Tas van V&D doet alarm afgaan

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aankoop van een tas bij de V&D kan leiden tot ongekende problemen. Alarminstallaties in andere winkels kunnen afgaan bij een bezoek aan andere winkels. En dat allemaal dankzij een niet goed functionerend systeem.

Een mevrouw, die december vorig jaar een leren tas bij de V&D in Hengelo kocht kreeg tijdens een bezoek aan de Bart Smit de schrik van haar leven. "Ik was de winkel nog niet in, of het alarm begon te loeien", vertelt ze verontwaardigd. Blijkbaar had het personeel al vaker met het bijltje gehakt, want hun vroegen haar onmiddelijk of de tas bij V&D gekocht was. Het personeel liet de verbaasde mevrouw vervolgens zien dat er een klein strookje in het middenvak van haar tas zat. Het was een beveiligings-strip van de V&D. "Toen we het ding verwijderden was ook meteen het probleem opgelost."

Een woordvoerder van de V&D bevestigt het probleem. De strip is onderdeel van een nieuw systeem. Als het artikel gekocht wordt, wordt de strip gedemagnetiseerd. Het probleem is dat bij wrijvingswarmte (schurende bewegingen) de strip weer magnetiseert en het alarm bij diverse andere winkelketens doet afgaan.

De strips worden inmiddels niet meer gebruikt.