Tweeduizend hackers

Timo (HighLander)
mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Universiteit Twente wordt in augustus het grootste hackerscongres ooit in Nederland gehouden. Circa 2000 computerhackers komen bij elkaar op het campusterrein van de universiteit.

Volgens mede-organisator Gerrit Hiddink houden hackers zich niet alleen bezig met het kraken van bedrijfsnetwerken. "Dat is een misverstand. We zitten niet met kwade bedoeling achter de computer, maar laten zien hoe je met informatie omgaat die door de privacywetgeving is beschermd. Ook kunnen deelnemers de beveiliging van computers laten testen op ongewenste elementen."

De hackers worden in het weekeinde van 10 tot en met 12 augustus ondergebracht in tenten op het terrein van de universiteit. De deelnemers komen uit onder meer Europa, de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. Er wordt een glasvezelnetwerk aangelegd, zodat de hackers bij hun tent kunnen computeren. In de centrale tent worden 400 computerplekken ingericht. Diverse workshops en lezingen vinden plaats over beveiligen, privacywetgeving op het digitale netwerk en 'inbreken' in netwerken.