FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 24 januari 2003

Samsung zet computer kruisraket in stofzuigers

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Samsung heeft een wel heel interessante manier gevonden om stofzuigers in huis hun weg te laten vinden, ze hebben het navigatiesysteem van een kruisraket gebruikt. De stofzuiger is in staat om op elk moment van de dag zijn weg te vinden in huis.

De stofzuiger beschikt over een tweetal camera's, een gewone en een infrarode camera, het systeem vergelijkt de foto's die de camera's nemen met de foto's die in het geheugen van de zuiger staan. Op deze manier kan het apparaat zelfs de weg vinden wanneer hij even vast is gelopen of slipt op gladde vloeren. Andere automatische stofzuigers zijn hier niet toe in staat.

Donner weer informateur

Demissionair CDA-minister Piet-Hein Donner is door koningin Beatrix benoemd tot informateur, zo meldt het NOS-journaal. De koningin besloot hiertoe na gesprekken met de partijleiders van de drie grootste partijen, en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Donner was ook al informateur bij het vorige kabinet afgelopen mei.

CDA, PvdA en VVD vertelden de koningin dat ze een informateur van CDA-huize wilden met een verkennende rol. Balkenende vindt dat zo'n informateur ruim de tijd voor die opdracht moet krijgen. Bovendien geeft hij, als enige, nog steeds de voorkeur aan een coalitie met VVD en D66, hoewel D66 dat afwijst.

Wouter Bos en Gerrit Zalm bepleitten bij de Koningin een snelle informatie. Als het aan Bos ligt komt er een CDA-PvdA kabinet.

Kijkers lijken 'The Osbournes' beu te zijn

Bigfreeek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt er op dat de kijkers de reality TV show 'The Osbournes' wel gezien hebben. Het tweede seizoen trekt in Amerika de helft minder kijkers in vergelijking met het eerste seizoen. De tweede reeks ging in november van start met 6,6 miljoen kijkers, maar midden januari was dit al geslonken tot 3,3 miljoen. Desondanks liggen er gewoon plannen klaar voor en derde reeks en moeder Sharon stemde enige tijd geleden in met een talkshow die in de herfst van start zal gaan.

In het programma registreren 20 camera's het leven van pappa Ozzy, mamma Sharon, dochter Kelly, zoon Jack, de Australische nanny, een geadopteerde vriend van Kelly, de zeven honden plus twee katten én heel soms de oudste dochter des huizes.

Potloodventer uit Meijel aangehouden

Bregalad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige potloodventer uit Meijel is door de politie aangehouden omdat hij in de hele regio rond Meijel tientallen keren zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien aan voorbijgangers. Volgens de politie heeft de man bekend dat hij sinds vorig jaar ongeveer twintig keer langs De Meeren in Baarlo heeft gemasturbeerd terwijl er fietsers voorbij reden. Daarvoor zou hij in Koningslust, Roggel, Meijel, Ospel en Heythuysen actief zijn geweest.

De politie kwam op het spoor van de man doordat verschillende slachtoffers informatie konden geven over de auto van de verdachte. De man zal voor de strafrechter moeten verschijnen.

Britse goudvis bereikt recordleeftijd

nevetS en SanCoTec hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goldie, een Britse goudvis, is op weg de oudste vis in zijn soort te worden. Het oranje gekleurde kleine beestje, dat in 1960 door Pauline en Tom Evans uit Braninch op de kermis werd gewonnen, werd laatst 43 jaar.

Het record staat tot nu toe op naam van een andere Britse goudvis, die in 1999 stierf. Die vis, Tish, zwom ruim 43 jaar rond. Het Guinness Book of Records meldt dat ook die vis op een kermis werd gewonnen, in 1956 door het echtpaar Hand uit Carlton Minniot.

Henk Krol (Gay Krant) strijdt tegen computerspel

JWN en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant heeft justitie en het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie gevraagd actie te ondernemen tegen de import van het computerspel Postal 2. In dat computerspel moet de speler, een geflipte postbode genaamd 'Postal dude', schieten op honden, katten, junkies, olifanten maar ook op enkele homoseksuele mannen.

