FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 december 2000

Kerstsfeer op FOK!

Hola

Zoals jullie (wellicht half) kunnen zien is het kerstsfeer op FOK!
Langs deze weg wenst de crew van FOK! dan ook iedereen een spetterende decembermaand, geweldige feestdagen en een bijzonder plezierig en vooral gezond en FOK!vol nieuwjaar

Het kan zijn dat je even een shift+reload (netscape) of ctrl+reload (IE) moet doen om van het kerstsfeertje mee te genieten.

Enjoy

De FOK!crew

Verkoop funlenzen aan banden

De vrije verkoop via drogisterijen van 'crazy lenzen', 'funlenzen', zonne- en gewone contactlenzen wordt misschien aan banden gelegd. Minister Borst van Volksgezondheid schrijft dit aan het CDA.

Het CDA had de minister eerder gewezen op de schade die de lenzen aan de ogen kunnen aanrichten. Volgens de christen-democraten is het belangrijk dat deskundigen de lenzen controleren op deugdelijkheid. Volgens het CDA is de vrije verkoop ervan in bijna alle landen van de Europese Unie verboden.

Minister Borst heeft de Gezondheidsraad gevraagd onderzoek te doen naar de risisco's van de lenzen. Ze verwacht dat die binnenkort verslag uitbrengt. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek zal ze een besluit nemen over de vrije verkoop van de lenzen.

Geen leuke kleurtjes meer dus

Fok!verbod voor agressieve honden

Het houden en Fok!ken van vier agressieve hondenrassen wordt verboden, zo heeft minister Brinkhorst van Landbouw besloten na overleg met vertegenwoordigers van hondenverenigingen. Hij draait hiermee de overeenkomst terug die zijn voorganger, minister Apotheker, met de verenigingen was overeengekomen.

Het gaat om de volgende 4 soorten:

American Staffordshire Terriër
Fila Brasileiro
Dogo Argentino
Mastino Napoletano

Door het nieuwe besluit van Brinkhorst geldt het fokverbod voor het hele ras. Nog levende honden die nu als agressief bestempeld zijn, moeten gemuilkorfd worden. De bewindsman vindt dat de agressietest die Apotheker had ingesteld niet voldoende garanties biedt tegen het risico op ernstige beten.

De Dierenbescherming is boos en teleurgesteld. "Op deze manier krijgen tienduizenden honden geen enkele kans. Wij zijn bang dat deze honden nu massaal naar het asiel worden gebracht", aldus woordvoerder M. Werner.

Wethouder met valse kentekenplaten

De Delfzijlse wethouder H. Ketting van ruimtelijke ordening en milieu heeft een bekeuring gekregen voor het rijden met valse kentekenplaten. De wethouder geeft toe dat hij enkele dagen heeft rondgereden met kentekenplaten die niet bij zijn auto hoorden. Als reden hiervoor gaf hij het feit dat er op zijn nieuwe, uit Duitsland geimporteerde, auto nog geen kentekenplaten zaten. Toen hij plotseling weg moest, besloot hij de platen van zijn oude wagen tijdelijk op zijn nieuwe aankoop te zetten.

Zijn collega's lieten hem weten dat ze het niet nodig vinden dat de wethouder aftreedt. 'Maar ze hebben me wel flink de oren gewassen', aldus Ketting.

Oja ik had haast, daarom reed ik met 180 km/u door de binnenstad

Vliegtuig van Delta belandt in gras

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat vliegen soms moeilijk kan zijn blijkt niet alleen uit het voorval in Maastricht:

Een vliegtuig van Delta Airlines is woensdagochtend na de landing op Schiphol in het gras beland. Het toestel landde op de Zwanenburgbaan en taxiede naar de G-pier toen het met het rechterlandingsgestel van de baan raakte, aldus een woordvoerder van de luchthaven. De passagiers en de bemanning zijn uit het vliegtuig gehaald. Niemand raakte gewond.

Het toestel kwam uit Atlanta en had 142 passagiers en dertien bemanningsleden aan boord. Bij de afrit van de landingsbaan kwam het vliegtuig in het gras terecht. Hoe dit gebeurde, is nog onduidelijk. De landingsbaan is nog gewoon in gebruik. In het gras wordt een sleuf gegraven, zodat het vliegtuig eruit kan rijden.

