FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 juli 2001

Van der Sar naar Fulham

Edwin van der Sar (30) vertrekt verrassend naar Fulham. Bij de oudste Londense voetbalclub die vorig seizoen promoveerde naar het Premiership en waar grootheden speelden als George Best en Bobby Moore, tekende de doelman van Oranje een contract voor vier jaar.

Bij Juventus mocht hij vertrekken, hoewel hij vorig seizoen de minst gepasseerde keeper van ItaliŽ was. Ajax wilde Van der Sar verleiden tot een rentree, maar bood bij Juve te weinig om een serieuze kans te maken. Na Westerveld (Liverpool), De Goeij (Chelsea) en Van der Gouw (tweede man bij Manchester United) is Van der Sar de vierde Nederlandse keeper in de Premier League.

Woensdag ondergaat hij bij Fulham een medische keuring, waarna hij zich meteen in het trainingskamp voegt van zijn nieuwe werkgever. Van der Sar kwam dinsdag met zijn manager Rob Jansen en advocaat Harro Knijff rond met Fulham.

Delen strafdossier Enschede op internet

TriPod had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht om 00.00 uur publiceert NOVA delen van het strafdossier van R. Bakker, directeur van vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks.

Vorige week al kondigde de advocaat van Bakker, mr. P. Plasman, aan delen van het strafdossier openbaar te maken, uit onvrede over Ďhet negatieve beeldí dat het Openbaar Ministerie in Almelo zou hebben neergezet van zijn cliŽnt. De Nederlandse Orde van Advocaten steunt de advocaat. In een telefonische reactie stelt het Openbaar Ministerie niet gelukkig te zijn met het plaatsen van (delen van) het strafdossier op internet.

De Fok! Twee jaar Barbecue

Zoals bij sommige al bekend is bestaat Fok! 2 jaar en dit heugelijke feit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een aantal Fok!kers hebben dus dan ook het idee opgevat om op 1 september na alle vakantie-perikelen een gezellig en groot feest te houden. Op deze manier kunnen alle Fok!kers die zowel op de Frontpage als het Forum actief zijn bij elkaar komen om op die manier 2 jaar Fok! te vieren. Dit alles zal plaats vinden op een camping in Utrecht (Utrecht) waar het hele feest draait om een grote barbecue. Voor deze dag vragen we een eigen bijdrage van FL 25,-. Het feest duurt tot in de kleine uurtjes en is eigenlijk pas afgelopen als de laatste mensen weg zijn.

Voor de mensen die van ver moeten komen of tijdens het feest meer alcohol dan wettelijk toegestaan is willen nuttigen is er een oplossing bedacht. Iedereen die namelijk wil blijven kan zijn tent meenemen en opzetten op het camping-terrein. Een eventuele tent delen (op wat voor manier dan ook ) met iemand anders moet uiteraard zelf geregeld en goed afgesproken worden. Het gras kan namelijk vochtig zijn in de vroege ochtend. In de ochtend wordt er dan ook een eenvoudig ontbijt geregeld voor deze personen zodat we niet in de loop van de middag met allemaal rammelende magen huiswaarts keren.

De kosten van een overnachting bedragen per persoon FL 3,- en samen met een eventueel ontbijt komt dit neer op FL 8,- per persoon. Deze prijs is dus niet bij de eigen bijdrage inbegrepen. Alle personen die zich inschrijven krijgen verdere details via e-mail aangeleverd, waarin onder meer nog de aanvangstijden, hoe de betaling geregeld wordt en een routebeschrijving ter sprake zal komen.

Kort samengevat komt het voorlopig op het onderstaande neer:

Locatie: Utrecht
Datum: 1 september 2001
Kosten: FL 25,- voor de barbecue, FL 8,- voor de overnachting + ontbijt

Je kan je tot uiterlijk tot en met vrijdag 10 augustus 2001 inschrijven door een mailtje te sturen naar meeting@fokzine.net. De personen die zich al in het oude topic in General Chat hebben ingeschreven hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. Voor eventuele vragen kun je altijd terecht bij de FOK! 2 jaar-commissie bestaande uit:

Yvonne : Yvonne Heslinga
Morpheus : Djurre van Kouwen
Just Me : Corine Brekelmans
Witchfynder : DaniŽl Axťn
Iteejer : Johan Heslinga

Groetjes en hopelijk tot ziens op 1 september,

De Fok! 2 jaar-commisie
meeting@fokzine.net

Voor vragen, onderling afspreken of eventuele voorpret: Vragen over 'De Fok! Twee Jaar Barbecue

Japanners trekken steeds meer door

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:
En het blijft vandaag behelpen, oftewel komkommertijd

De inwoners van de Japanse hoofdstad Tokio trekken tien liter water per dag meer door het toilet dan acht jaar geleden. Deze feiten komen naar voren in een rapport over waterverbruik van het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport.

Het persbureau Kyodo heeft dinsdag gemeld dat het ministerie de waterstromen die huishoudens in Tokio in 1998 afscheiden, heeft vergeleken met die acht jaar eerder.

In 1998 lieten de hoofdstedelingen gemiddeld zestig liter water per dag uit de stortbak stromen tegenover vijftig liter in 1990.
Deze stijging is goed voor vrijwel de hele stijging van het
waterverbruik door bewoners van Tokio.

Die gebruikten in 1998 249 liter water per dag, 11,1 liter meer dan in 1990.

Het water wordt ook gebruikt om een bad te nemen, bijna zestig liter, of de was te doen, vijftig liter. Om een idee te krijgen hoeveel water er wordt gebruikt, verduidelijkt het rapport dat zestig kubieke meter water of ongeveer tweehonderd badkuipen vol, nodig is om tien kilo rijst te oogsten.

Vlucht geweigerd wegens handicap

Hardcorejunkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een blind echtpaar en hun 3-jarige dochter zijn de toegang tot een vliegtuig van Air France geweigerd.

Volgens de nationale Franse luchtvaartmaatschappij staat in de kleine lettertjes van het reglement dat kinderen beneden de vier jaar niet mogen worden begeleid door minder-valide mensen.

Het gedupeerde gezin dat van Parijs naar Toulouse wilde vliegen was niet gewaarschuwd door het reisbureau waar de vlucht werd geboekt. Tijdens eerdere vluchten met hun dochter had het echtpaar nooit moeilijkheden ondervonden.

