2 buurjongens van Yasmina aangehouden

Danny (FOS4)
De politie heeft maandagavond twee buurjongens aangehouden van het op 3 oktober dood aangetroffen meisje Yasmina Habchi. Het gaat om twee broers van 14 en 18 jaar oud, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het 5-jarig meisje.
Zij verdween op 27 september en werd een week later dood teruggevonden in een partij huisvuil op het terrein van de Utrechtse reinigingsdienst. Onder leiding van de rechter-commissaris is maandagavond in de woning van de verdachten een huiszoeking begonnen die volgens de politie enige tijd zal duren. De overige bewoners van het pand zijn elders ondergebracht.
De buurjongens kwamen bij het 65 man sterke rechercheteam in beeld naar aanleiding van onder meer aangetroffen sporen in het ingezamelde huisvuil en het buurtonderzoek dat afgelopen woensdag van start ging. Buurtbewoners werd toen verzocht vinger- en handafdrukken af te staan en mee te werken aan een handschriftonderzoek. Het onderzoek wordt volgens de politie ondanks de aanhoudingen voortgezet.