FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 juni 2000

Totaal 1301 arrestaties in België met EK

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: In België zijn sinds het begin van het EK voetbal 1.301 arrestaties verricht. Ruim de helft daarvan waren Engelsen. De voetbalfans werden opgepakt wegens verstoring van de openbare orde, openbare dronkenschap, diefstal of vandalisme. Vooral vorig weekeinde was het onrustig in België, met opstootjes in Brussel en Charleroi.

Zaterdagavond staan twee kwartfinalewedstrijden op het programma. Eerst speelt Portugal in de Amsterdam Arena tegen Turkije. Daarna staan Italië en Roemenië tegenover elkaar in Brussel. De winnaar van dat duel speelt de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Nederland-Joegoslavië van zondag.

Miljonair door stoppen met roken

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Haarlemmer is miljonair geworden door een winnend lot van de Staatsloterij. De kersverse miljonair kwam eerst niet opdagen, maar gistermiddag stond hij alsnog voor de deur van Boekhandel De Boekelier om zijn 2,2 miljoen te innen. De man kocht een lot omdat hij was gestopt met roken.
"Ik stond buiten ballonnen op te hangen toen een man de winkel binnenliep. Hij zei een beetje verlegen: ’Ik denk dat u die ballonnen voor mij ophangt", zegt L. Meester van De Boekelier die zelf ’in de wolken was’ toen zij het nieuws hoorde.

In totaal hebben vijf Nederlanders in de trekking van 20 juni een bedrag van ruim twee miljoen gulden gewonnen. Ze delen samen de hoofdprijs van elf miljoen gulden, omdat ze elk een vijfde deel van het miljoenenlot met het lotnummer BM 013207 hadden gekocht.

Voor De Boekelier is het de hoogste prijs ooit verkocht. Een jaar geleden won er iemand twintigduizend gulden.
Meester: "Ik stond achter de balie toen die klant kwam. Zegt ie: ’Ik heb 25 gulden gewonnen en zou dat graag uitgekeerd willen hebben. Totdat de machine van de Staatsloterij begon te rinkelen. Bleek hij twintigduizend gulden te hebben gewonnen. En inderdaad nog vijfentwintig gulden erbij."

Komende dinsdag komt een delegatie van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterijen (SENS) langs bij De Boekelier. "We krijgen een onderscheiding, omdat we een winnend lot hebben verkocht", vertelt de trotse eigenaar van het postagentschap aan de Santpoorterstraat. De winnaar wil anoniem blijven.

TROS verdiende 61 milj. aan World Online

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De TROS blijkt 61 miljoen gulden te hebben verdiend door de verkoop van aandelen World Online in maart van dit jaar. Dit staat vermeld in het jaarverslag van de publieke omroep over 1999.
Bij de start van de internetprovider was de TROS zowel programmatisch als financieel betrokken bij World Online. Het was ooit de bedoeling van de omroep om naast radio en televisie zeer actief te worden op het gebied van nieuwe media.
De omroep draaide deze plannen terug, omdat de TROS-leiding twijfels had over succes van het avontuur met World Online.

Het bedrag van 61 miljoen gulden - tweemaal zoveel als het complete TROS vermogen in 1999 - betekent een forse injectie voor de omroep, die enkele jaren geleden nogal wat financiële problemen kende.
De omroep bespreekt de mogelijkheden om het geld in te zetten.
Er worden in ieder geval investeringen gedaan in radio- en televisieprogramma's en in Internetactiviteiten. Ook gaat er geld naar opleidingen voor medewerkers en trainingen voor mensen in de ledenraad.

De grootste familie heeft een aardig inkomen zo

Kluivert naar Juventus ?

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patrick Kluivert heeft laten blijken dat hij wil vertrekken bij Barcelona. De aanvaller zou het liefst verhuizen naar Turijn waar hij bij Juventus samen gaat spelen met Edgar Davids en Edwin van der Sar. Dat meldt de website onefootball.com.
Het is duidelijk dat het ontslag van Van Gaal de Nederlandse kolonie bij Barcelona in beroering heeft gebracht. Patrick Kluivert is niet de eerste Nederlander die te kennen heeft gegeven weg te willen uit Catalonië.

Kluivert ziet geen reden om nog langer over een mogelijke transfer de zwijgen. "Barcelona en Juventus zijn met elkaar in gesprek en dat hoeft niet geheim te blijven."
De transfersom van de spits van Oranje zal ongeveer 26 miljoen gulden bedragen. Kluivert verdient een kleine 5 miljoen gulden per jaar bij Barcelona. Dat is een hoop geld, maar hoeft geen probleem te zijn voor het steenrijke Juventus.


