FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 december 2000

Miljoenenstrop Heinz-ketchup

Snuffy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern H.J. Heinz lijdt een miljoenenstrop in Californië. Gebleken is dat in de ketchupflessen minder saus zat dan het etiket vermeldde. Ter compensatie gaat het bedrijf volgend jaar extra ketchup in de flessen doen.

De bedrogen consumenten in Californië krijgen zo'n 300.000 liter saus terug, een hoeveelheid waarmee 2500 badkuipen kunnen worden gevuld. Dat kost Heinz ongeveer ƒ1,65 miljoen. In een schikking met justitie is ook bepaald dat het bedrijf ƒ450.000 aan boete en kosten moet betalen.

De zaak kwam vier jaar geleden aan het rollen toen een Californische vrouw ontdekte dat er te weinig ketchup in haar fles zat. Volgens Heinz is het probleem te wijten aan vochtverlies als gevolg van het omschakelen op een enigszins poreuze, recyclebare plastic fles. Vier jaar geleden zijn maatregelen genomen om de inhoud op het juiste niveau te brengen.

Voetbaloverzicht week 48

Bij deze het overzicht van de gespeelde wedstrijden in KPN Telecompetitie van week 48 (28 November t/m 3 December).

28 November 2000:
Roda JC 2 - 3 Vitesse

29 November 2000:
SC Heerenveen 1 - 1 AZ
RBC Roosendaal 0 - 1 NAC
Feyenoord 2 - 1 Sparta

30 November 2000
Ajax 3 - 0 RKC Waalwijk

1 December 2000
Roda JC PSV 01 Dec 2000 1-2 (0-0)

2 December 2000
Fortuna Sittard 0 - 1 FC Utrecht
Sparta 2 - 1 De Graafschap
Willem II 1 - 1 AZ

3 December 2000
Ajax 6 - 2 SC Heerenveen
NEC 1 - 0 FC Twente
RKC Waalwijk 0 - 0 FC Groningen

En de stand:
01. Feyenoord, 13 gespeeld, 34 punten
02. PSV, 14 gespeeld, 33 punten
03. Vitesse, 14 gespeeld, 32 punten
04. Ajax, 16 gespeeld, 30 punten
05. NEC, 15 gespeeld, 26 punten
06. Roda JC, 15 gespeeld, 24 punten
07. RKC Waalwijk, 15 gespeeld, 23 punten
08. AZ, 15 gespeeld, 22 punten
09. NAC, 14 gespeeld, 20 punten
10. FC Twente, 15 gespeeld, 20 punten
11. FC Utrecht, 15 gespeeld, 18 punten
12. Willem II, 14 gespeeld, 15 punten
13. SC Heerenveen, 14 gespeeld, 15 punten
14. Sparta, 15 gespeeld, 13 punten
15. FC Groningen, 15 gespeeld, 13 punten
16. De Graafschap, 16 gespeeld, 13 punten
17. RBC Roosendaal, 15 gespeeld, 9 punten
18. Fortuna Sittard, 14 gespeeld, 4 punten

Het programma voor week 49

9 December 2000
De Graafschap - FC Groningen
Fortuna Sittard - Sparta
Roda JC - Willem II
AZ - NEC

10 December 2000
Feyenoord - Ajax
FC Utrecht - NAC
Vitesse - SC Heerenveen

Prince-poster te sexy voor Las Vegas

Een poster van Prince is te sexy voor de Amerikaanse stad Las Vegas, de poster hangt overal in de stad maar op het vliegveld is de poster na vier dagen verwijdert. Een bedrijf dat reclame-advertenties op het vliegveld controleerd vond de poster van de artiest niet gepast. Op de poster staat een naakte Prince die strategisch een gitaar vasthoudt, zodat zijn edele delen niet te zien zijn.

Hmm, ik zou Prince liever ook niet zien

Kind overleden in gestolen auto

Een 2-jarig jongetje is in Sydney overleden op de achterbank van een auto, die was achtergelaten door een dief. Het kind zat te wachten in de zwarte BMW terwijl zijn moeder even boodschappen deed, aldus de Australische politie. De vrouw had de motor laten lopen met de airco aan.