Gehandicaptenorganisaties vinden de intolerante houding van Air France meer dan schandalig. Zij eisen dat minister SťgolŤne Royal van Familiezaken de luchtvaartmaatschappij berispt. Een woordvoerder van Air France zegt dat er niet voor niets reglementen zijn.

25.000 DM fooi voor kopje koffie

Curlio.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse man probeerde een ober een fooi te geven van 25.000 DM van zijn spaargeld na het bestellen van een kopje koffie, verklaarde de politie vrijdag.

Een Hamburgse politieagent zei dat de 56 jaar oude man de ober 25 100 DM-biljetten gaf en hem zei "Hou het maar, ik heb het niet meer nodig." Vervolgens stond de man op en liep weg.

De ober, vertelde dat hij de politie had gebelt omdat hij bang was dat het geld gestolen zou zijn. De politie onderzocht het gebeurde en kwam erachter dat de man het geld van zijn eigen bankrekening had gehaald.
Het gerechtshof bepaalde dat de man geestelijk in de war was en niet in staat zijn eigen zaken te regelen. Het geld werd in beslag genomen.

"Het geld is veiliggestelt omdat de man ziek is," verklaarde een woordvoerster van de politie. "Eerder probeerde hij al het geld weg te geven aan mensen op straat. Of deze manier van geven legaal is is nog in onderzoek".
Ook vertelde zij dat het "mogelijk is" dat het geld alsnog aan de ober zal worden gegeven.

Patienten opgeschrikt door housefeest

TrustNo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een psychiatrisch ziekenhuis net buiten Parijs, zo meldt de Franse krant Liberation gisteren, is een personeelsfeest volledig uit de hand gelopen. Wat begon als een verplicht avondje teambuilding en zuipen op kosten van de baas, groeide uit tot een rave waarvoor zelfs de politie moest uitrukken.

Het begon allemaal rustig tot een van de dertig stagiaires van de instelling op het goede idee kwam om 350 van haar beste vrienden en vriendinnen uit te nodigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, was de gedachte. De toeloop deed de gezapige bijeenkomst uitgroeien tot een heuse party waarbij de chansons werden ingeruild voor beukende beats. Dit werd niet alleen de directie van het ziekenhuis te veel, ook de patiŽnten raakten van de festiviteiten uit hun goede doen. Vervolgens greep de politie in. Hoe het met de inhoud van de medicijnkast en de verdere carriŤre van de stagiair staat is onbekend.

Bloed en Scuds sieren moskee Saddam

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hoessein, president van Irak, is niet de eerste tiran die zijn volk onder de duim houdt met een explosieve mengeling van godsdienst en geweld. Maar in zijn geval neemt deze aloude machtstactiek wel heel bizarre vormen aan. Even buiten Bagdad heeft Saddam een militaristische moskee laten bouwen, die de naam 'Moeder van Alle Veldslagen' draagt.

Het gebedshuis heeft minaretten in de vorm van Scud-raketten, compleet met lanceerinrichtingen. Maar het pronkstuk wordt binnen de muren van de moskee bewaard: een koran die geschreven is met het bloed van de leider zelf.
"De president heeft de afgelopen drie jaar 28 liter bloed afgestaan, dat is vermeng met chemicaliŽn. Daarmee zijn met de hand de 605 pagina's van de koran geschreven,' verklaarde een woordvoerder van de moskee tegen een verslaggever van de Britse krant Sunday Telegraph.

Westerse diplomaten in Bagdad betwijfelen of het heilige boek, dat achter glas wordt bewaard, wel echt met het bloed van de president is geschreven. Zij doen de macabere koran en de megalomane moskee af als een publiciteitsstunt.
Hoewel Saddam zich nooit zo religieus heeft betoond als sommige andere Arabische leiders, gebruikt hij het geloof om zijn eigen machtspositie te verstevigen.

Zo maakt de gloednieuwe moskee, volgens Bagdad de grootste ter wereld, deel uit van de Campagne van het Geloof', die neerkomt op vervolging van diegenen die een andere religie zijn toegedaan dan Saddam zelf, die een soennitische moslim is. De laatste tijd zijn verscheidene religieuze leiders op last van de president vermoord.

De Moeder van Alle Veldslagen-Moskee is gebouwd als trots symbool van het Iraakse verzet tegen de imperialistische inspanningen van de Verenigde Staten en hun bondgenoot Groot-BrittanniŽ, zeggen regeringswoordvoerders in Bagdad.
Buiten Irak daarentegen wordt heel anders tegen het bouwwerk aangekeken. De voltooiing van Saddam Hoesseins moskee maakt, evenals het optrekken van maar liefst negentien paleizen voor de megalomane leider, alle kritiek op de rampzalige gevolgen van de sancties tegen Irak discutabel. Het Iraakse volk lijdt inderdaad, en vooral de kinderen hebben op grote schaal te maken met ondervoeding. Er bestaat een groot gebrek aan medicijnen in de gebrekkige ziekenhuizen.

Illegale sigaretten in boilers gevonden

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De douane heeft eind vorige week in een container met waterboilers 2,7 miljoen illegale sigaretten gevonden. De sigaretten waren onderweg van Griekenland naar Ierland. Was de smokkel geslaagd, dan was een bedrag van 650.000 gulden aan belasting ontdoken, aldus een woordvoerder van de douane.

De container was op grond van een risico-analyse geslecteerd voor nader onderzoek. De tabakshond sloeg aan en daarna werd de container door de scan gehaald. In de waterboilers zaten de sigaretten verstopt.

Eerder vorige week onderschepte de douane al een partij van 7,7 miljoen illegale sigaretten. Die zaten in een container met speelgoed die van China onderweg was naar Hongarije.

Volgens de woordvoerder is het toeval dat er in een week twee grote partijen worden gevonden, maar "het geeft aan dat het dus veel gebeurt". Vorig jaar onderschepte de douane in totaal ruim 300 miljoen illegale sigaretten.

Gijzeling busreizigers Zuid-Rusland

Michel van Bergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuiden van Rusland hebben twee gewapende mannen een bus met zeker 40 inzittenden gegijzeld. De gijzeling begon in de buurt van Tsjetsjenie. Een van de twee chauffeurs raakte gewond.