NS gaat samenwerken met First Group

De NS gaan samenwerken met de Engelse vervoersmaatschappij First Group om in Engeland treindiensten aan te bieden.
De NS koesteren al een tijdje buitenlandse ambities, maar volgens een woordvoerder is het nooit de bedoeling geweest om zonder partner treinen te exploiteren in een ander land.
First Group heeft al concessies voor treindiensten ten noorden en ten westen van Londen. Daarnaast heeft het buslijnen, zowel in Engeland als in de Verenigde Staten.

Een woordvoerder van First Group prijst de Nederlandse Spoorwegen omdat het bedrijf "een uitstekende staat van dienst heeft als het gaat om punctualiteit en betrouwbaarheid"

[ met dank aan P. v/d Hout voor de tip ]

Ruim bekijks Nederland- Frankrijk

De laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk is beter bekeken dan de duels van Oranje tegen Denemarken en Tsjechië.

Keken 9,6 miljoen Nederlanders naar de eerste twee wedstrijden, woensdag zagen 10,1 miljoen mensen Nederland van Frankrijk winnen. De uitzending staat in de top vier van best bekeken programma's aller tijden. De halve finale van Nederland-Brazilië tijdens het WK in 1998 trok tot dusver de meeste kijkers: 11,7 miljoen. Op de tweede plaats met 10,5 miljoen kijkers staat de kwartfinale van Nederland tegen Argentinië tijdens hetzelfde WK. De halve finale van Nederland-Denemarken tijdens het EK in 1992 werd door 10,2 miljoen Nederlanders bekeken.

Aangezien de kwartfinales van EURO 2000 nog moeten beginnen, is het niet ondenkbaar dat de komende week kijkcijferrecords worden gebroken, aldus een woordvoerder van het NOS Kijk- en Luisteronderzoek, die de gegevens verzamelt. Net als bij de vorige groepswedstrijden zagen de meeste voetballiefhebbers het duel van Nederland tegen Frankrijk thuis vanaf de bank. 7,6 miljoen mensen keken thuis, 1,7 miljoen toeschouwers zagen het duel bij vrienden, buren of familie en 500.000 Nederlanders zaten in de kroeg. De overige 300.000 mensen zag de wedstrijd elders, bijvoorbeeld op het werk.

De waardering voor het duel was groot. De eerste helft kreeg het het cijfer 7,0 en de tweede helft werd gewaardeerd met een 7,9. In totaal zag 71 procent van de Nederlandse bevolking Nederland-Frankrijk. Tijdens de wedstrijd had de NOS een marktaandeel van 85 procent.

Vuilnisvrouw klem in vuilniswagen

Een achttienjarige vuilnisvrouw uit IJmuiden is tijdens haar werkzaamheden vast komen te zitten in de pers van een vuilnisauto. De vrouw was bezig met het inzamelen van gescheiden afval toen het ongeluk gebeurde.
Kennelijk zat in de bak van de truck wat papier in de weg, waarop ze besloot naar binnen te klimmen om het aan de kant te schoppen. Hierbij raakte ze klem tussen de mechanische pers.

De vrouw wist op eigen kracht los te komen, maar raakte daarbij wel gewond aan borst, buik en rug.
Na de komst van de traumahelikopter, de ambulance en de brandweer, werd ze voorzichtig uit de vuilniswagen gehaald en overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Ze maakt het naar omstandigheden redelijk goed...

Billie Piper wil hoofd alleen bij mooie tepels

Tienerster Billie Piper heeft aan computerhobbyisteni 1 eis gesteld. Als zij haar hoofd op het naakte lichaam van iemand anders plakken (fake nude-celebrity plaatjes zijn érg populair tegenwoordig) MOET het lichaam mooie tepels hebben!
"het is zo vervelend als ze je op een heel lelijk lichaam plakken met van die gigantische tepels," aldus de popster.

Misschien is het makkelijker als ze gewoon even naakt in de Playboy verschijnt ?

Dinosaurussporen Spaans erfgoed

Een gebied met bijna 8.000 pootafdrukken van dinosauriërs in Noord-Spanje is vrijdag tot nationaal historisch erfgoed verklaard. Het gebied ligt in de streek La Rioja, tussen de rivieren de Leza en de Alhama.
Het is een van de grootste vindplaatsen van goed bewaarde dinosaurussporen in Europa.