Toen de dief ontdekte dat hij een auto met een kind had gejat, liet hij de wagen een paar kilometer verderop staan in de brandende zon. Door de snel stijgende hitte in de auto kreeg het jongetje een hartaanval en overleed korte tijd later in een ziekenhuis.

Thai verkoopt nagels

De 61-jarige Thai Shridhar Malkaji Chillal heeft besloten zijn grootste kapitaal van de hand te doen: de nagels van zijn rechterhand. De vijf nagels, die hij al sinds zijn zestiende niet meer heeft geknipt, zijn samen zes meter lang en hebben hem een vermelding in het Guinness Book of Records opgeleverd.

Chillal hoopt dat de nagels meer dan een miljoen baht (57.000 gulden) opbrengen. Bovendien hoopt hij eindelijk weer eens rustig te kunnen slapen. Uit vrees dat de nagels breken doet hij al jaren nauwelijks een oog dicht, zei een woordvoerder van het museum Believe It Or Not in de zuidelijke kustplaats Pattaya waar de veiling plaats zal vinden.

Web bepalend voor verkiezingen

Een op de vijf Amerikanen heeft het internet gebruikt om informatie te krijgen over de kandidaten voor het presidentschap. Hiermee werd het web een van de belangrijkste informatiebronnen tijdens de campagnes voor de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Het merendeel van de internetters bezocht de pagina’s van gerenommeerde media, zoals CNN. Gespecialiseerde pagina’s trokken veel minder mensen. Van de internettende kiezers noemt 43 procent de sites bepalend voor hun uiteindelijke keuze.

Zonnepanelen geinstalleerd

Twee Amerikaanse astronauten zijn er zondag in geslaagd het grootste en krachtigste paar zonnepanelen ter wereld te installeren op het internationale ruimtestation ISS. De astronauten, die het ruimteveer Endeavour zaterdag zonder problemen hadden vastgekoppeld aan het ISS, moesten daarvoor zeven uur buiten in de ruimte doorbrengen. De zonnepanelen, die 600 miljoen dollar hebben gekost, zullen kort na middernacht (Nederlandse tijd) worden opengevouwen.

Drie jaar lang hadden de astronauten geoefend voor het plaatsen van de voor transport als een harmonica opgevouwen panelen. De operatie verliep dan ook vlekkeloos. Een robotarm tilde een spant waarop de panelen met bijbehorende accu's, radiatoren en antennes zijn verankerd, op zijn plaats. De astronauten zetten daarna het gevaarte met bouten vast en brachten verbindingsdraden aan tussen de nieuwe structuur en het ruimtestation. Vanuit de Endeavour zal kapitein Brent Jett vervolgens de computer opdracht geven de zonnepanelen te ontvouwen, wat per paneel zo'n dertien minuten zal duren. De panelen, die een spanwijdte van 72 meter hebben, worden volgens de NASA na de maan en de ster Sirius de helderste objecten aan de nachthemel.

De vijf bemanningsleden van de Endeavour hebben nog geen direct contact gehad met de drie vaste bewoners van het internationale ruimtestation. Vanwege het luchtdrukverschil moet de gang tussen de Endeavour en het station, dat door de op 2 november aangekomen bewoners Bill Shepherd, Joeri Gidzenko en Sergej Krikalev 'Alfa' is gedoopt, afgesloten blijven tot de shuttle-astronauten vrijdag klaar zijn met de drie ruimtewandelingen die op hun programma staan.

Duur flesje wijn

Een fles wijn uit 1891 is zondag op een veiling in Rome voor ruim 33.500 gulden verkocht aan een Nederlandse industrieel. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

De geveilde wijn is een fles Brunello di Montalcino, die als een van de beste wijnen van Italie wordt beschouwd. De koper zal de wijn niet drinken, maar toevoegen aan zijn collectie, zo werd gezegd. Een nog oudere fles Brunello di Montalcino, uit 1888, werd uit de veiling teruggetrokken omdat er niet genoeg voor werd geboden.