De bus rijdt in de richting van de stad Mineralnye Vody. Het vliegveld daar is gesloten. De kapers lieten twee vrouwen en twee kinderen gaan. Ze eisen de vrijlating van de Tsjetsjenen die in 1994 een vliegtuig gijzelden. Rusland zegt niet op die eis in te zullen gaan.

In de regio vonden in de jaren negentig ook al diverse kapingen plaats. Mede daarom viel het Russische leger de opstandige deelrepubliek Tsjetsjenie destijds binnen.

A12 zit nationaal park in de weg

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het edelhert zou naar de Utrechtse Heuvelrug kunnen komen, als dit gebied een aaneengesloten nationaal park wordt, van Huizen tot aan Rhenen. Faunapassages zoals ecotunnels moeten de komst van het grootste zoogdier in Nederland naar dit natuurgebied mogelijk maken.

Vooralsnog is alleen de 3000 hectare ten zuiden van de A12, tussen Driebergen, Rhenen en Veenendaal, aangewezen als nationaal park in oprichting. Het grote obstakel om het evengrote gebied ten noorden van de A12 daarbij aan te sluiten, is de snelweg zelf, aldus beheerder R. Nieuwerf van Vereniging Natuurmonumenten. De snelweg loopt door het natuurgebied heen. Samen met initiatiefnemer Het Utrechts Landschap is de vereniging nauw bij de plannen betrokken.

Om de weg te banen voor wildpassages over de snelweg, bekijken de eigenaren van het gebied nu de mogelijkheid om overgangen te maken over de N-wegen in het gebied. Daarnaast wordt bekeken of het mogelijk is het edelhert terug te brengen op de Utrechtse Heuvelrug. Met de faunapassages zou het dier zich gemakkelijk kunnen verplaatsen tussen de droge bosgronden en de natte uiterwaarden. Volgens Nieuwerf is dat een ideale situatie voor de soort.

Voorwaarde voor herintroductie van het edelhert is dat het gebied groot genoeg is. Nu is dat nog de vraag, maar als het aansluiting krijgt met het deel ten noorden van de A12 is dat zeker het geval, volgens Nieuwerf.

Snelheidsduivel P-Diddy

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na nog maar enkele weken geleden door de politie van Miami te zijn ondervraagd over zijn gevaarlijke rijstijl op de weg, brengt zijn rijstijl hem opnieuw in de problemen. Dit keer ging het echter over zijn snelheid op het water.

Volgens mede-vakantiegangers in St Tropez, waar de rapper momenteel op een jacht verblijft, bracht P-Diddy de middag door met het vermijden van de havenpolitie die in een speedboot achter hem aanzat. De rapper overschreed weer eens een maximum snelheid. Volgens Peoplenews is het niet duidelijk of de Franse autoriteiten maatregelen zullen nemen tegen de rapper.

P-Diddy, wiens hoeveelheid aan namen (Sean Combs, Puffy, Puff Daddy) inmiddels een beetje verwarrend wordt, is een van de grote namen die dit jaar in St Tropez hun vakantie doorbrengen. Afgelopen weekend werd hij op zijn jacht gesignaleerd in gezelschap van de Britse modellen Lady Victoria Hervey en Jemma Kidd.

OM ziet af van vervolging Nina Brink

mweert, Michel van Bergen en C00l~Whip hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De officier van justitie in Amsterdam ziet af van strafrechtelijke vervolging tegen Nina Brink, oprichtster van World Online. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Advocaten Hammerstein en Spong hadden hierom namens een aantal beleggers gevraagd. Die voelden zich benadeeld bij de beursgang van het inmiddels door Tiscali overgenomen internetbedrijf. Het advocatenduo wil geen commentaar geven op de stap van de officier van justitie. Eerst willen de juristen de motivering lezen en daarna beraden ze zich over de vraag of er beklag bij het gerechtshof in Amsterdam wordt gedaan.

Verdenkingen onjuist
"Uit onderzoek van de Economische Controledienst naar de beursgang van maart vorig jaar bleek dat de verdenkingen niet juist waren", aldus het OM. Het besluit van het OM betekent dat de persoon Nina Brink geen verdachte meer is.

Brink zelf: "Ik ben erg geschrokken van het gemak waarmee men mij sinds de beursgang van World Online heeft veroordeeld. Toch heb ik er herhaaldelijk op gewezen dat deze aantijgingen niet op feiten waren gebaseerd."

Strafrechtelijk onderzoek
Er loopt nog wel een strafrechtelijk onderzoek naar de rechtspersoon World Online. Daarin wordt meegenomen de rol die de banken ABN Amro en Goldman Sachs bij de dramatische beursgang hebben gespeeld. De officier van justitie denkt nog enkele maanden voor dat onderzoek nodig te hebben.

Het OM had sinds november Nina Brink op de korrel, toen justitie op verschillende plaatsen huiszoekingen deed. Het onderzoek stond onder leiding van de Amsterdamse beursfraude-officier H. de Graaff.

Alle commotie heeft te maken met de dramatisch verlopen beursgang van internetbedrijf World Online in maart vorig jaar. Het bedrijf ging tegen een koers van 43 euro per aandeel naar de beurs. Vervolgens stortte de koers in toen bleek dat Brink vier maanden voor de beursgang een deel van haar belang had verkocht tegen een prijs van 6 dollar en een premie op eventuele koerswinsten.

De verkoop van de aandelen stond volgens verschillende partijen niet goed omschreven in het prospectus. Niet alleen Spong en Hammerstein begonnen met procedures, maar ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), advocaat Van der Goen en namens 'familie en vrienden van World Online' is ook een onderzoek gestart om te bekijken of er schadevergoeding mogelijk is.

Het bedrijf World Online bestaat inmiddels niet meer. In december vorig jaar nam het Italiaanse Tiscali het kwakkelende bedrijf over in ruil voor aandelen. Omgerekend is een aandeel World Online nu nog ongeveer 3,5 euro waard.

Nina Brink, ex-bestuursvoorzitter van internetprovider World Online, heeft tussen oktober 2000 en nu haar belang van ongeveer 2,6 procent in het bedrijf verkocht. Dat heeft ze dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst voor de pers.