De 150 miljoen jaar oude voetstappen zijn gemaakt door honderden verschillende diersoorten. De eerste werden ontdekt in de jaren '70.

Spanje heeft nu dus haar eigen 'Jurassic Park'

NameSpace voor de rechter

Honderdzestig Nederlandse bedrijven hebben gisteren in kort geding bijna 300 domeinnamen opgeëist van het Amstelveense bedrijf NameSpace.
Met het registreren van namen als proteq.nl, de-notaristelefoon.nl en johndemol.nl maakt het bedrijf volgens advocaat Joris van Manen inbreuk op het merkenrecht van deze bedrijven.
Name Space registreerde in enkele maanden tijd zo'n 45.000 (!!) internetadressen, waaronder een groot aantal merknamen.

Deze week bleek overigens dat Name Space de registratiekosten die het voor deze namen aan de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland verschuldigd is, nog niet voldaan heeft. De stichting heeft bij het bedrijf aangedrongen de ƒ1,1 miljoen zo snel mogelijk te betalen. Name Space zegt dat er geld van financiers onderweg is.

Volgens Van Manen is het duidelijk dat het bedrijf maar één doel heeft: op oneerlijke wijze geld verdienen. Volgens de advocaat kaapt Name Space namen in de hoop deze voor veel geld door te kunnen verkopen. Voor bedragen vanaf ƒ13.000 kunnen bedrijven hun naam terugkopen.

Name Space meent dat er geen sprake is van kapen: de namen bestonden immers nog niet. Volgens advocaat Bannenberg zijn er geen regels op dit gebied en doet Name Space dus niks verkeerd
Bovendien heeft het de 297 domeinnamen in 'quarantaine' gedaan: in afwachting van een bodemprocedure zijn ze niet actief en zullen ze niet verkocht worden. Van Manen ziet een bodemprocedure niet zitten; het is volgens hem zonder meer duidelijk dat Name Space in ieder geval geen recht op de namen heeft.

Twee maanden geleden stond Name Space ook al voor het hekje. Toen was het Unilever dat 22 domeinnamen opeiste. Hoewel de multinational de zaak won, heeft Name Space de namen nog steeds niet overgedragen. Door een toegewezen dwangsom moet het bedrijf inmiddels al ruim ƒ100.000 aan Unilever betalen. Ook dit weigert het bedrijf echter.

Van Manen eiste gisteren voor de Amsterdamse rechtbank niet alleen de namen voor zijn 160 cliënten op, maar vroeg rechtbankpresident mr. Orobio de Castro ook Name Space te veroordelen tot het betalen van een voorlopige schadevergoeding van ƒ300.000. Het uiteindelijke bedrag moet in een bodemprocedure bepaald worden, maar zal volgens de advocaat "vele malen hoger" zijn.

Name Space heeft een Amerikaanse investeerder die tegen 15% rente geld uitleent. Directeur Graafland zegt over enkele miljoenen guldens te beschikken om de namen te registreren en om content (redactionele inhoud) te ontwikkelen. Ook is er een flink bedrag gereserveerd voor rechtszaken als deze.
De uitspraak is op 13 juli.

Ik denk toch echt dat NameSpace zeer snel faillissement aan kan gaan vragen

Sharon Stone tekent voor Basic Instinct 2

Sharon Stone heeft getekend voor een hoofdrol in het vervolg op 'Basic Instinct' . Ze zal opnieuw de rol van de intelligente, maar zeer gevaarlijke Catherine Tramell vertolken.
'Basic Instinct 2' zal worden geproduceerd door Mario Kassar en Andy Vajna van C-2 Pictures.

Stone heeft jarenlang geroepen dat ze nooit mee zou werken aan een vervolg op de kaskraker 'Basic Instinct', die werd geregisseerd door onze landgenoot Paul Verhoeven. Ze heeft er echter veel vertrouwen in dat de producers Kassar en Vajna, met wie ze in het verleden ook werkte, in staat zijn om dichtbij de sfeer van het origineel te blijven.

Destijds was miss Stone woedend op Paul Verhoeven omdat hij haar had beloofd dat haar 'beaver' in de 'beaver shot' niet te zien zou zijn, terwijl dit duidelijk wèl het geval was .