Dat laatste stuit Krol tegen de borst. De mede-oprichter van het bedrijf dat Postal 2 heeft ontwikkeld, Vince Desi, verwacht dat het spel over twee maanden in de Nederlandse winkels te koop zal zijn. Ook verwacht hij dat de verkoopcijfers erg hoog zullen zijn, mede door de grote publiciteit.

De voorloper van Postal 2, Postal 1, mocht in een aantal landen niet worden verkocht en een aantal grote winkelketens haalden het spel toen vroegtijdig uit de schappen. Postal 1 was in Nederland wel gewoon te verkrijgen. Of Postal 2 ook in Nederland te koop zal zijn, valt dus nog te bezien.

Discriminatie bureau wil straf voor machinisten

Saint_One en triumph_the_insult_comic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Anti Discriminatie Bureau Friesland laat wederom van zich horen. Na eerder de aanklacht tegen Ratelband wil het ADB nu dat de directie van NoordNed stappen onderneemt tegen onwillige machinisten.

Enkele machinisten van NoordNed weigeren namelijk halsstarrig om op de lijn Groningen-Leeuwarden station Hardegarijp om te roepen in het Fries. Omdat het station in 1998 officieel is omgedoopt tot 'Hurdegaryp' vindt het ADB dat dit wél zou moeten. De directie van NoordNed heeft meermalen het personeel opgeroepen de Friese plaatsnaam om te roepen. Maar een aantal van de 125 machinisten, van wie het merendeel (80) afkomstig is uit de provincie Groningen, heeft daar geen boodschap aan.

Het Anti Discriminatie Bureau stelt voor om de onwillige machinisten als straf één of meerdere atv-dagen te ontnemen. Deze maatregel gaat NoordNed evenwel te ver.

Nawijn wil toch de Kamer in

Demissionair minister Hilbrand Nawijn van Vreemdelingenbeleid, die nummer 32 op de LPF-kandidatenlijst staat, maakt toch grote kans om de Tweede Kamer in te komen. Uit nog onofficiële voorlopige cijfers van 16 van de 19 kiesregio's blijkt dat Nawijn op eigen kracht kans maakt op zeker 17.000 stemmen. Wanneer een kandidaat op een onverkiesbare plaats staat op een Lijst kan hij met voorkeurstemmen toch in de Kamer worden gekozen. Daarbij heeft een kandidaat 25% van de stemmen van de Kiesdeler nodig, wat zo'n 16.000 stemmen is.

Nawijn stond eigenlijk als lijstduwer op de LPF-lijst, maar heeft inmiddels laten weten toch de Tweede Kamer in te gaan, als hij genoeg voorkeurstemmen heeft gehaald.

Maandag wordt de volledige uitslag van de verkiezingen inclusief alle voorkeurstemmen bekend.

Korbach weer weg bij Sparta

Hij was nog maar net trainer en nu is hij al weer weg.

Nadat Fritz Korbach als trainer werd aangesteld ging Dolf Roks er per direct vandoor omdat hij niet met Korbach wenstte samen te wekren. Nu heeft Korbach zijn eerste training gehad en is hij er ook mee gestopt. Korbach werd gisteren onwel tijdens de training en samen met de club heeft hij besloten af te treden.

Sparta zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer want zowel assistent Wilfred van Leeuwen als stagiair John de Wolf hebben niet de vereiste papieren om als hoofdtrainer te fungeren.

Liquidatie Heineken ontvoerder Cor v Hout [Update]

Saskiaa, sh4d0wman, richsli, SeeS, Wadizzer, rebelle, Beetle, iemoe , gerritdekzjl , Syst3m_3rr0r en GekkeJoepDeVola hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amstelveen is vanmiddag Heineken ontvoerder Cor van Hout doodgeschoten toen hij uit een restaurant kwam lopen.

Tijdens de schietpartij rond 13.30 uur op de Dorpsstraat raakte nog een tweede man gewond. Die is overgebracht naar het ziekenhuis.

De schutter, die met nog iemand op een rode motor zat, is gevlucht. Hij maakte gebruik van een automatisch wapen. De politie maakt met behulp van een helikopter jacht op de daders.

