Niet kunnen tellen reden voor doodslag

Puntenjager had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat niet kunnen tellen bij kinderen soms tot ergenis kan leiden bij ouders is niet geheel vreemd, zeker als je uren met je kind hierop heb zitten oefenen. Maar in China is het helaas verder gekomen dan ergenissen bij de ouders. Eerst was er een zesjarig meisje dat haar moeder razend maakte omdat ze niet tot tien kon tellen doodgeslagen, na deze schokkende gebeurtenis is een vijfjarige jongen vermoord door zijn vader omdat tellen tot honderd te veel voor hem was.

Chinezen hebben vaak te hoog gespannen verwachtingen van hun enige kind. Er is een nieuwe bevolkingsgroep van 'kleine keizers' ontstaan, kinderen die door hun ouders schandalig worden verwend en meestal te dik zijn. Als dan het vermeende genie de verwachtingen niet waar maakt, is de teleurstelling groot.

De ouders van de vijfjarige Dongdong zijn gescheiden. Toen Dongdong een dag doorbracht bij zijn vader, vroeg deze hem om tot honderd te tellen, zo bericht de krant Chinees Vrouwennieuws. Dongdong zei dat hij op school nog niet verder was gekomen dan twintig. Toen het ventje bleef weigeren, kreeg hij van zijn vader de volle laag met klappen en schoppen op hoofd, buik en rug. De man zette zich voor de tv en kwam er na uren achter dat er iets mis was. Het jongetje stierf in het ziekenhuis, zijn vader is beschuldigd van moord.