15-jarige verkoopt haar internetserie

AchtbaanStartpagina had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elke televisieserie heeft tegenwoordig wel een website. Gebaseerd op die serie. Toch? Een vijftienjarige Amerikaanse zou wel eens de eerste kunnen zijn die de boel omdraait.

Ashley Powers begon een tijdje geleden een eigen website met foto’s, haar favoriete muziek en een handjevol links. Net als elke moderne tiener dus. Ashley wilde echter meer en begin dit jaar schreef ze, samen met haar stiefvader, een script voor een serie, waarin ze - uiteraard - zelf de hoofdrol speelt. Een soort internetsoap, die de voor Amerikaanse tieners zo kenmerkende titel Whatever meekreeg.
Intussen zijn we aangeland bij aflevering drie, getiteld De hemel, de hel en ouders. De serie is gebaseerd op Ashley’s eigen leven en gaat over allerlei dingen die de gemiddelde puber bezighouden. ‘Ze schrijft de hele dag door allerlei dingen op die haar opvallen en leuk lijken voor de serie’, verduidelijkt stiefpapa de werkwijze.

Goosehead.com, zoals de site heet, is ook bij Hollywood-bobo’s niet onopgemerkt gebleven. MGM tekende vorige week een voorcontract met Ashley en co. En daar waren ze in huize Powers heel blij mee. De kosten voor het maken van een aflevering waren namelijk opgelopen tot zo’n 75 duizend gulden.

‘Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb deze serie te maken, van het leven te genieten en toch ook nog een kind te blijven’, waren Ashley’s spontane woorden.