Burgemeester Mans wil zwaailicht

De Enschedese burgemeester Mans vindt dat burgemeesters het recht moeten krijgen op hun auto een zwaailicht te voeren. Het zwaailicht mag nu alleen nog gevoerd worden door politie, brandweer en ambulance.
Mans kon tijdens de vuurwerkramp het crisiscentrum moeilijk bereiken omdat zijn auto vast zat in het verkeer.
Hij is uitgestapt en naar het stadhuis gerend.
"Met een zwaailicht op het dak had dat niet gehoeven," aldus Mans.

Hij vergeet waarschijnlijk dat ook politie, brandweer en ambulance geen voorrang hebben tenzij ze zowel zwaailicht als sirene voeren

Giza piramides niet het werk van slaven

De piramides van Giza zijn niet door slaven gebouwd maar door Egyptenaren, die dezelfde kledij droegen als de boeren in de omgeving. Het bewijs hiervoor zijn twee begraafplaatsen met mini-piramides, die exacte replica's zijn van de Giza-piramides. Dit onthult Zahi Hawass, directeur van het Giza-plateau.
De begraafplaatsen, die tien jaar geleden door archeologen zijn blootgelegd, zijn volgens Hawass "gemaakt voor de eeuwigheid evenals de grote piramides. Slaven zouden dat niet doen".

Tussen de skeletten in de mini-piramides waren 12 gebroken armen die met een stuk hout waren 'gezet' en een schedel met sporen van een hersenoperatie. "Deze ontdekkingen bewijzen dat er voor de piramidewerkers goede medische verzorging was", zegt Hawass.

Ook de schatting van het aantal mensen dat direct bij de bouw van de piramides was betrokken, is volgens Hawass schromelijk overtrokken. Op basis van de begraafplaatsen en nederzettingen gaat het niet om 100.000 maar om zo'n 20.000 mensen.

Tot op de dag van vandaag blijkt het onmogelijk om, in het tempo en met de precisie waarmee de Egyptenaren het deden, de piramides na te bouwen.

Man valt uit raam tijdens vliegenjacht

Een 22-jarige man die 's avonds vliegen uit zijn kamer wilde verjagen is daarbij achttien meter naar beneden gestort
Hij viel uit het raam van zijn zolderkamer in het Zwitserse Ennetbaden, maar raakte door een wonder slechts licht gewond. De man was op de radiator in zijn zolderkamer geklommen om de lastige vliegen weg te jagen.
Hij verloor zijn evenwicht en viel uit het zolderraam. Na zes meter werd zijn val gebroken door een zonnescherm van een onder zijn zolder liggend restaurant. Daarna maakte de man in een vrije val van 12 meter en plonste in de rivier de Limmat, die daar slechts 50 centimeter diep is.

De vliegen zijn naar verluidt ontkomen ...

Corrupte Vuilnismannen

Twaalf Haagse vuilnismannen hebben van hun werkgever voorwaardelijk ontslag gekregen wegens corruptie. Ook moeten zij vakantiedagen inleveren.
Het reinigingsbedrijf in Den Haag, Haagse Milieu Services (HMS), legde de straffen vrijdag op na klachten van onder anderen winkeliers die zeggen te zijn geïntimideerd en afgeperst door HMS-personeel

Eerder dit jaar stelde de directie van HMS, de geprivatiseerde gemeentelijke reinigingsdienst, een onderzoek in naar de klachten. Daaruit bleek dat 23 werknemers geld, drank en goederen aannamen van winkeliers in ruil voor het afvoeren van extra vuil. Na gesprekken met de verdachten, heeft HMS veertien van hen gestraft.
Twaalf kregen voorwaardelijk ontslag voor de duur van een of twee jaar. Zij moeten ook maximaal vier vakantiedagen inleveren. Twee werknemers werden berispt, omdat zij blikjes drinken hadden aangenomen, overigens zonder dat daarvoor een tegenprestatie werd verlangd.

Hehehe, geïntimideerd door een vuilnisman.. ROFL

Celstraf geëist tegen agent wegens ontucht

Voor de rechtbank in Utrecht is vrijdag tegen de 43-jarige ex-politieagent N.S. (Spierenburg) uit Woerden anderhalf jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij wordt verdacht van ontucht met een twaalfjarig meisje.

Dat de man na zijn aanhouding oneervol is ontslagen, was voor officier van justitie J. van Zijl geen reden een lagere celstraf te eisen. De man zou het aanzien van de politie hebben geschaad. "De agent is geschorst en ontslagen en zo hoort het ook", aldus Van Zijl. De officier meende ook dat de verdachte 5000 gulden schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer.

