruiksklaar waren om als ontstekingsmechanisme te dienen. De 35 condooms gevuld met chemicaliën konden daarvoor ingezet worden, ook kon er mogelijk op slimme wijze brand mee worden gesticht.

Een en ander blijkt uit onderzoek dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), verricht op verzoek van het Openbaar Ministerie. Een test met de condooms, die waren gevuld met een kleine dosis kaliumchloraat vermengd met suiker, geeft aan dat het mengsel tot ontbranding gebracht kan worden door een druppel zwavelzuur op het condoom aan te brengen; die brandt zich langzaam door het rubber heen. De ontstekingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten; lang genoeg om een flink eind weg te komen voor degene die de condooms tot ontbranding brengt. Op een door het NFI gemaakte video zou te zien zijn dat het mengsel een steekvlam geeft van minstens één meter.

Het rechercheteam dat zich bezig houdt met de zaak zal Van der G. binnenkort verhoren over deze zaken. In de kist waren ook verschillende flessen met chemicaliën opgeslagen, waaronder ruim twee liter geconcentreerd zwavelzuur, die volgens experts geschikt zijn om explosieven mee te maken. Juridisch gezien is louter het bezit van deze stoffen al strafbaar. Onduidelijk was evenwel of de milieuactivist de kist zelf in bezit had of dat hij deze voor iemand bewaarde.

-
Eerdere berichtgeving over deze zaak.

Man toegetakeld na 'sneeuwbal vraag'

Fireman had ons via de newssubmit het volgende te melden: bron:

Een 43-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel is vandaag ernstig mishandeld toen hij aan een groep jongeren vroeg of ze wilde stoppen met het gooien van sneeuwballen.

De man die geschopt en geslagen werd liep gebroken ribben, een ingeklapte long en een kapotte neus op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De mishandeling gebeurde op het Damsterdiep bij winkelcentrum De Terp.

Tussen de bedrijven door beroofde de groep onverlaten zijn vrouw ook nog 'even' van haar gouden armband.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 5)

Na een winterstop, werd er deze week eindelijk weer gevoetbald voor de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 5)
Vrijdag 31 januari
PSV - RBC Roosendaal (3-0)

Zaterdag 1 februari
NAC Breda - SC Heerenveen (1-1)
AZ - NEC (0-0)
De Graafschap - FC Utrecht (afg)
Excelsior - Roda JC (afg)

Zondag 2 februari
Willem II - Ajax (0-6)
Feyenoord - FC Twente (4-2)
RKC Waalwijk - FC Groningen (1-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 5)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 1814314545-10
2. Ajax 1813414350-18
3. Feyenoord 1811343644-22
4. RKC Waalwijk 188462819-23
5. NAC Breda 176922723-13
6. Roda JC 177552630-25
7. Willem II 187472526-29
8. FC Utrecht 176652423-21
9. NEC 186662422-26
10. FC Twente 185762223-28
11. AZ 176382127-40
12. Heerenveen 185672125-30
13. Excelsior 174671820-29
14. Vitesse 174491617-20
15. RBC Roosendaal 1844101620-32
16. FC Zwolle 1734101316-30
17. De Graafschap 1734101318-39
18. FC Groningen 1834111316-29

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen HCE (Week 5)

Na een winterstop, werd er deze week eindelijk weer gevoetbald voor de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 5)
Vrijdag 31 januari
PSV - RBC Roosendaal (3-0)

Zaterdag 1 februari
NAC Breda - SC Heerenveen (1-1)
AZ - NEC (0-0)
De Graafschap - FC Utrecht (afg)
Excelsior - Roda JC (afg)

Zondag 2 februari
Willem II - Ajax (0-6)
Feyenoord - FC Twente (4-2)
RKC Waalwijk - FC Groningen (1-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 5)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 1814314545-10
2. Ajax 1813414350-18
3. Feyenoord 1811343644-22
4. RKC Waalwijk 188462819-23
5. NAC Breda 176922723-13
6. Roda JC 177552630-25
7. Willem II 187472526-29
8. FC Utrecht 176652423-21
9. NEC 186662422-26
10. FC Twente 185762223-28
11. AZ 176382127-40
12. Heerenveen 185672125-30
13. Excelsior 174671820-29
14. Vitesse 174491617-20
15. RBC Roosendaal 1844101620-32
16. FC Zwolle 1734101316-30
17. De Graafschap 1734101318-39
18. FC Groningen 1834111316-29

Thom de Graaf wil Kamervoorzitter worden

Rachid.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onlangs als fractievoorzitter teruggetreden Thom de Graaf van D66 wil voorzitter van de Tweede Kamer worden. De Graaf maakte dit vandaag bekend op Radio 1 en zijn weblog. Eerder maakten Gerda Verburg (CDA) en de huidige voorzitter Frans Weisglas (VVD) bekend deze functie te ambiëren.