Brink verkocht voor de beursgang al een deel van haar belang. Daarna mocht ze gedurende een halfjaar geen stukken verkopen. In oktober verklaarde Brink dat ze haar aandelen niet zou aanbieden aan Tiscali, het bedrijf dat World Online uiteindelijk kocht. De voormalig bestuursvoorzitter wilde niet zeggen wanneer ze de stukken precies heeft verkocht. Ook over de opbrengst wilde ze niets zeggen.

Tweeduizend hackers

mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Universiteit Twente wordt in augustus het grootste hackerscongres ooit in Nederland gehouden. Circa 2000 computerhackers komen bij elkaar op het campusterrein van de universiteit.

Volgens mede-organisator Gerrit Hiddink houden hackers zich niet alleen bezig met het kraken van bedrijfsnetwerken. "Dat is een misverstand. We zitten niet met kwade bedoeling achter de computer, maar laten zien hoe je met informatie omgaat die door de privacywetgeving is beschermd. Ook kunnen deelnemers de beveiliging van computers laten testen op ongewenste elementen."

De hackers worden in het weekeinde van 10 tot en met 12 augustus ondergebracht in tenten op het terrein van de universiteit. De deelnemers komen uit onder meer Europa, de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. Er wordt een glasvezelnetwerk aangelegd, zodat de hackers bij hun tent kunnen computeren. In de centrale tent worden 400 computerplekken ingericht. Diverse workshops en lezingen vinden plaats over beveiligen, privacywetgeving op het digitale netwerk en 'inbreken' in netwerken.

Oversexte tuinkabouter slaat op hol

Hardcorejunkie, panzerfaust en famtie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een op hol geslagen tuinkabouter heeft in de nacht van maandag en dinsdag de Tilburgse wijk Groenewoud op stelten gezet. De kabouter stond achter een woning aan de Matterhornstraat en is geprogrammeerd te fluiten naar voorbijgangers, zoals sommige bouwvakkers doen naar vrouwen. Door een defect bij de puntmuts floot de dwerg echter heel de nacht door.

Buurtbewoners, die de slaap wegens het warme weer toch al moeilijk konden vatten, hadden weinig waardering voor de fluitkunsten van de kabouter. De eigenaren van de fluiter zelf hadden overigens nergens last van. Zij zijn op vakantie. Agenten sloten uiteindelijk de stroom van de kabouter af, waardoor hij monddood werd gemaakt.

Internet kan Duitse vrouwen niet bekoren

mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse vrouwen surfen het minst op internet. Van de internetters in Duitsland is 'slechts' 36 procent van het vrouwelijke geslacht. In landen als de Verenigde Staten en Canada is meer dan de helft van de internetgebruikers vrouw.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Nielsen/Net Ratings Global Internet Index maandag heeft gepresenteerd. Het is gehouden in 26 landen in Noord-Amerika, Europa en AziŽ.

"In Duitsland is het internetgebruik juist zeer sterk, zij staan wereldwijd op derde plaats", zegt een van de onderzoekers. "Maar waar zijn de vrouwen?", vraagt hij zich af. In de Aziatische landen stijgt het internetgebruik onder vrouwen heel sterk, met gemiddeld 36 procent sinds begin dit jaar, zo blijkt uit het onderzoek.

Echtgenoot neurologe aangehouden

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft maandagavond de echtgenoot van de doodgeschoten neurologe I. Hakkert uit het Brabantse Den Dungen aangehouden. De man was op zeilvakantie en werd in West-Brabant getraceerd.

Ingrid Hakkert en haar 17-jarige dochter Femke werden zondagochtend aangetroffen in hun woning in Den Dungen. Het lichamelijk gehandicapte meisje was door twee schoten zwaar gewond en verkeert nog in levensgevaar. Zij wordt kunstmatig in coma gehouden en heeft in het ziekenhuis nog steedspolitiebewaking. "Ze is voorlopig onze enige getuige, bovendien willen we haar als het enigszins mogelijk is natuurlijk meteen spreken", aldus politiewoordvoerder I. Oosterbaan.

Mollenfamilie verjaagd uit voetbalveld

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Molshopen op het voetbalveld van Aldeboarn. Ieder jaar is het weer raak, vertelt Harm Oosterbaan van voetbalvereniging Aldeboarn. Voetballen op een maanlandschap is lastig en link, dus de mollen moeten verdwijnen. Af en toe vangt Oosterbaan zelf zo'n zacht beestje.

Dit jaar heeft de club de hulp ingeroepen van dorpsgenoot Germ van der Krieke. Met succes. Een keer per week inspecteert hij het veld. Dinsdagochtend ving hij de achttiende graver.

"It binne moaie, warbere beestjes mar se moatte net tefolle ferniele", aldus Van der Krieke. Volgens Oosterbaan zijn de meeste mollen verdwenen en is de grasmat weer keurig vlak.

25 gewonden bij ongeval attractie in VS

DaFunlOvinCriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het "Michigan's Adventure Amusement Park" in de VS zijn vannacht 25 jongeren gewond geraakt toen een kermisrad van zijn as gleed en schuin tegen de grond botste.

Tientallen andere passagiers van het rad raakten urenlang geblokkeerd en moesten door de brandweer met hoogtewerkers bevrijd worden. Niemand liep zware verwondingen op, maar velen van hen waren in paniek.

NS schrapt treinen in de winterweekeinde

mweert, Kayuk, Cobus en CRX_master hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NS komt voor de derde keer dit jaar met een nieuwe dienstregeling. De zomerdienstregeling van de NS gaat op 3 september over in een nieuwe dienstregeling die tot eind 2002 loopt.

In deze nieuwe dienstregeling gaat de inzet van treinen in het weekeinde op de schop. Op zaterdag en zondag, en op feestdagen, worden per dag 350 treinritten geschrapt. Dit heeft de NS dinsdag bekendgemaakt.

Trajecten
Het spoorbedrijf kan nu nog niet zeggen welke trajecten de dupe zullen zijn van de maatregel, die nodig is om het tekort aan materieel en personeel op te vangen. De NS heeft lering getrokken uit de abrupte invoering van de zomerdienstregeling. "Wij gaan eerst met de betrokken partijen, zoals de gemeenten en de provincies overleggen", aldus een woordvoerder.