Klepper

Cor van Hout ontvoerde in 1983 samen met vier anderen de Nederlandse biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Daarbij maakten ze 35 miljoen gulden buit, maar al snel na de ontvoering werd Van Hout opgepakt en veroordeeld tot 12 jaar celstraf. Na zijn vrijlating dook hij in de wereld van de drugs en prostitutie, waarin hij grote belangen opbouwde.

Van Hout werd in 1998 veroordeeld tot vierenhalf jaar cel wegens drugshandel en wapenbezit. Twee keer was hij het doelwit van een aanslag; in 1996 raakte hij zwaar gewond, bij de tweede kwam hij met de schrik vrij. Die laatste aanslag werd in verband gebracht met de liquidatie van Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper.

De aarde trilt, maar het is geen aardbeving

Afgelopen woensdag belden verscheidene burgers in Miami naar meteorologische instituten om melding te doen van wat zij dachten dat een aardbeving was.
Maar wat het ook was, een aardbeving in Zuid-Florida is vrijwel onmogelijk.
Florida ligt namelijk ver weg van geografische breuklijnen.

John Minsch, een geografisch wetenschapper, werkzaam bij het Nationale Aardbevings-informatie-centrum in Ohio, verklaart dan ook dat er op het bewuste tijdstip geen aardbevingen zijn geregistreerd in Miami.

Hij en sommige anderen denken dat het door "temperatuurinversie" veroorzaakt wordt. Temperatuurinversie wordt veroorzaakt door een zeldzaam verschijnsel waarbij opstijgende lucht warmer wordt, inplaats van kouder. Hierdoor ontstaat er een soort membraan, een groot luchtvlies.

Dit kun je soms zien bij fabrieksschoorstenen, dat de rook tegen een onzichtbaar vlak aanvliegt.

Door dit membraan worden knallen, veroorzaakt door straaljagers die vele kilometers verderop door de geluidsbarriere vliegen, over een groot gebied verspreid. Het membraan gaat dan trillen en fungeert als versterker. Hierdoor kan vele kilometers verderop de knal van de straaljager gehoord worden, zonder dat er een directe aanleiding op die plek zelf voor lijkt te zijn.

Jim Lushine echter, een bekende Amerikaanse weerman, is van mening dat het hier gaat om een mysterie wat waarschijnlijk nooit helemaal verklaard zal worden.

(Bericht herschreven door MaartenGrendel en M4stermind)

Ophef over tikkertje als 'nazi en joodje'

Outlaw187 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderdzestig Deense padvinders hebben op een padvinderskamp tikkertje gespeeld als joden met een Davidsster, die achterna werden gezeten door volwassenen verkleed als nazi's. Het nachtspel vond vorige week plaats op een speelplaats van een school die was omgetoverd tot een concentratiekamp met swastika's op de ruiten en een groot bord waarop Arbeit macht frei geschreven stond.

De plaatselijke padvindersafdeling geet toe dat ze misschien wat ''te ver is gegaan'', maar vindt verontschuldigingen overbodig omdat het spel niet bedoeld was om te kwetsen.

De ouders van de 160 padvinders hebben wel geschokt gereageerd op het alternatieve tikkertjes spel.

Verdachte badkuip moord vrijgelaten

De 36-jarige Krish J. uit Veendam, die in december werd aangehouden in verband met de moord op de 14-jarige scholiere Varscha Mohansingh uit Wildervank, is gisteren vrijgelaten. Er zouden onvoldoende redenen zijn om de uit Suriname afkomstige Hindoestaan als verdachte van de badkuipmoord zien.

De Surinaams-Hindoestaanse Varscha werd op 23 september dood in de badkuip van haar ouderlijke woning in Wildervank aangetroffen. De nu vrijgelaten verdachte is een bekende van de familie.

De politie zei in december een schat aan bewijzen tegen J. te hebben, maar volgens zijn advocaat Klopstra zijn die heel mager. Een groot deel van de bewijzen van de politie is inmiddels ook met succes door hem weerlegd. Krish J. heeft volgens zijn raadsman ook vrijwillig DNA afgestaan. Klopstra zegt dat de politie behoorlijke fouten heeft gemaakt bij het onderzoek. Zo is volgens hem het vermoedelijke tijdstip van het overlijden van Varscha niet onderzocht en heeft de politie na de vondst van het dode meisje de sporen in het huis niet direct veiliggesteld.

