Kamerlid wil eind aan Bin Laden-grappen

Tweede-Kamerlid Rabbae van GroenLinks wil dat cabaretiers en komieken stoppen met het maken van grappen over de oorlog in Afghanistan, Osama Bin Laden en terroristen.

In het TV-programma Netwerk zei hij te vrezen voor polarisatie tussen allochtone en autochtone Nederlanders. "Ik ben bang dat dit soort grappen in het verkeerde keelgat kunnen schieten", aldus Rabbae. Ook vind hij de grappen getuigen van weinig respect voor de mensen die inmiddels zijn omgekomen.

Als voorbeeld werd een video vertoond van het programma "Kopspijkers", waarin een nep-Bin Laden door Amsterdam werd achtervolgd. Volgens Rabbae zou zo'n grap kunnen leiden tot een verkeerd beeld van moslims in Nederland.

In hetzelfde programma werd ook de maker van "Kopspijkers", Jack Spijkerman, geïnterviewd. Hij was het absoluut oneens met dhr. Rabbae. Hij vertelde dat dan net zo goed gestopt zou kunnen worden met het maken van grappen over Belgen, Joden, Duitsers enz. Bovendien zou het maken van grappen juist mensen aan het denken zetten.

Rabbae riep overigens eerder ook al op tot een verbod op het boek "De Duivelsverzen" van schrijver Salman Rushdie.