S. pleegde de ontuchtige handelingen van juli 1998 tot vorig jaar oktober met een meisje uit Woerden. Volgens een psychologisch rapport is de voormalige agent licht verminderd toerekeningsvatbaar. Zonder behandeling zou er een kleine kans op herhaling zijn. De verdachte, die heeft bekend, volgt inmiddels therapie.

De rechtbank doet 7 juli uitspraak.

Filmploeg filmt net even iets té close-up

Een vierkoppige filmploeg is bij het filmen van een reclamespotje om het leven gekomen in het noordwesten van Canada. De ploeg vloog met een vliegtuigje bij de grens met Alaska en was laat op donderdag kennelijk bezig een gletsjer van dichtbij te filmen, toen het toestel tegen het ijs vloog.
Geen van de inzittenden overleefde het ongeluk.

De ploeg was van een onderneming in Vancouver en werkte aan een filmpje voor een Californisch bedrijf, HSI Productions. De stoffelijke resten zijn met behulp van een helikopter van de Amerikaanse kustwacht geborgen.

Versace astronauten

Russische kosmonauten gaan mogelijk Versace-kleding dragen tijdens hun ruimtereizen. Het exclusieve modemerk ontwerpt speciale kledingstukken die geschikt zijn voor de leefomstandigheden in het ruimtestation Mir.
Ontwerpers van het modebedrijf zouden bezig zijn met het vervaardigen van drie kledingsets. Het gaat om een trainingspak dat tijdens de trainingen in de aanloop naar de vlucht kan worden gedragen, een 'gewoon' pak dat in het ruimtevaartuig kan worden gedragen en een sporttenue. De kosmonauten sporten namelijk ook in Mir.
Donatella Versace en het Russische trainingscentrum voor kosmonauten hebben de afgelopen zes maanden onderhandeld over de kwestie en zouden volgens een tussenpersoon binnen enkele weken een contract kunnen ondertekenen. De partijen discussiëren nog over de plaats op de pakken waar het Versace-logo moet komen. Versace denkt ook aan een tv-uitzending van een modeshow met gewichtloze modellen, de kosmonauten, vanuit Mir.

"Wubbo Ockels gaat gekleed in een strak, zwart sportbroekje met bijpassend shirt..."

Peuter van twee ontwapend

In Spokane in de Amerikaanse staat Washington heeft de politie een jongetje van 2 ontwapend, dat met een geladen pistool op de parkeerplaats van een flat drentelde.
Het jochie was aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt terwijl zij lag te slapen. Ze zei niet te weten waar het wapen vandaan kwam.

De kinderbescherming heeft zich inmiddels over de peuter ontfermd. Ambtenaren van de kinderbescherming en de politie waren een paar dagen ervoor al bij het gezin langsgeweest...

Indiana Jones 4 komt eraan

Momenteel zijn er besprekingen gaande met Steven Spielberg en George Lucas over het maken van een nieuw vervolg op de avonturenfilm Indiana Jones. Harrison Ford zou opnieuw bereid zijn de hoofdrol te spelen. Als alles volgens plan verloopt, zal volgend jaar worden begonnen met de opnames. Het script voor dit vierde deel zal geschreven worden door M. Night Shyamalan.

Spielberg zal naar alle waarschijnlijkheid dit vierde deel ook gaan zal gaan regisseren. Lucas zal de productie op zich nemen. Ook Harrison Ford, die drie films lang gestalte gaf aan Indiana Jones, zou bereid zijn om 's werelds bekendste archeoloog nogmaals op het witte doek te brengen.

Ermm, is die Harrison Ford niet een beetje aan de oude kant ?

Terminator 3 in de maak

‘Terminator 3’ is in de maak. Hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger heeft het contract van ‘Terminator 3’ ondertekend. Het lang verwachte vervolg op ‘Terminator 2’ uit 1991 en 'Terminator' uit 1984 ligt op tafel en is klaar om geschoten te gaan worden.

Het script van de nieuwe vervolg film wordt geschreven door Tedi Sasafian. Wie de film zal gaan regisseren is nog onbekend, maar als het aan Schwarzenegger ligt zal dat James Cameron worden. Cameron regisseerde ook de twee voorgaande films.
Cameron zelf heeft zich nog niet uitgelaten over de regie, maar wel zou hij de productie op zich willen nemen.

He'll be back !
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.