[F1] Montoya woedend op Schumacher

Michael Schumacher heeft afgedaan bij Juan-Pablo Montoya. De Colombiaan is woedend op Schumacher vanwege de botsing gisteren in de eerste ronde van de Braziliaanse Grand Prix. Volgens Montoya houdt de Duitser er levensgevaarlijke taktieken op na.

Montoya werd gisteren in de eerste ronde door Schumacher ingehaald, waarna hij hem weer voorbij probeerde te komen. Hierbij reed hij zijn voorvleugel echter kapot op de achterkant van de F2002 van de regerend wereldkampioen.

"Ik dacht dat hij een sportieve kerel was om tegen te racen, maar dat is hij beslist niet", aldus Montoya in gesprek met journalisten. "Ik heb hem wel ruimte gegeven in de eerste twee bochten. Dit is heel teleurstellend"

Volgens Montoya zou hij door Schumacher zijn geblokkerd. "Ik ging naar binnen. Ik maakte mijn manoeuvre eerder dan hij, maar toen ik van lijn was veranderd, gooide hij de deur dicht. Ik had genoeg snelheid om hem in te halen. Hij reageerde later dan ik. Ik ben heel teleurgesteld"

In de GP van Maleisië was Montoya ook al het slachtoffer van een duel met Schumacher. Hierbij kreeg hij een drivetrough-penalty opgelegd waarbij hij eenmaal door de pits heen moest rijden.

Bezoek ook eens de F1manager van Fok!