Volgens hem is het niet zo dat in de nieuwe dienstregeling dezelfde ritten vervallen als in de zomerdienstregeling, die van 16 juli tot en met 2 september loopt. "Dat hoeven niet dezelfde trajecten te zijn. Het reisgedrag is na de zomer in de weekeinden heel anders. Zo komt vanaf september het studentenverkeer weer op gang en zijn er juist minder uitstapjes", aldus de woordvoerder. Volgens de NS is de invoering van de zomerdienstregeling "een redelijk toepasbare maatregel gebleken".

"Treinreizgers worden minder vaak geconfronteerd met onverwachte uitval van treinen", aldus de NS. Toch kan de NS ook nu niet garanderen dat de nieuwste dienstregeling volledig volgens het spoorboekje zal worden uitgevoerd. "Nadere aanpassingen zijn niet uit te sluiten. Deze zullen uiterlijk een maand van te voren bekendgemaakt worden."

Geen prijsverhoging
De NS ziet op 1 januari komend jaar eenmalig af van een verhoging van de prijs van de treinkaartjes. Dit "wegens de huidige kwaliteit van de dienstverlening", aldus de NS dinsdag.

Normaliter verhoogt de NS de prijs van de treinkaartjes elk jaar, met het percentage van de inflatie. "De kwaliteit is al geruime tijd minder dan hetgeen de treinreizigers mogen verwachten", aldus de Spoorwegen.

Volgens de NS kost de maatregel het bedrijf structureel 100 miljoen gulden op jaarbasis. De beslissing om de tarieven per 1 januari 2002 niet te verhogen is volgens de NS mede ingegeven door het advies van consumentenorganisaties.

Binnenhof ontruimd door bommelding

Beany, CRX_master en FOX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Binnenhof in Den Haag is dinsdag ontruimd vanwege een bommelding, aldus de politie Haaglanden. De gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer zijn ontruimd. Het gaat om het gebied tussen het Plein en het Buitenhof.

Een 53-jarige Nederlandse man heeft een auto met daarachter een caravan het Binnenhof opgereden en in brand gestoken. Alleen de auto is uitgebrand. De man beweert dat er in de caravan explosieven zitten, bevestigt een politiewoordvoerder. De Explosieven Opruimingdienst (EOD) is rond 15.00 op het Binnenhof aangekomen om de caravan te onderzoeken.

De man, gekleed in legerkleding en klompen, is volgens de politie even na 14.00 uur met zijn auto en caravan het Binnenhof opgereden. Een politieagent op de fiets sprak hem aan, omdat het verboden was wat de man deed. De man stak een verward verhaal af, maakte aanstalten om te vertrekken en stak toen onverwacht zijn auto in brand, aldus de politiezegsman. Toen hij daarop werd aangehouden, zei hij dat de caravan explosieven bevatte.

Omstanders zeggen dat de caravan dinsdag al voor 12.00 op het Binnenhof stond. De politie kan dat bevestigen noch ontkennen.

Het is onbekend wat de reden is voor de actie van de man. Hij zou hebben gezegd dat hij iets tegoed had van de Nederlandse staat.

Water beter tegen oorsmeer dan olijfolie

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te vertellen:
Als dit geen komkommer is, dan ben ik er een.

Water blijkt een prima vervanger voor olijfolie om proppen oorsmeer los te weken. Vijftien minuutjes met oor vol water blijkt afdoende om daarna het geelbruine goedje moeiteloos uit te spuiten. Dagen vooraf het oor begieten met olijfolie is onnodig.
Dat heeft een team van Nederlandse onderzoekers ontdekt.

Hun bevindingen staan in de British Journal of General Practice, aldus meldt de BBC op dinsdag. De onderzoekers maken korte metten met het aloude gebruik van olijfolie als probaat hulpmiddel om oorwas uit te spuiten. Het simpel gebruiken van water werkt veel sneller en net zo doeltreffend, aldus de artsen.

Meisjes gedood na paniek om spook

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In IndonesiŽ zijn op een school twee meisjes onder de voet gelopen en overleden toen er onder de leerlingen paniek uitgebrak over een 'spook'.

Zo'n honderd leerlingen waren juist bezig met een gebedsdienst, toen iedereen een vrouwelijke stem luid hoorde schreeuwen. De meisjes dachten met een spook van doen te hebben, raakten in paniek en probeerden het gebouw te ontvluchten.

Behalve de twee doden zijn er ook talrijke gewonden te betreuren. De plaatselijke politiechef verklaarde dat ook hij niet wist wat het geluid was dat de leerlingen zoveel angst had aangejaagd.

Gevangenen graven tunnel naar vrijheid

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negentien gedetineerden zijn uit een gevangenis in El Salvador ontsnapt via een tunnel die ze zelf hadden gegraven. Dat maakte een woordvoerder van de gevangenis maandag bekend.

De ontsnapte gevangenen zaten vast voor misdaden als beroving, ontvoering en zelfs moord. Ze hadden eendrachtig de tunnel gegraven vanuit de slaapvertrekken. Het personeel van de gevangenis ontdekte maandagochtend de ontsnapping. De politie zocht tot nu toe tevergeefs in de directe omgeving van de gevangenis.

Zoektocht naar vermiste vrouw in Noordzee

Kustwacht en politie zijn dinsdagochtend rond acht uur bij Texel met een grootscheepse zoekactie begonnen naar een vermiste vrouw. Zij wordt sinds maandagavond vermist na een zwemtocht in de Noordzee.

Het gaat volgens de politie om een jonge Amerikaanse vrouw. Zij kampeerde op Texel in de duinen ter hoogte van paal 8, waar zij maandagavond ging zwemmen. Zij keerde niet terug. De politie heeft een helikopter en vier reddingsboten ingezet. Nadere bijzonderheden over identiteit van de vrouw ontbreken. Aan zelfmoord wordt volgens de politie op voorhand niet gedacht.

panzerfaust bedankt voor het submitten.

