Engelse autoriteiten nemen UFO-meldingen serieus

De autoriteiten in Groot Brittanië nemen UFO-meldingen serieus aldus een woordvoerder van de North Yorkshire Police. "Als iemand een UFO-waarneming rapporteert wat gevaar kan opbrengen voor de publieke veiligheid nemen we het serieus. Als er iets is waar men bang voor is, is het onze taak om er iets aan te doen", zegt hij.

Russel Kellet nam afgelopen zomer vijf schotelvormige objecten waar nabij Filey Brigg. Hij wilde zijn camera pakken toen hij een knal en een flits hoorde. Even later verscheen er een militair vliegtuig die naar de objecten toevloog. De objecten verdwenen toen. Nadat hij de RAF gebeld had zeiden ze dat ze een hittezoekende missile afgevuurd hadden. Later kwamen militaire officieren naar Kellet om hem te ondervragen wat hij precies gezien had.

"Sinds de invoering van de Royal Observer Corps, de UFO-watchers, kunnen de mensen die UFO's waarnemen de autoriteiten waarschuwen als er zich iets verdachts voordoet. Dit is vooral belangrijk in tijden dat er verhoogde alertheid nodig is."