Watch him get famous

DaMajor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn van die mensen die er alles voor over hebben om beroemd te worden. Wat doe je als je dat niet lukt? Dan verhef je jezelf toch gewoon tot beroemdheid?

Dat moet de maker van WatchMeGetFamous.com ook gedacht hebben, want hij maakte een site over...zichzelf. De maker, die zijn identiteit niet wil prijsgeven, wil binnen 365 dagen beroemd worden met behulp van zijn site.

Of het hem gaat lukken is maar de vraag, maar het lijkt erop dat hij van plan is flink wat herrie te gaan maken.

Vrouw ranselt agent af met hond

Mister_Shoot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Brussel heeft een vrouw (Jeanine V. uit Oostende) drie maanden voorwaardelijk en een geldboete van ƒ3000 gekregen omdat zij een agent had geslagen(!!) met haar hondje.

De vrouw werd in april bekeurd omdat ze de uitwerpselen van haar hondje niet had opgeruimd. Ze werd daarover zo kwaad dat ze met haar hond uithaalde naar de agent.

Door een flinke ruk te geven aan de lijn vloog het diertje tegen de nek van de agent: hij hield aan de klap een whiplash over en was vier maanden uit de running. Tevens werd de collega van de agent door de vrouw in de wurggreep genomen en liet ze haar hondje op hem los.

Airbus landt op velgen op vliegveld Maastricht

Een Airbus 300 van de Turkse vliegmaatschappij MNG Airlines is gisteren op zijn velgen geland op Maastricht Aachen Airport. De vrachtkist met 5 bemanningsleden aan boord kreeg op het moment dat de wielen de grond raakten door nog onbekende oorzaak twee lekke banden, die direct helemaal aan flarden gingen. Het toestel trok met de afgesleten velgen een kras van enkele honderden meters lang over de landingsbaan. Als gevolg van de klapbanden werd de start- en landingsbaan van de Limburgse luchthaven de gehele dag geblokkeerd.

Militante Molukkers vallen trein aan

Militante Molukkers zeggen maandagavond een aanslag te hebben gepleegd op de trein tussen Elst en Arnhem.

De aanslag, waarbij twee molotovcocktails naar het voorste gedeelte van de trein werden gegooid, is opgeëist door Maluku-warchild, wat een afsplitsing schijnt te zijn van de Molukse actiegroep People Against Genocide (PAG).

Sommige reizigers die in de trein zaten hebben volgens de spoorwegpolitie wel gemeld dat onbekenden iets in de richting van de trein hebben gegooid. Zij zagen daarbij een lichtflits. Maar toen zowel de politie als de spoorwegpolitie ter plaatse kwam, troffen zij alleen een kapotte ruit aan.

Kaviaar binnenkort verleden tijd

Als er niet snel maatregelen worden genomen om de steurvis te beschermen, is kaviaar binnenkort niet meer dan een 'souvenier'. Dit zegt het Wereldnatuurfonds in een verklaring die maandagavond is uitgegeven.

Door de illegale vangst van de vis en overbevissing zal de steur binnen enkele jaren 'commerciëel uitgeroeid' zijn. Dat betekent dat de productie van zwarte kaviaar niet meer rendabel zal zijn. Zo'n 60 procent van de kaviaar die wereldwijd wordt verkocht, is afkomstig van steur uit de Kaspische zee.

Een groot deel van de illegale vangst is in handen van de Russische maffia, die een rechtstreekse bedreiging vormt voor het voortbestaan van de steur, zo meldt het WWF. Terwijl Russische vissers zo'n 30 jaar geleden nog 20.000 ton steur per jaar vingen, ligt de vangst dit jaar officiëel rond de 550 ton. Maar geschat wordt dat er naar de Russische hoofdstad Moskou dagelijks enkele tonnen van de delicatesse worden vervoerd die afkomstig zijn van illegaal gevangen steur.

In Moskou kost op markten een kilo zwarte kaviaar zo'n 100 gulden. Legaal geproduceerde kaviaar kost wereldwijd het tienvoudige. Volgens het WWF hebben de landen die kaviaar produceren nu nog een laatste kans om maatregelen te nemen om de toch al sterk gedaalde steurpopulatie in stand te houden.

