FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 oktober 2000

PSV verliest uitduel tegen Manchester

PSV is er na de verrassende thuiszege op Manchester United niet in geslaag ook de return te winnen. Op Old Trafford won Manchester met 3-1.

United was van het begin van de wedstrijd uit op een revanche voor de nederlaag in Eindhoven. PSV werd in de beginfase totaal ondersteboven gelopen en mocht niet klagen dat het na een kwartier 'slechts' 1-0 stond.

Na de gelijkmaker heeft PSV de wedstrijd niet naar eigen hand kunnen zetten en scoorden Scholes en Yorke respectievelijk in de 82e minuut en de 88e minuut.

PSV moet van Dynamo Kiev winnen om door te kunnen naar de tweede ronde.

Paul de Leeuw leest voor op site

Paul de Leeuw gaat op zijn nieuwe eigen internetsite een radioprogramma presenteren. Hij zal op de site ook voorlezen uit zijn eerste kinderboek 'De Kleine Heks'. Vrijdag gaat de site www.hethol.nl open.

De site mikt op een breed publiek, maar met het radioprogramma wil De Leeuw vooral mensen op kantoor wakker schudden. Speciaal voor de site bedacht de cabaretier nieuwe karakters, bijvoorbeeld Tippie het kinderclowntje. Door foto's, geluidsfragmenten en filmpjes maken bezoekers kennis met de nieuwe creaties.

Volgens een woordvoerder van Marat TV, het productiebedrijf van De Leeuw, zullen er elke dag nieuwe dingen op de webpagina's te zien zijn. "Dit is iets nieuws voor hem. Hij wil zich daar de komende maanden op richten en kijken of het aanslaat", zegt de woordvoerder.

LOL Voor de mensen op kantoor is vanaf vrijdag Tippie het kinderclowntje te horen...

Duits telecombedrijf vraagt UMTS-geld terug

De Duitse regering verwierp vandaag de suggestie van een topman van telecombedrijf Viag Interkom om een deel van de UMTS-opbrengsten terug te geven. Volgens topman Maximalian Ardelt zou de overheid er verstandig aan doen om zowieso een gedeelte van de opbrengst terug te geven aan de zes telecombedrijven die aan de veiling meededen. Er is tijdens de veiling door de Duitse regering een slordige 50,5 miljard euro binnengehaald.

Als uitleg geeft hij dat de prijs voor de vergunningen zo hoog was dat de toekomst van de betrokken partijen op langere termijn en de werkgelegenheid in de sector worden bedreigd. Hij noemt een deel van de 50,5 miljard "economisch niet te verantwoorden" en wil een gedeeltelijke terugbetaling. Een afwijzing kwam er bijna onmiddellijk: "Het voorstel is totaal zonder grond", zei het Duitse ministerie van financiën.

Tsja, was te verwachten dat de bedrijven gingen mopperen. Maar ze hadden ook van te voren kunnen bedenken dat behalve voor de vergunningen ook voor de bouw van het netwerk veel geld over de balk heen moet.

Tweelingen zijn is niet leuk

Het is lang niet altijd leuk om tweeling te zijn. Eén op de zeven tweelingen is zelfs ronduit ontevreden over het tweelingschap.

Dat zijn enkele van de uitkomsten van een onderzoek van het bureau Trendbox onder 56 paren tweelingen in Nederland.

De resultaten van het onderzoek werden woensdag gepresenteerd op een bijeenkomst voor tweelingen in Amsterdam. De enquête, uitgevoerd in opdracht van maandblad Psychologie, richtte zich op de minder leuke kanten van het tweeling zijn.

Volgens Trendbox blijkt uit het onderzoek dat een-eiige tweeling het vaker met elkaar eens zijn dan twee-eiige. Maar tegelijkertijd gaf 80 procent van de tweelingen aan het niet altijd met elkaar eens te zijn. Volgens de onderzoekers blijkt daaruit dat tweelingen wel degelijk twee aparte individuen zijn.

Vertel eens, tweeling-Fok!kers...Is dit zo?

Kamer stemt in met missie Eritrea

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft woensdag ingestemd met Nederlandse deelname aan de VN-vredesmissie in Eritrea. De grootste oppositiepartij het CDA blijft echter tegen de uitzending, daarin gesteund door SP en SGP.

Tijdens het finale debat over de uitzending riep PvdA-fractievoorzitter Melkert de tegenstemmers op alsnog over hun bezwaren heen te stappen en met zijn allen achter de militairen te gaan staan.

Ook in de PvdA-fractie is een "stevige discussie gevoerd maar dat heeft uiteindelijk tot een unaniem standpunt geleid", aldus Melkert. Een unaniem signaal van de Kamer is belangrijk voor de mensen die het moeten doen.

Steps jaloers op Westlife

Popgroep Steps heeft hun rivalen van Westlife in de media onderuit gehaald. Volgens de groep krijgen de jongens van Westlife te veel aandacht voor hun 6 nummer 1-hits.

"Ze zijn goed en ze hebben veel bereikt, maar wij hebben meer platen verkocht dan Westlife. Stop ons in dezelfde kamer met Westlife en zij krijgen alle aandacht. Dat kan erg frustrerend zijn.", aldus Claire Richards.

