Moord op kat bij Hoorn lijkt werk scholieren

Rob (R@b)
De politie van Hoorn heeft een aantal verdachten op de korrel die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van een kat, die met een kabelslot vast op de rails bij station Kersenboogerd in Hoorn, twee weken terug, door een trein werd overreden.

Negen getuigen hebben tegen de politie gezegd dat ze weten wie de dader is. ,Maar uit angst voor represailles durft tot nu toe niemand een verklaring te ondertekenen. De politie kan hierdoor op dit moment niet verder recherceren, omdat het misdrijf juridisch gezien niet ernstig genoeg is om met anonieme verklaringen ''aan de gang te mogen''.

Volgens insiders heeft de recherche een 15-jarige scholier als op het oog. Maar ze kunnen hem niet aanhouden, omdat er dus geen ondertekende verklaringen zijn. De recherche probeert die getuigen nu zo ver te krijgen dat ze alsnog hun verhaal op papier ondertekenen.

De stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren heeft een belonig van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Een vriendengroep uit Egmond aan Zee heeft bij monde van Clemens Recourt laten weten daar nog 500 euro aan toe te voegen.