Het OM ziet de vrijlating van Kris J. als een flinke streep door de rekening, maar blijft de man wel als verdachte beschouwen.

Schwarzenegger dient miljoenenclaim in

AnTjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Filmster Arnold Schwarzenegger heeft een schadeclaim van 20 miljoen dollar ingediend tegen een autohandelaar in de staat Ohio. De autohandelaar gebruikte een afbeelding van de ster, uit de Terminator-films, in een advertentie voor zijn bedrijf.

Al jaren probeert Arnie zijn reputatie te beschermen door middel van schadeclaims. Zo heeft hij al een keer een Duitse arts aangeklaagd omdat hij Arnie erop wees dat hij last zou kunnen krijgen van de effecten van anabolen. Ook zou hij een Amerikaans tijdschrift aangeklaagd hebben die hem als Nazi neergezet hadden, in één van hun nummers.

Aangifte tegen Ratelband wegens discriminatie

AnTjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband kan een aanklacht tegemoet zien van het anti-discriminatiebureau (ADB) in Friesland wegens discriminerende uitlatingen.

Tijdens een bijeenkomst met 300 studenten begin deze week in Leeuwarden zou Ratelband hebben gezegd dat "Turkse randgroepjongeren tuig van de richel zijn en dat je ze eigenlijk moet doodschoppen". Het ADB noemt de uitspraak 'dieptriest'. Ratelband gaat hiermee over de schreef. Dit is aanzetten tot vreemdelingenhaat. Indirect roept hij mensen op tot het doodschoppen van Turken, aldus een ADB-woordvoerder.

Ratelband ontkent pertinent deze uitspraak gedaan te hebben, maar verschillende toehoorders zeggen dat hij dit wel gezegd heeft. Ratelband zelf zegt dat hij zich over Turkse mensen nooit zo uitlaten: ''Mijn politieke partij is als enige voorstander van toetreding van Turkije tot de Europese Unie".

Ratelband ging tijdens de verkiezingscampagne wel vaker hard tekeer tegen criminele allochtonen. Op Nederland 1 zei Ratelband op de ochtend voor de verkiezingen dat criminele Marokkanen moeten worden opgesloten in een tuchthuis in Marokko en daar een Marokkaanse opvoeding moeten ondergaan; bij terugkomst naar Nederland zouden ze dan niet eens maar naar een vreemde portemonnee durven kijken.

Stones geven wederom extra concert in Nederland

AnTjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al eerder lieten we weten dat de Rolling Stones een extra concert gaven. Dit concert was bijna net zo snel uitverkocht als alle andere concerten die de groep in Nederland geeft.

Vandaag werd bekend gemaakt, door Mojo Concerts, dat er weer een extra concert geplanned is, welke ook deze keer in de Amsterdam ArenA gehouden worden. Het concert wordt gehouden op 20 augustus, 1 dag later dan het andere concert.

Op 11 en 13 augustus staat de band in de Kuip in Rotterdam. Op 15 augustus is Ahoy' Rotterdam aan de beurt, gevolgd door Vredenburg Utrecht op 16 augustus. Op 19 en 20 augustus staan de Stones dus in de ArenA. De voorverkoop voor dit extra concert begint op 1 februari.

Balkenende adviseert Koningin

Vanochtend heeft CDA-leider Jan-Peter Balkenende koningin Beatrix geadviseerd om een CDA-informateur aan te wijzen. Die moet onderzoeken welke coalities er mogelijk zijn.

Tegen de pers zei Balkenende na zijn bezoek dat de kiezers het beleid van het CDA en de VVD niet hebben afgewezen ondanks de winst van de PvdA: ''Er heeft geen aardverschuiving in het beleid plaatsgevonden, daar ook wij en de VVD gewonnen hebben''. Balkenende opteert nog steeds een kabinet met de VVD aangevuld met D66. Die laatste partij heeft al gezegd aan geen enkele coalitie te zullen meewerken.