Volgens Ian Watkinks, manager van Steps lijkt het alleen maar dat Westlife een grote groep is. "Een single krijgt de nummer 1-status als er een bepaald aantal exemplaren bij de platenmaatschappij zijn besteld. De verkoopcijfers tellen niet in Engeland. Tweederde van alle bestellingen van Westlife zijn weer naar de platenmaatschappij teruggestuurd."

Je kan je er druk om maken natuurlijk....

Jongen kondigt per email moord aan

Een Finse jongen wordt op basis van e-mails en chatsessies verdacht van de moord op zijn adoptievader. Komende maandag moet hij voor de rechter verschijnen.

De politie vond op de computer van de 20-jarige jongen vijftien e-mails over de moord. In één daarvan zegt de jongen dat de vader het komende weekeinde niet zal overleven. De e-mail werd een dag voor de moord verstuurd.

Verder vond de politie 75 pagina's uit chatrooms op de harde schijf. In de chatrooms discussieerde de jongen over de mogelijkheid om een moord te plegen zonder gepakt te worden.

De moord vond volgens de Finse krant Ilta-Sanomat in februari plaats. Het lijk bracht hij naar het zomerhuis van de vader. Daar werd het lichaam van de 53-jarige man in maart gevonden.

Paralympics zijn geopend

Ruim twee weken na de sluiting van de Olympische Spelen zijn in Sydney de Paralympics geopend. Om tien over tien in de avond (13.10 uur in Nederland) verrichtte Sir William Dean, gouverneur-generaal van Australië, in het met 110.000 toeschouwers uitverkochte Olympisch Stadion de plechtigheid.

Het paralympisch vuur werd een half uur later ontstoken door de Australische Louise Sauvage, zevenvoudig gouden medaillewinnares. Zij was de laatste deelnemer aan de fakkeltocht van twee weken door de grote steden van Australië. Het vuur zal tot 29 oktober blijven branden.

Aan de zomerspelen voor gehandicapte sporters nemen 3823 sporters uit 121 landen deel. In 18 sporttakken zullen 550 medaillewedstrijden plaatshebben. Nederland heeft 106 sporters gestuurd. De meesten behoren tot de kanshebbers op eremetaal. Vier jaar geleden veroverde Oranje in Atlanta 45 medailles: 17 goud, 11 zilver, 17 brons.

Okay, laat die medailleregen maar komen...

14-jarige buurjongen bekent moord Yasmina

Een 14-jarige jongen uit Utrecht heeft de moord bekend op Yasmina Habchi. Het gaat om 1 van de buurjongens van het 5-jarige meisje dat begin oktober dood werd gevonden tussen huisvuil.

De verdachte deed zijn bekentenis gisteren. Hoe Yasmina om het leven is gekomen is nog niet duidelijk. De 18-jarige broer van de verdachte, die ook is aangehouden, ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van het meisje.

Ex-bajesklanten als gevangenbewaarders

Minister Korthals gaat kijken of ex-gedetineerden aan de slag kunnen bij het ministerie van Justitie. Iemand die zijn straf heeft uitgezeten, moet weer met een schone lei kunnen beginnen, aldus de minister.

"Maar je moet niet de kat op het spek willen binden door bijvoorbeeld oplichters op de financiële afdeling te plaatsen".

Bajesklanten die hun straf erop hebben zitten kunnen bijvoorbeeld aan de bak, door weer de bak in te gaan, maar dan als werknemer van Justitie; bijvoorbeeld als penitentiair-inrichtingswerker. Korthals deed het voorstel naar aanleiding van vragen van Kamerlid Duijkers. Die stelde dat de overheid te weinig ex-gedetineerden in dienst neemt.

Guns N' Roses weer bij elkaar

Slash is weer terug bij Guns N' Roses. De gitaarvirtuoos heeft dat bevestigd tegenover het blad Rolling Stone.
De groep, die begin jaren '90 veel succes boekte met nummers als "Paradise City" en "November Rain", ging in 1995 met ruzie uit elkaar.

Het is nog niet precies duidelijk wat er gaat gebeuren, maar er zullen waarschijnlijk 2 grote optredens komen waar de gehele band in originele bezetting bij aanwezig zal zijn.

Moorden op rappers verfilmd

Twee boeken over de moorden op de rappers Tupac Shakur en Biggie zullen worden verfilmd. De 2 verhalen worden verwerkt in het scenario "Record Wars". De boeken "The Killing Of Tupac Shakur" en "The Murder Of Biggie Smalls" werden beide geschreven door onderzoeksjournaliste Cathy Scott. Zij onderzocht, onafhankelijk van elkaar, de levensloop van en de omstandigheden tijdens de moorden op de rappers.

Er bestaat al jaren de gedachte dat de moorden met elkaar te maken hebben. Tupac Shakur werd in september 1996 vermoord toen hij onderweg was naar zijn werk voor een goed doel. Biggie Small, ofwel Notorious B.I.G. werd in maart 1997 neergeknald op de dag dat zijn nieuwe cd uitkwam. Beide moorden zijn nooit opgelost.

