Palestijn wilde aanslag in Berlijn plegen

Een Palestijn die dinsdag in de Tsjechische hoofdstad Praag is opgepakt, heeft bekend dat hij aanslagen wilde gaan plegen op de Amerikaanse en de IsraŽlische ambassade in de Duitse stad Berlijn.

Een politiewoordvoerder in Berlijn bevestigde zondag dat drie mannen, drie vrouwen en een kind in Praag vastzitten. Zij werden gearresteerd omdat de naam van ťťn van hen voorkomt op een internationale lijst van gezochte personen. Volgens het Duitse blad Focus zijn echter niet zeven maar acht mensen aangehouden op het vliegveld van Praag. De politie zou een aantal scheermessen hebben gevonden die verstopt zaten in sokken van de Palestijn. Hij staat bekend als gevaarlijk en is naar eigen zeggen een activist voor de Islamitische Jihad en Hamas. De man kwam uit Beiroet en was van plan via Moskou en Praag naar Berlijn te reizen.

Eerder deze week waarschuwde Duitsland al voor terroristen die naar Europa onderweg waren. Het zou dan gaan om vier groepen van vijf 'al Qaeda' terroristen die allemaal in het bezit zouden zijn van valse Pakistaanse paspoorten, waarmee ze via Bahrein naar Duitsland, Frankrijk, Groot-BrittaniŽ en TsjechiŽ zouden willen.