Legionella in koeltorens ABN Amro

Het water in de koeltorens op het dak van het hoofdkantoor van de ABN Amro Bank in Amsterdam is eind vorige week besmet geraakt met de legionella-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek dat routinematig wordt uitgevoerd. Het water uit de torens is bestemd voor het koelen van de klimaatbeheersingsmachines in het pand.

Onmiddellijk na het ontdekken van de legionella-besmetting is het water gereinigd. Volgens een woordvoerder van de ABN Amro was er sprake van een lichte besmetting waarbij geen gevaar bestond voor de gezondheid van medewerkers of omwonenden van het kantoorpand.

"Het water uit de koeltorens is volledig gescheiden van de airconditioning en de watervoorziening in het kantoor. Er is dan ook geen risico van besmetting van mensen in ons kantoor. Wel hebben we onderhoudsmedewerkers die werkzaam geweest zijn op het dak, op de hoogte gebracht van de besmetting zodat zij bij eventuele ziekteverschijnselen direct aan de bel kunnen trekken", aldus de woordvoerder.

FBI: toetsenbord 'afluisteren'

De Amerikaanse federale recherche FBI beschikt over een nieuwe opsporingsmethode waarbij toetsenborden van computers kunnen worden 'afgeluisterd'. Privacy-experts in de VS hebben gisteren verontrust gereageerd op de nieuwe techniek, die aan het licht is gekomen tijdens een rechtszaak tegen maffiabaas Nick Scarfo in New Jersey.

De FBI installeerde in het geheim op de pc van Scarfo een zogeheten 'key logger', waarmee alle bewegingen op het toetsenbord werden geregistreerd. Aan de hand van dit systeem achterhaalde de recherche onder meer Scarfo's wachtwoord. Zo konden rechercheurs tal van documenten inzien en het bewijs leveren voor illegale gokpraktijken en wurgleningen.

Het nieuwe systeem werd toegepast omdat Scarfo gebruik had gemaakt van de in criminele kringen geliefde coderingssoftware PGP (Pretty Good Privacy) om zijn gegevens onleesbaar te maken.

Ongrondwettig
De FBI weigert vooralsnog in het belang van de misdaadbestrijding opheldering te geven over de precieze aard van de methode. Advocaten voeren aan dat het verzamelen van het bewijs onrechtmatig en ongrondwettig is, omdat door middel van een 'key logger' ook informatie in handen van de overheid komt die niet van belang is voor een strafrechtelijk onderzoek.

Juristen wijzen op een recente uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof dat het gebruik van hittesensoren door de politie ongrondwettig achtte. De sensoren werden ingezet bij de jacht op hasjdealers. Met de apparatuur kon zonder een woning binnen te treden, worden vastgesteld of sprake was van marihuanateelt.

De FBI is sinds kort ook in staat om de electromagnetische uitstraling afkomstig van een beeldscherm op te vangen waarmee op afstand de desktop van een computer kan worden gereconstrueerd. Verder gebruikt de federale recherche al enige tijd geavanceerde apparatuur om het internet- en e-mailverkeer van verdachten in kaart te brengen.

Mannen kunnen niet flirten

Het beeld van de man als macho verleider is achterhaald, want mannen kunnen helemaal niet flirten. Dat beweert de Weense gedragswetenschapper professor Karl Grammer na onderzoek.

Volgens hem is de kunst van het verleiden een typische vrouwelijke vaardigheid, waarvan mannen maar weinig kaas hebben gegeten.

Bij het flirten, zo blijkt uit het onderzoek, bepalen vrouwen wat er gebeurt. Door oogcontact te maken, over hun kleren te strijken of met hun haar te spelen, weten zij de aandacht van een man te trekken. Hapt hij, dan beoordeelt een vrouw tijdens het daaropvolgende gesprek om te beoordelen of hij de flirt waard is.

Dat een vrouw een gesprek aangaat, betekent dus niet dat de heren hun schaapjes op het droge hebben. Vaak besluit zij tijdens het babbelen namelijk alsnog dat de man oninteressant is.

MKZ schandaal in Groot BrittanniŽ

Engeland heeft een MKZ-schandaal. Daar zouden expres dieren met mond- en klauwzeer te koop worden aangeboden. De boeren kunnen daarmee hun veestapel besmetten om zo een hogere schadevergoeding in de wacht te kunnen slepen.

De Engelse overheid heeft een onderzoek ingesteld nadat bekend werd dat boeren met opzet de ziekte zouden verspreiden. Al weken gonst het van de geruchten dat besmette dieren en zelfs besmette delen van dierenlichamen te koop werden aangeboden. Maandag trad een boerin uit de regio Zuid-Wales bekend dat zij een besmet schaap aangeboden had gekregen voor 2000 pond. Zij was verontwaardigd en had het aanbod geweigerd.

In sommige delen van Wales verspreidt de zeer besmettelijke veeziekte zich nog steeds. In het weekeinde zijn 4000 schapen afgemaakt om verdere uitbreiding te voorkomen. Ook in het noorden van Engeland breidt de ziekte zich nog uit. Vooral het feit dat mkz plotseling opduikt in niet eerder besmette gebieden baart de overheid zorg.

Schadevergoeding
Door de MKZ crisis verkeren veel boeren op de rand van faillisement. Het gevaar is dan ook dat boeren overgehaald kunnen worden om hun veestapel te infecteren in ruil voor schadevergoeding. En die is royaal. Boeren in Engeland krijgen volledige schadevergoeding volgens vaste tarieven. Deze tarieven werden vastgesteld voor het exportverbod en dus voordat de prijzen in elkaar zakten.

Het Engelse Ministerie van Landbouw is zeer verontrust. Het Ministerie wil de daders vervolgen zodra er tastbaar bewijs geleverd kan worden.

Drugs in verkeer verboden

Politie en justitie zullen strenger optreden tegen automobilisten die onder invloed van drugs hun wagen besturen. Justitie denkt nog dit jaar te kunnen beschikken over apparatuur waarmee met speeksel van de bestuurder drugsgebruik kan worden aangetoond.

In een nieuw wetsvoorstel wordt opgenomen dat rijden onder invloed van drugs verboden is. Agenten krijgen trainingen om automobilisten die drugs hebben gebruikt, te herkennen.