World Series New Yorks's onderonsje

De World Series honkbal zijn dit jaar een New Yorkse aangelegenheid: Mets tegen Yankees. De titelverdediger versloeg dinsdag in de zesde wedstrijd van de playoff in de American League Seattle Mariners met 9-7. Dit resultaat was goed voor de vierde zege en daarmee promotie naar de World Series, waarvoor de stadgenoot zich al eerder had gekwalificeerd.

Het is al weer 44 jaar geleden dat twee New Yorkse teams in de World Series staan. De zogenoemde 'subway series' waren in 1956 voor het laatst toen de Yankees Brooklyn Dodgers versloeg.

New York Yankees gaat voor de derde titel op rij en de vierde in vijf jaar. The Mets staat voor het eerst sinds 1986 in de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen.

David Letterman zei het ook al, dat dit ging gebeuren

Pijnlijke neus

Een 43-jarige man is gistermiddag in Amsterdam gewond geraakt toen hij zijn neus in de muilkorf van een pitbull stak.

De man slenterde straalbezopen door de Albert Cuypstraat toen hij een pitbull zag. Hij liep er naar toe, bukte en stak vervolgens zijn gok in de muilkorf. De hond reageerde uiteraard meteen en nam een hap uit de neus van de man. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.

Ben benieuwd of de hond er dronken van raakte

PvdA wil meer vrijheid in bouwstijl steden

peter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil allochtonen in ons land alle vrijheid geven om de huizen, hutten, tempels en andere excotische woonvormen uit hun vaderland na te bouwen. Alleen op die manier zullen deze mensen zich hier beter thuis voelen en worden zij volwaardig burger.

Het PvdA-Kamerlid Lucy Kortman, van Surinaamse afkomst eiste gisteren tijdens de behandeling van de VROM-begroting van staatssecretaris Remkes "erkenning voor allochtone bouwstijlen, kleurcombinaties, ornamenten en vormgeving". Zij eist dat de staatssecretaris zo snel mogelijk start met experimenteren. Ook hield Kortram een pleidooi voor het houden van studiereizen naar verre landen om de bouwstijlen ter plaatse te kunnen bestuderen.

"Allochtone Nederlanders moeten zich hier thuis voelen. Bij de bouw van woningen moet rekening worden gehouden met hun wensen, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. De overheid moet dat stimuleren. Mensen willen een gevel zien die zij herkennen. Er moeten gebouwen en pleinen in allochtone bouwstijlen komen. Een stad die uitstraalt: Jij hoort erbij! Dat ondersteunt de onderlinge binding. Zo worden zij loyale en betrokken burgers", aldus Kortram.

Met het laatste ben ik het niet helemaal eens, maar levendiger wordt het wel dan de huidige blokkendoos-bouw in sommige steden.

Gore zet aanval in op Bush

Afgelopen nacht heeft in St.Louis de derde ronde van het presidentiële debat plaatsgevonden. Al Gore heeft tijdens dit debat de frontale aanval ingezet tegen George W. Bush. De Texaanse gouverneur moest het vooral ontgelden op het gebied van zijn plannen voor gezondheidszorg, belastingverlagingen en onderwijs.

Gore zei onder meer het volgende tegen het Amerikaanse publiek: "Als U iemand wilt hebben die denkt dat we acht jaar geleden beter af waren dan nu en die hetzelfde beleid wil voeren als acht jaar geleden - met de nadruk op belastingverlaging vooral voor de rijken - dan is hier uw man."

Gore wilde met zijn beschuldigingen vooral aantonen dat alleen de rijken zouden profiteren van het belastingplan van de Republikeinse partij. Verder beschuldigt hij Bush dat hij aan de kant van de pharmaceutische industrie zou staan.

Bush probeerde daarop terug te slaan door te zeggen dat Gore meer geld over de balk zou smijten als Mondale en Dukakis, twee vroegere Democratische kandidaten, gezamenlijk.

Gore wordt door analisten algemeen beschouwd als de winnaar van dit debat. De verkiezingen zijn over drie weken.

Gelukkig maar

Eerste punten Heerenveen in CL

Heerenveen heeft vanavond voor eigen publiek met 1-0 van Olympiakos Piraeus gewonnen. De Friese club haalde daarmee de eerste punten in groep C van de Champions League binnen. Het enige doelpunt kwam van Daniel Jensen (83e minuut).

Heerenveen was vanaf het eerste moment in de wedstrijd bezig met het doel om punten mee te nemen terwijl Olympiakos loerde op de counter. In de laatse minuut verzuimde Huizingh nog de Griekse lafheid met een tweede treffer af te straffen.

Real Madrid, Valencia en Arsenal zijn inmiddels verzekerd van de tweede ronde van de Champions League.
Arsenal speelde gelijk bij Lazio: 1-1. Real Madrid, houder van de Champions League, versloeg Bayer Leverkusen met 5-3 en Valencia, vorig jaar nog verliezend finalist, counterde naar een 0-1 zege bij Olympique Lyon.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.