Op zijn weblog schrijft De Graaf ondermeer: ''Ik heb geen flauw idee wat voor kansen ik heb tegen Frans Weisglas, die het afgelopen jaar het voorzitterschap bekleedde en Gerda Verburg, die de volle steun van haar eigen CDA-fractie heeft. De afgelopen dagen heb ik van veel verschillende kanten positieve signalen gekregen over een mogelijke kandidatuur''.

Aanstaande dinsdag zal de voltallige Tweede Kamer alle kandidaten ondervragen. Daarna wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Film Review: De Nacht van de Wansmaak

Er is een tijd geweest dat er films werden uitgebracht die luisterden naar titels als "Ilsa, de wolvin van de SS" en "Borsten als dodelijke wapens".

Technisch gezien waren dergelijke films te knullig voor woorden en van een goed verhaal was vaak al helemaal geen sprake. Filmmusea hebben die films diep weggestopt in de kerkers bij andere "verkeerde" films, daar worden de huidige serieuze filmmakers liever niet meer aan herinnerd.

Voor de vierde keer is er nu De Nacht van de Wansmaak. Trailers en fragmenten uit films waar je alleen maar naar kan kijken met een lach en een traan. Zo slecht dat het bijna een genot wordt om naar te kijken.

DE NACHT VAN DE WANSMAAK: RELOADED

Een hallucinante zoektocht naar de tenenkrommendste momenten uit de filmgeschiedenis!

Uw gids: Max Rockatansky
Understudy: Mr. Horror


De komende nachten hier te zien:
Let op: de voorstelling duurt ongeveer vier uur!!!

Nederland
07 februari Utrecht, City
08 februari Utrecht, City
14 februari Amsterdam, Bellevue Cinerama
15 februari Amsterdam, Bellevue Cinerama
22 februari Groningen, Camera
01 maart Enschede, Cinestar

België:
27 februari Leuven, Kinepolis
28 februari Hasselt, Kinepolis
07 maart Kortrijk, Kinepolis
08 maart Brussel, Kinepolis
13 maart Gent, Kinepolis
14 maart Antwerpen, Metropolis


Meer info over de Nacht van de Wansmaak

Engelse autoriteiten nemen UFO-meldingen serieus

De autoriteiten in Groot Brittanië nemen UFO-meldingen serieus aldus een woordvoerder van de North Yorkshire Police. "Als iemand een UFO-waarneming rapporteert wat gevaar kan opbrengen voor de publieke veiligheid nemen we het serieus. Als er iets is waar men bang voor is, is het onze taak om er iets aan te doen", zegt hij.

Russel Kellet nam afgelopen zomer vijf schotelvormige objecten waar nabij Filey Brigg. Hij wilde zijn camera pakken toen hij een knal en een flits hoorde. Even later verscheen er een militair vliegtuig die naar de objecten toevloog. De objecten verdwenen toen. Nadat hij de RAF gebeld had zeiden ze dat ze een hittezoekende missile afgevuurd hadden. Later kwamen militaire officieren naar Kellet om hem te ondervragen wat hij precies gezien had.

"Sinds de invoering van de Royal Observer Corps, de UFO-watchers, kunnen de mensen die UFO's waarnemen de autoriteiten waarschuwen als er zich iets verdachts voordoet. Dit is vooral belangrijk in tijden dat er verhoogde alertheid nodig is."

Doodgeschopte hond geëerd met stille tocht

TimmyAsd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al eens eerder voorgekomen in Nederland, dus helemaal uniek is het niet, maar vaak komt het niet voor: een stille tocht voor een dier wat slachtoffer is geworden van zinloos geweld. Gisteren hebben zo'n 60 mensen in Breda samen met hun honden een stille tocht gehouden voor een doogeschopte hond. Het dier, Bronx, werd begin januari door zijn baas, een 23-jarige Bredanaar, doodgeschopt.

De stille tocht ging naar een dierenbegraafplaats. Daar legden de deelnemers bloemen op het graf van een andere hond genaamd Max, die begin vorig jaar door verwaarlozing om het leven kwam.

De dood van Bronx heeft in de Bredase Oosterstraat tot veel commotie geleid. Buurtbewoners gooiden de ruiten van het huis van zijn baas in en hingen een spandoek aan de gevel.

LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdman, die de tocht een fantastisch initiatief noemde, deed ook mee. De LPF'er wil dat de Kamer een apart debat gaat wijden aan dierenwelzijn en dat de bescherming van dieren wordt opgenomen in de grondwet. "Het is te gek dat in de wet het mishandelen van een dier wordt gelijkgesteld aan het bekrassen van een auto".

Zeven doden door lawine in Canada

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In natuurgebied Rogers Pass in de provincie British Columbia in Canada zijn gisteren zeven personen door een lawine om het leven gekomen. Het is het tweede ongeluk binnen een maand in het gebied met een dergelijk aantal doden. Dit meldt de Canadese krant The Globe and Mail vandaag.

De zeven slachtoffers hoorden bij een groep van zeventien personen, die op skivakantie waren in het natuurpark. De andere 10 leden van de groep, die voornamelijk uit jongeren bestond, konden ternauwernood aan de sneeuwmassa ontsnappen. Twee van de overlevenden raakten lichtgewond.