"We hebben onlangs een presentatie gehad van een apparaatje dat in speeksel 20 ŗ 25 verschillende stoffen kan opsporen", zegt K. Spee, landelijk verkeersofficier van justitie. "Als het inderdaad goed werkt, kunnen we volgend jaar kleine, gerichte controles houden."

De politie kan `drugsrijders' nu amper opsporen. Anders dan bij alcoholcontroles, waarbij blaaspijpjes uitsluitsel geven, heeft de politie nog geen mogelijkheden bestuurders direct op drugs te controleren.

Alleen als een bestuurder zich heel vreemd gedraagt en de agent vermoedt dat hij onder invloed is, kan deze hem meenemen naar het bureau voor een bloedproef. Probleem daarbij is dat in de wet niet is vastgelegd met welke stoffen en hoeveelheden een bestuurder niet meer mag rijden. Nu bepaalt de rechter de grenzen.

Begin volgend jaar komt het kabinet met een wetsvoorstel waarin de aanpak van drugs in het verkeer wordt geregeld.

Een werkgroep bestaande uit justitie, politie en de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Justitie en Binnenlandse Zaken buigt zich momenteel over de regelgeving.

"We willen drugs in het verkeer verbieden", zegt C. Kuiten, drugsspecialist en namens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) lid van de werkgroep. "Anders dan bij alcohol waar een promillage van 0,5 is toegestaan, is bij drugs het uitgangspunt nul. In de praktijk betekent dat, dat alles boven de kleinste waarde die meetbaar is, strafbaar zal zijn."

Jaarlijks brengt justitie 35.000 bestuurders met veel te veel alcohol in het lichaam voor de rechter. Voor drugszaken waren dat er vorig jaar slechts 717.

Aanzienlijk lager dus, maar niet omdat drugsgebruikers massaal zouden afzien van autorijden.

Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat ťťn op de zeven mannelijke automobilisten drugs gebruikt.

Toeristen leggen GSM-netwerk plat

Toeristen die massaal naar huis belden, hebben gisteren het internationale gsm-net platgelegd. De vele telefoontjes die vanuit vakantieoorden met het thuisfront werden gevoerd, zorgden ervoor dat het internationale mobiele telefoonverkeer overbelast raakte. Lange tijd was het vrijwel onmogelijk om met het buitenland te bellen of vanuit het buitenland een nummer in Nederland te pakken te krijgen.

Met hun belgedrag nemen vakantiegangers de ANWB-slogan 'Maak van achterblijvers geen spoorzoekers' serieus. Maar telecombedrijf KPN kon de hoeveelheid telefoontjes niet verwerken. En dat was niet de eerste keer.

Voicemail
"Vooral in de vakantieperiode hebben we vaker last van dit soort storingen", erkende een KPN-woordvoerster gistermiddag. Afgelopen weekeinde lag ook het voicemail-systeem met het buitenland plat.

Om de problemen op te lossen heeft KPN de afgelopen jaren de capaciteit van het gsm-netwerk vergroot. In de software werd echter een schoonheidsfoutje over het hoofd gezien.

De storing bleef niet alleen beperkt tot KPN-klanten. Ook abonnees van Libertel, Telfort, Ben en Dutchtone ondervonden hinder. Hoeveel bellers door de storing werden gedupeerd, kon KPN niet achterhalen.

Het bedrijf schat dat zich momenteel ongeveer een miljoen Nederlanders met hun mobiele telefoon over de grens bevindt. Zo'n 100.000 van hen zouden gisteren hebben geprobeerd om contact met het thuisfront te krijgen.

Hoe lang het belverkeer nog zou worden gehinderd, was gistermiddag onduidelijk. "Maar als iedereen ophoudt met bellen, lijkt het probleem opgelost", zo verklaarde de zegsvrouw.

De slechte bereikbaarheid had te maken met een storing in de telefooncentrale in Amsterdam. De andere internationale telefooncentrale van KPN in Rotterdam functioneerde gisteren wel naar behoren. Dat was echter onvoldoende om de haperende Amsterdamse centrale op te vangen.

Geen vertrouwen in Melkert

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse kiezers hebben hun vertrouwen in PvdA kroonprins Melkert als opvolger van premier Kok opgezegd. Uit een NIPO-onderzoek blijkt dat slechts 16% van de ondervraagde kiesgerechtigden Melkert steunt. Ruim 60% oordeelt dat de fractievoorzitter nadrukkelijk ongeschikt is voor het leiderschap van de PvdA en daarmee wellicht ook van Nederland.

Volgens de NIPO-onderzoekers is het gebrekkige vertrouwen in de kiezers een gevolg van Melkert's rol in de ESF-affaire, waarbij onder zijn leiding als minister van Sociale Zaken tussen 1994 en 1998 geld uit het Europese werkgelegenheidsfonds ESF verkeerd is besteed.

Opnieuw uitbraak "Red Worm"-virus

Voske had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse regering en de FBI waarschuwen voor een nieuwe uitbraak van het virus 'Microsoft IIS Red Worm'. Deze zogenoemde worm vervangt informatie op hoofdpagina's van websites door de kreet 'Go to www.worm.com Hacked by Chinese!'. Waarschijnlijk gaat een nog schadelijker versie van de worm zich dinsdag weer verspreiden, zo meldt de BBC.

Volgens de Amerikaanse media heeft de Amerikaanse regering nog nooit zo'n ernstige waarschuwing tegen een virus doen uitgaan. Internetgebruikers wordt opgeroepen hun systemen te beveilgen met een zogenoemde patch die te vinden is op de website van Microsoft. Op 19 juli infecteerde de worm al meer dan 250.000 systemen.

Vorige week dwong Red Worm het Amerikaanse ministerie van Defensie om haar openbare websites stil te leggen. Het Pentagon is met ongeveer 10.000 netwerken de grootste computergebruiker ter wereld.

Maar het is de worm er uiteindelijk om te doen de website van het Witte Huis plat te leggen, aldus de BBC. Dit moet gebeuren door de site te verstoppen met een overvloed aan dataverkeer. De webbeheerders van het Witte Huis zijn er in geslaagd de laatste aanval te keren door de website op een ander adres onder te brengen.

