Doodgeschopte hond geŽerd met stille tocht

TimmyAsd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al eens eerder voorgekomen in Nederland, dus helemaal uniek is het niet, maar vaak komt het niet voor: een stille tocht voor een dier wat slachtoffer is geworden van zinloos geweld. Gisteren hebben zo'n 60 mensen in Breda samen met hun honden een stille tocht gehouden voor een doogeschopte hond. Het dier, Bronx, werd begin januari door zijn baas, een 23-jarige Bredanaar, doodgeschopt.

De stille tocht ging naar een dierenbegraafplaats. Daar legden de deelnemers bloemen op het graf van een andere hond genaamd Max, die begin vorig jaar door verwaarlozing om het leven kwam.

De dood van Bronx heeft in de Bredase Oosterstraat tot veel commotie geleid. Buurtbewoners gooiden de ruiten van het huis van zijn baas in en hingen een spandoek aan de gevel.

LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdman, die de tocht een fantastisch initiatief noemde, deed ook mee. De LPF'er wil dat de Kamer een apart debat gaat wijden aan dierenwelzijn en dat de bescherming van dieren wordt opgenomen in de grondwet. "Het is te gek dat in de wet het mishandelen van een dier wordt gelijkgesteld aan het bekrassen van een auto".