In Rogers Pass, dat zo'n 250 kilometer ten westen van Calgary ligt, komen veelvuldig sneeuwverschuivingen voor. Gisteren werd er door de lokale autoriteiten echter geen lawinegevaar voorspeld.

Twee vluchten afgelast door verdwenen muis

Twee vluchten tussen Zürich en New York moesten onlangs worden afgelast. Reden: een verdwenen muis.

De muis, die bestemd was voor een aantal laboratoriumexperimenten, ontsnapte in het vliegtuig uit zijn kooi. Omdat het beest aan kabels zou kunnen gaan knagen, moest het verwijderd worden.

Een woordvoerder meldt dat het echter teveel tijd kostte om de muis met een ouderwetse muizenval te vangen. Daarom werd er koolzuurgas in het vrachtruim gepompt, wat de muis hoogstwaarschijnlijk niet heeft overleefd.

NASA schort alle spaceshuttle vluchten op

NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, heeft na het ongeluk met het ruimteveer Columbia besloten een groot onderzoek te beginnen over de oorzaak. Totdat dat onderzoek is afgerond, zullen alle overige shuttles aan de grond blijven.

Directeur Ron Dittemore van het Shuttle Programma van de NASA maakte bekend dat er ongeveer een half uur voor de geplande landing van de Columbia al tekenen van problemen waren. Van de linkerkant van het ruimtevaartuig kwamen toen geen technische gegevens meer door.

Er wordt door de organisatie vermoed dat een los stuk schuim dat de linkervleugel van de Columbia raakte tijdens de lancering, een aanleiding is geweest tot het ongeval. ,,We kunnen niet uitsluiten dat er een verband bestaat'', zei Dittemore. ,,Maar we moeten u en onszelf beschermen tegen te snel oordelen. De komende tijd zullen we 24 uur per dag de gegevens bestuderen'', aldus de NASA-directeur.

Overigens maakte Israël bekend dat het ondanks het ongeluk zal blijven deelnemen in het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Dat verklaarde minister Shaul Mofaz van Defensie zondag. Een van de omgekomen ruimtevaartvaarders was de eerste Israëlier in de ruimte, Ilan Ramon. ,,Ik ben ervan overtuigd dat de Verenigde Staten hun ruimtevaartprogramma voortzetten en dat Israël erin blijft participeren'', zei Mofaz. Hij heeft alle vertrouwen in het onderzoek naar het ongeluk.

Aparte recordpoging bij marathon Londen

Tijdens de marathon van Londen zal een Britse atleet een aparte recordpoging ondernemen. De atleet, Harmesh Bharma, gaat dan het record "marathonlopen-terwijl-je-een-pan-vasthoudt-en-een-pannenkoek-in-de-lucht-gooit" proberen te verbreken.

Op dit moment staat het record nog op naam van Dominic Cuzzacrea, beter bekend als The Pancake Man. The Pancake Man zette een tijd neer van drie uur, twee minuten en 27 seconden.

Naar verluidt is Harmesh Bharma al volop aan het trainen met zijn pannenkoeken.

Bas uit Idols gestemd

TimmyAsd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is over en uit voor de 21-jarige Bas Nibbelke uit Klazienaveen wat betreft het tv-programma Idols. Gisteravond werd hij uit de 4e ronde gestemd.

Gisteren moesten de 7 overgebleven kandidaten een Nederlandstalig liedje zingen, en de tv-kijkers vonden dat Bas dat het slechtste deed. Bas zat op de afvalbank met de door menigeen als favoriet bestempelde Jim.

Er zijn nu nog 6 kandidaten in de race, over 5 weken is bekend wie het nieuwe 'idool' van Nederland wordt.

Bas niet bestand tegen een stemming met Jim.

Jongen (12) in Rotterdam neergeschoten

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam is een 12-jarige jongen gisteravond neergeschoten. Volgens een getuige gebeurde dat terwijl de jongen sneeuwballen aan het gooien was. De jongen is zwaargewond aan het hoofd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.

De schietpartij vond plaats op een parkeerterrein aan De Slinge. De politie zegt nog niets over het motief te weten; ook is nog geen verdachte aangehouden.

Gewonden door brokstukken Columbia

Lt_baseline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tientallen personen in Texas zijn medisch behandeld nadat ze brokstukken van de gisteren verongelukte ruimteveer Columbia aanraakten. Een politiewoordvoerster zei dat sommige mensen in ziekenhuizen moesten worden opgenomen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en de autoriteiten waarschuwden gisteren direct na het ongeluk al voor de brokstukken, omdat die giftig konden zijn. Ook wil de NASA voorkomen dat mensen de restanten meenemen, omdat ze nodig zijn voor het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Kort na het uiteenvallen van de Columbia werden op de veilingwebsite eBay echter al de eerste brokstukken aangeboden. eBay heeft die aanbiedingen uit het bestand verwijderd. Een woordvoerder van eBay sloot niet uit dat er bedriegers of grappenmakers aan het werk waren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.