Vooral internetters met een permanente internetverbinding als ADSL of kabel, die zelf een homepage aanbieden met behulp van de Internet Information Server (IIS) van Microsoft, lopen het risico besmet te worden met Red Worm. Op computers met het Windows 2000 besturingssysteem zit de IIS standaard ingebouwd.

Zonder scheidsrechter verder

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De negentig minuten zaten erop dus maakte de scheidsrechter een einde aan de oefenwedstrijd tussen Lazio Roma en Citadella. De club uit Rome won dankzij doelpunten van Claudio Lůpez en Simone Inzaghi met 2-0 van de tegenstander uit de Serie B. Gaizka Mendieta liet een goede indruk achter bij zijn nieuwe werkgever.

Tot zover niets bijzonders, een oefenwedstrijd als zovele. Bijzonder was wel dat er nog eens 45 minuten aan de wedstrijd werden toegevoegd. Maar dan zonder scheidsrechter. Op die manier kon Lazio ook Fernando Couto in actie laten komen. De Portugese verdediger mag vanwege zijn schorsing voor het gebruik van nandrolon immers niet uitkomen in officiŽle wedstrijden. Couto profiteerde volop van het buitenkansje door ťťn van de twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Hitlergroet gebaseerd op Amerikaanse ..

HappyFun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse CIA heeft een opmerkelijk vooroorlogs psychologisch profiel van Adolf Hitler vrijgegeven. Destijds zou uit psychoanalytische speculatie naar voren zijn gekomen dat Hitler zijn later zo beruchte groet had afgekeken van Amerikaanse football-cheerleaders.

Ook zou zijn gebleken dat de opzwepende marsmuziek die Hitlers toespraken begeleidde en miljoenen Duitsers opzweepte, gebaseerd was op Amerikaanse universiteitsliederen. In het dossier uit de jaren í30 werd tevens geconcludeerd dat Hitlers seksualiteit gebaseerd was op een voorliefde voor circussen en zweepjes. Ook zou hij heilig hebben geloofd dat zijn karakteristieke smalle snorretje vanzelf mode zou worden als hij het maar lang genoeg droeg.

Eenderde van automobilisten rijdt slecht

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eenderde van de automobilisten beschikt niet over voldoende rijvaardigheden. Dat blijkt uit een praktijktest van het Algemeen Dagblad in samenwerking met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Op verzoek van deze krant beoordeelden twee examinatoren van het CBR de rijvaardigheden van 25 vrijwilligers.

Aan de test deden 13 mannen en 12 vrouwen mee in alle leeftijdscategorieŽn. Acht proefpersonen - vier mannen en vier vrouwen - kregen een onvoldoende voor de 25 minuten durende testrit. De grootste problemen waren te hard rijden op kruispunten, slecht kijkgedrag bij het afslaan of van baan verwisselen - waardoor fietsers en voetgangers gevaar lopen - en rechts inhalen. De rijstijl van slechts twee van de 25 deelnemers kreeg het predikaat goed.

Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO vindt het percentage dat een onvoldoende scoort hoog en pleit voor het verplicht invoeren van een herexamen elke tien jaar.

Automobilisten die ver onder de maat rijden, ook bij een herkansing, moeten hun rijbewijs kunnen kwijtraken, stelt 3VO. Wie nu op zijn 18de zijn rijbewijs haalt hoeft nooit meer aan te tonen dat hij nog kan rijden. Pas bij 70 jaar volgt een medische keuring.

Ook het CBR is voor een periodiek rijadvies, maar vindt het te ver gaan dat 'gezakten' hun rijbewijs kunnen kwijtraken. Het exameninstituut voelt meer voor extra rijlessen om de zwakke punten bij te spijkeren. Voor een verplicht herexamen zou onvoldoende draagvlak zijn.

Het Algemeen Dagblad vroeg de afgelopen week aan bezoekers van de website hoe zij denken over een opfrisexamen. Van de ruim 1600 mensen die reageerden, blijkt 54 procent voor een rijtest te zijn. Dat percentage zakt naar 26 als ook het rijbewijs kwijtraken tot de mogelijkheden behoort. Een kwart van de mensen is pertinent tegen een nieuw examen, de rest wil alleen opnieuw een theorie-examen doen.

Hollands slim

Hier aan de Duitse Noordzeekust kun je als Nederlander nog ongestoord naar het kabbelende water staren en zonder kilometers file naar het strand. Ik was hier overigens ook nooit vrijwillig naar toe gekomen, als een duitse vriend van mij hier geen strandtentje runde. Dus hang ik een dagje aan de openluchtbar, sjok over het kuilloze strand (waarom is dat in Nederland nog niet verboden?) en vermaak mij met de echt niet onaardige duitse beachbabes.

Kamikaze schaap stort neer op vrouw

In AustraliŽ is een schaap vanaf een 10 meter hoge spoorbrug op een nietsvermoedende vrouw gesprongen.

Een groep Australische boeren probeerden het schaap te vangen nadat het was ontsnapt. Midden op de brug kon het schaap geen kant meer op en besloot zich naar beneden te storten in plaats van zich te laten vangen.

De vrouw was net haar hond aan het uitlaten toen het schaap op haar viel. Zij raakte lichtgewond. Het schaap overleefde de val niet.

Jongeren vinden krantenwijk niet cool

Het overgrote deel van de Nederlandse jongeren vindt een krantenwijk geen 'coole' baan. Uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Dagbladpers (NDP) bleek maandag dat bijna 72 procent van de vierhonderd ondervraagde jongeren dat vindt.

Ruim 60 procent van de ondervraagden noemt het bezorgen van de krant saai. Verder leven er misverstanden over een baantje als krantenbezorger. Veel jongeren denken dat ze er ongeveer 8 gulden netto per uur aan overhouden, terwijl dat in werkelijkheid ongeveer een tientje is. Ook gaan jongeren ervanuit dat ze twee uur per dag kwijt zijn aan een krantenwijk. Dat is volgens de NDP ťťn uur. De minimumleeftijd van 15 jaar is bij de meeste jongeren onbekend. Vaak denken zij dat ze met 13 of 14 jaar al kunnen beginnen.

Ondanks de negatieve gevoelens die een baan als krantenbezorger oproept, is het nog steeds de meest voorkomende bijbaan onder jongeren. Volgens de NDP zijn er 38.800 krantenbezorgers in Nederland.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.