De prijs die voor de fles is betaald is bij lange na geen record. Dit jaar nog bracht een fles cabernet sauvignon uit 1991 op een veiling in Californie 500.000 dollar (1,25 miljoen gulden) op.

Die wordt vast niet gedronken

Smashing Pumpkins gestopt

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Smashing Pumpkins zijn niet meer. Na dertien jaar zetten The Smashing Pumpkins er een definitief punt achter in het kleine Metro-theater in Chicago, waar ze op 5 oktober 1988 debuteerden.

Een concert van viereneenhalf uur, tranen van voorman Billy Corgan en een bedankje aan vrienden en aan God waren delen van een concert dat in drie stukken uiteenviel. Corgans vader en vriendin zaten tussen de 1.100 fans, die uit het hele land gekomen waren. Billy Corgan wil nu een jaar rust nemen om uit te zoeken wat hij wil.

Swingen met honden?

daddycool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als uw hond al blindelings gehoorzaamt en alle kunstjes uit den treure kent, dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging: dansen. Martin Gaus werpt zich op als dansleraar. Gisteren introduceerde hij in zijn gedragscentrum in Lelystad zijn allernieuwste cursus: Dancing Doggies.

De basis is simpel. Met een snoepje en een speeltje leer je je hond rondjes draaien: eerst om je benen en later tussen je benen door. Daarna leer je het dier ook nog eens op twee poten lopen en huppelen door hem lekkers te geven. Als dat redelijk lukt dan is het tijd om die kunstjes ook eens op muziek uit te proberen.

Gaus: "Honden vinden het heerlijk, dat kun je zien aan hun oren en aan de staart. Je merkt het ook als de muziek klinkt: dan willen ze ineens dansen.'

Dansen met je hond bestaat nog geen tien jaar. In Canada werd in 1991 voor het eerst een demonstratie Doggie Dancing gegeven. Volgens Gaus heeft deze manier van dansen sindsdien de wereld veroverd. "En terecht, want zowel hond als eigenaar beleeft er veel plezier aan', zo houdt hij het toegestroomde publiek voor.

Japanners en hun huishouden

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel de meeste Japanse mannen vinden dat ze meer zouden moeten doen in het huishouden, blijkt dat slechts 2% van de echtgenoten daadwerkelijk een vinger in de huishouding uitsteekt.

Dit is de uitkomst van een onderzoek dat in opdracht van de Japanse regering gehouden is onder 5000 mensen. 74% van de ondervraagden is van mening dat de mannen zouden moeten helpen bij het schoonmaken en koken. In de praktijk blijkt daar niets van terecht te komen. De helft van de ondervraagde mannen is van mening dat hun grootste prioriteit bij het werk ligt.

Stelletje workaholics

DEA gek geworden?

Zaphod42 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanuit de staat Florida eens wat anders dan misbruikte stembiljetten..

Over Amerikaanse paranoia van gekende grootte te spreken.

Geachte landgenoten,

Dat de "doodstraf" staat op het in bezit hebben van weed in de U.S is al langer bekend, maar wat de D.E.A (Drug Enforcemant Agency) nu van plan is gaat mijn rastapet te boven.
Ze hebben een voorstel ingediend om bepaalde hemp producten in de ban te doen. De DEA veronderstelt dat het gebruik van bepaalde hemp-producten (shampoo, zeep, olieen, etc) hunner "Federal drug control testing program" ondermijnt, Ze stellen dat door het gebruik van deze te bannen
producten niet rokers positief kunnen testen op een eventuele test.
(hou wel in de gaten dat dit het land van de vrije is en waar je bij bijv. MacDonalds niet eerder aan de slag kan eer je in een bekertje heb staan pissen
om te zien of je wel zuiver genoeg bent om burgers te flippen).

Onder de nieuw aan te nemen wetgeving zouden hempproducten voor menselijke consumptie en personal-care illegaal worden gemaakt, dit omdat zo claimen ze bij de DEA, Hempproducten die met de huid in aanraking komen weleens THC kunnen opnemen!!!

Zie je het al gebeuren dat je op het vliegveld wordt gearresteerd omdat je de verkeerde shampoo of op hempolie gebaseerde lipbalsem hebt meegenomen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.