Als dat niet gebeurt, kan er binnen een half jaar een internationaal verbod op de vangst van de twee meest bedreigde steursoorten worden afgekondigd, aldus het WWF. Een Britse vertegenwoordiger van het WWF verklaarde tegenover de Britse omroep BBC dat een dergelijk embargo echter weinig nu zal hebben. De binnenlandse markt voor kaviaar is in Rusland groot genoeg om de opbrengst van de illegale vangst te absorberen.

Man bekent moord op Hengelose studente

Een 27-jarige Afghaanse man uit het Gelderse Hengelo heeft bekend zondag zijn 19-jarige plaatsgenote Wilma Ruesink met messteken om het leven te hebben gebracht. Zijn motief is nog onbekend.

Buurtbewoners en vrienden van het slachtoffer brandden kaarsen en legden bloemen neer op de plek waar het drama zich afspeelde. Het mes dat hij heeft gebruikt is maandagmiddag gevonden in een sloot, vlakbij de plaats van het delict, zo heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.
Volgens politiewoordvoerder A. Spijkstra spitst het onderzoek zich nu toe op het motief van de man. Verder hoopt de politie alsnog getuigen te kunnen vinden om zo meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden waaronder de moord plaatsvond.

De verdachte is twee jaar geleden met zijn moeder in Hengelo komen wonen. Volgens een buurvrouw die veel met de familie optrok, kampte de jongen met ernstige psychische problemen. De man weigerde zich op te laten nemen.

Burgemeester A. van Beeck Calkoen is bekend met de psychische problemen van de man. Hij heeft daar enkele jaren geleden een gesprek over gehad met de buurvrouw. Een relatie tussen die problemen en de gebeurtenissen van zondagavond ziet hij echter niet. "Ik heb toen zelf op verzoek van de buurvrouw een hulptraject opgestart voor de jongen. Zij was daar uitermate tevreden over en ik heb later niets meer gehoord van nieuwe problemen."

De burgemeester is opgelucht nu de moord lijkt opgelost. "Dat geldt voor mij, maar zeker ook voor de bevolking en de politie." De man stak Wilma Ruesink zondagavond kort voor zes uur neer op enkele tientallen meters van haar ouderlijke woning. De vrouw, die bewegingswetenschappen studeerde, was op weg naar huis na een volleybaltoernooi in de plaatselijke sporthal.

McEnroe wil weer tennissen

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

John McEnroe, één van de meest spraakmakende tenniser ooit heeft weer eens vriend en vijand verbaasd. Hij heeft zich namelijk weer beschikbaar gesteld om voor het Amerikaanse Davis Cup-team in het dubbelspel te spelen.

"Ik geloof in alle ernst dat er niemand beter geschikt is om te dubbelen.Het is uiteraard aan de nieuwe coach,wie dat ook zal worden,om me op te stellen", aldus McEnroe. De inmiddels 41-jarige tennisser heeft wel meerdere opmerkingen op zn naam staan die niet altijd op prijs worden gesteld. Zo stelde hij al ooit dat een Top-200 speler bij de mannen makkelijk in de Top-5 van de vrouwen kon meedraaien. Ook beweerde hij ooit dat het niveau van het huidige tennis 'zwak' is in vergelijking met vroeger

Als hij weer met net zoveel rackets gaat gooien als in zijn hoogtijdagen, dan kan het nog wel een dure grap worden voor de sponsors

Comeback van korte duur

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De comeback van tennisser Petr Korda is van korte duur geweest. De Tsjech die na een jaar schorsing wegens gebruik van nandrol weer eens mocht spelen maakte namelijk meteen na de wedstrijd bekend maar weer te stoppen. Hij was kennelijk niet zo blij met de nederlaag tegen de relatief onbekende Martin Hromec.

Tja, toch even wat moeilijker tenissen zonder al die 'middeltjes'...

Engelse prinsen moeten begrafenis regelen

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Weinig mensen zullen voor hun 18e al hun begrafenis hebben geregeld. De Engelse prinsen William en Harry (respectievelijk 18 en 16) zullen dit toch moeten gaan doen.

Dit nogal vreemde verzoek werd hun namelijk gedaan door het Engelse ministerie. Door de prinsen zelf hun begrafenis te laten regelen (denk hierbij aan gastenlijsten, welke muziek e.d.), hopen ze taferelen zoals die bij de begrafenis van prinses Diana te voorkomen. Destijds onstond er namelijk de nodige onzekerheid rond de begrafenis, omdat premier Blair plotseling besloten had dat het een 'volksbegrafenis' moest worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.