Nederlandse afdeling AEL komt eraan

bitburger en Kiddow hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) zal in ieder geval voor eind april een Nederlandse afdeling hebben opgericht. De plannen tot oprichting van een AEL-afdeling dateren al van mei 2002. Nu is men bezig met het uitbouwen van een structuur en het kiezen van een woordvoerder. In maart, of ten laatste april, zal de afdeling in Nederland officieel van start gaan, zo zegt woordvoerder Ahmed Azzuz van de (Belgische) AEL.

Volgens Azzuz is de problematiek in Nederland anders dan in BelgiŽ en zal ze daarom een andere tactiek hanteren. Azzuz zegt dat er in ons land zeker behoefte aan de AEL is: ''De Arabische gemeenschap moet er versterkt worden om te vermijden dat er over de hoofden van de allochtonen heen wordt beslist".

Of er na verloop van tijd ook in Nederland een politieke-lijst zal worden gevormd, die gesteund wordt door de AEL zoals in BelgiŽ het geval zal zijn, is nog niet zeker. Maar die mogelijkheid moet zeker niet uitgesloten worden zegt Azzuz.

-
Vandaag maakte het ANP bekend dat de AEL ook in Nederland op een grote aanhang kan rekenen, vooral onder (jonge) Marokkanen. Een bericht wat overigens al eerder op Fok! verscheen. (Artikel uit Trouw).