''Oorlog Irak zal verwoestend starten''

vuurheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bronnen binnen het Britse leger en de veiligheidsdiensten meldden in de Engelse krant The Observer dat er een aanvalsplan en een lijst met doelen is opgesteld voor de mogelijke oorlog tegen Irak:

Een aanval op Irak door de Amerikanen en de Britten zal starten met een verwoestend bombardement, gevolgd door een massale grondaanval van duizenden militairen vanuit Koeweit. "De oorlog begint met een extreem grote knal. Ga er maar vanuit dat Saddams huis in Tikrit hard wordt aangepakt", zo citeert de krant een hoge Britse functionaris die aangeeft dat onder meer het huis van Saddam Hussein in Tikrit, belangrijke ministeries en gebouwen van Saddams familie of vertrouwelingen belangrijke doelwitten zijn.

Eerder werd al duidelijk dat de VS aan het begin van de oorlog zo'n 800 kruisraketten op Irak zullen afvuren.

Het massale luchtbombardement moet belangrijke doelen vernietigen, net als delen van Saddams lijfwacht, de Republikeinse Garde, de politie en de veiligheidsdiensten. Als dat gebeurd is volgt een grote aanval vanuit Koeweit en een luchtaanval om de controle over de Iraakse olievelden te bemachtigen; dit om te voorkomen dat Saddam die net als bij de Tweede Golfoorlog in de fik steekt.

Het ware slagveld zal naar verwachting voor de poorten van Bagdad zijn, met de Republikeins Garde van Saddam Hussein.