Binnenhof ontruimd door bommelding

Beany, CRX_master en FOX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Binnenhof in Den Haag is dinsdag ontruimd vanwege een bommelding, aldus de politie Haaglanden. De gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer zijn ontruimd. Het gaat om het gebied tussen het Plein en het Buitenhof.

Een 53-jarige Nederlandse man heeft een auto met daarachter een caravan het Binnenhof opgereden en in brand gestoken. Alleen de auto is uitgebrand. De man beweert dat er in de caravan explosieven zitten, bevestigt een politiewoordvoerder. De Explosieven Opruimingdienst (EOD) is rond 15.00 op het Binnenhof aangekomen om de caravan te onderzoeken.

De man, gekleed in legerkleding en klompen, is volgens de politie even na 14.00 uur met zijn auto en caravan het Binnenhof opgereden. Een politieagent op de fiets sprak hem aan, omdat het verboden was wat de man deed. De man stak een verward verhaal af, maakte aanstalten om te vertrekken en stak toen onverwacht zijn auto in brand, aldus de politiezegsman. Toen hij daarop werd aangehouden, zei hij dat de caravan explosieven bevatte.

Omstanders zeggen dat de caravan dinsdag al voor 12.00 op het Binnenhof stond. De politie kan dat bevestigen noch ontkennen.

Het is onbekend wat de reden is voor de actie van de man. Hij zou hebben gezegd dat hij iets tegoed had van de Nederlandse staat.