Koningin Beatrix ontvangt na Balkenende PvdA-leider Bos gevolgd door Gerrit Zalm. Ook de andere zes lijsttrekkers komen vandaag langs.

Hoogbejaarden voor 500.000 euro opgelicht

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee mannen uit Almere en Heerhugowaard hebben de afgelopen jaren enkele hoogbejaarde mensen opgelicht. Dit deden zij door hun slachtoffers wijs te maken dat zij een beleggingsportefeuille voor hen zouden samenstellen. Tot nu toe hebben zij zo'n 500.000 euro buit kunnen maken.

De oplichters werden ontdekt toen een inwoonster van Bennekom ontdekte dat haar vermogen van zo'n 225.000 euro verdwenen was. De vrouw vertrouwde de twee mannen en liet hun haar gehele administratie verzorgen.

Internationale drugs-bende opgerold

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag werd bekend gemaakt dat de politie van Spanje, Frankrijk, Belgie en Mexico een internationale drugsbende heeft opgerold. Deze bende specialiseerde zich in de smokkel van XTC, welke in Nederland geproduceerd werd. Vanuit Nederland werd de drug naar Spanje gesmokkeld, wat 1 van de grootste afzetmarkt was. Uit Spanje werd de drug de Verenigde Staten in gesmokkeld.

De operatie, om deze bende op te rollen, heeft zo'n anderhalf jaar geduurd. Er zijn zo'n 67 mensen aangehouden en in totaal werden er 644.000 pillen in beslag genomen.

Deense politie doorzeeft verdachte teddybeer

_wArrIOr_ en litllewoman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Deense politie heeft donderdagavond een verdachte teddybeer aan flarden geschoten. Het beest was voor de deur van een pand, waar zo'n tachtig Jehova's Getuigen in wonen, neergezet. Om de nek van het beest hing een brief met daarop de text: "Als je me aanraakt explodeer ik. Ik ben een bom.".

Het pand werd zo snel mogelijk ontruimd door de politie, nadat het beest eenmaal ontdekt was. Op het moment dat het pand leeg was opende de politie het vuur op de beer, waarna ontdekt werd dat het om een vals alarm ging.

Winnaars Las Palmas Prijsvraag!

Morgen start deel 1 van de filmfestival special in Club Las Palmas in Rotterdam met niemand minder dan Junior Sanchez uit New York. Op 1 februari natuurlijk het tweede deel van deze speciale avond met wederom een New Yorker, Kerri Chandler. Namens Las Palmas mochten wij 3 x 2 passepartouts voor deze avonden weggeven in de afgelopen week. Het goede antwoord op de vraag wie de interviews verzorgde op het Rotterdamse Film Festival is natuurlijk: Wilfried de Jong.
De volgende personen mogen met aanhangsel de komende 2 zaterdagen gratis en voor niets naar Las Palmas:
Zeke Vlitsie *
killar_fairy
More_than_a_smile


Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen vandaag nog een mailtje hoe jullie in het bezit komen van deze passepartouts. De komende dagen maak je op Fok! nog kans op kaarten en t-shirts voor De Nacht van de Wansmaak en natuurlijk kan je ook nog steeds meedoen om de CD van Good Charlotte te bemachtigen.

* Door omstandigheden is Zeke verhinderd. De nieuwe winnaar is Vlitsie geworden.

Nygard wordt verhuurd aan SK Lommel

De Deense middenvelder kwam niet veel aan spelen toe en wordt dus verhuurd.

De 26-jarige Marc Nygaard zal worden verhuurd aan het Belgische SK Lommel. Lommel staat op dit moment op de 16e plaats in de Jupiler League met slechts 12 punten uit 18 wedstrijden.

Nygard speelde sinds seizoen 1998/1999 bij Roda JC. Daarvoor kwam hij onder andere uit voor MVV en Heerenveen. Zijn eerste seizoen bij Roda was het meest succesvolle met 30 wedstrijden en daarin 10 doelpunten. Dit seizoen speelde Nygaard pas 9 wedstrijden en kwam alleen tot scoren in het 2-2 gelijkspel uit bij NAC (VI-Planet)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.