Beheerders FOK!zine gegijzeld door NU.nl

Thom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De redactie van de nieuwssite NU.nl heeft vanmorgen omstreeks zes uur de beheerders van de jongerencommunity FOK!zine in gijzeling genomen. De concurrentie tussen de twee is hiermee opgelopen tot een hoogtepunt.

In een e-mail aan de Amerikaanse zender CNN stelde Renée de Jonge (binnen- en buitenlandredacteur) van NU.nl dat beheerder Danny Roodbol pas vrijgelaten zou worden als deze FOK!zine per direct opheft. De admins Danny, Jorma, Ted en Arjen worden vastgehouden in een Rotterdams pakhuis, waar zij onder valse voorwendselen naar toe werden gelokt. Volgens de medewerkers van Fokzine zouden zij in het pakuis "een gigantische hoeveelheid plaatjes van naakte vrouwen" ontvangen van een anonieme weldoener.

In de journalistieke wereld is verheugd gereageerd op de gijzeling. Volkskrantjournalist Hans Wansink roemt NU.nl om hun moed, "die honden van Fok moeten eens stoppen met dat copy-pasten" aldus Wansink. Hoofdredacteur Folkert Jensma van NRC Handelsblad noemt het een "enigszins ondemocratische, maar niettemin bewonderingswaardige" actie.

Wij hebben hier nog niets van vernomen. Red.