FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 mei 2000

Politie rijdt zwart

deBoskabouter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het FOX-FORUM(Fox8) van de tv vernam ik het bericht dat er door een conducteur van de NS een bon voor zwartrijden is uitgeschreven aan politieagenten in diensttijd. Deze waren aan een onderzoek bezig van een fietsendief, deze dief waren ze op het spoor gekomen en gevolgt. Toen de persoon de trein instapte volgde de agenten hem op de voet, nadat de agenten tegen de conducteur opliepen en deze om hun plaatsbewijzen vroeg, moesten ze hem mededelen dat ze achter een fietsendief aanzaten. Hiermee had de conducteur niets te maken en slingerde ze zonder pardon op de bon. Politie of niet, iedereen moet in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs.

6 jaar voor doodsteken zwangere vriendin

Een 23-jarige man uit Alkmaar werd vandaag veroordeeld tot zes jaar cel wegens doodslag op zijn 19-jarige, zwangere vriendin. Vorig jaar werd de man veroordeeld tot zeven jaar cel wegens het doodsteken van zijn vriendin met een aadappelschilmesje tijdens een ruzie. De twee waren in een parkje bramen aan het plukken toen ze ruzie kregen over hun voorgenomen huwelijk.

S. greep zijn vriendin naar de keel, maar die verdedigde zich met een aardappelschilmesje. De verdachte wist het mesje af te pakken, waarbij het volgens hem per ongeluk in haar keel kwam. Een pathaloog-anatoom constateerde echter meerdere snijwonden in de hals. De man sloeg op de vlucht en werd een maand later in Parijs aangehouden.
Vandaag kreeg hij in hoger beroep één jaar cel minder dan de oorspronkelijke straf.

Pfff, doodslag.. Tuurlijk. Dit is gewoon moord. Zes jaar vind ik belachelijk laag.

Actie PSV supporters

zieggezaggejantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het PSV Bulletin Board is wederom een actie gestart onder de PSV supporters. De supporters (niet alleen van PSV) zijn kwaad op de NOS omdat deze belachelijk weinig aandacht heeft besteed aan het kampioensfeest van PSV, dat op een fantastische wijze gevierd werd. Dit in tegenstelling tot de huldiging van AJAX waar destijds veel en veel meer tijd aan werd besteed.

Afgelopen zondag was echter de druppel die de emmer deed overlopen, twee fantastische voetballers namen afscheid bij psv, Luc Nilis en Stan Valkx. Nilis is toch een van de betere voetballers die er in nederland ooit geweest is, zo zegt een van de supporters die niet voor PSV is. "Waar ze echter wel veel tijd aan besteden is het afscheid van een assistent-trainer bij AJAX of een doelman van De Graafschap. Studio Sport moet neutraal zijn, en dat zijn ze NIET!" aldus een woedende supporter.

Wat vinden jullie van deze situatie? Laat het weten via ons reactiesysteem

Dutchtone levert telefoons aan Enschede

Eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dutchtone heeft besloten om een kleine donatie te doen in verband met de ramp in Enschede. Dutchtone geeft 400 Allin Prepay telefoons weg met 250,- beltegoed aan de coördinators van de hulpdiensten in Enschede. De telefoons mogen door de hulpdiensten zelf worden weggegeven aan de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Opzich wel nuttig, maar kunnen ze het niet met mobilofoons af? Ze hadden ook gewoon fl. 10.000 kunnen storten op Giro 777 ...

Familie stak vuurwerk af tijdens ramp

Mikey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een familie uit Zaandam die op de rampavond in Enschede vrolijk vuurwerk afstak in de Magda Janssenstraat wordt op internet aan de schandpaal genageld. Terwijl heel Nederland in rouw werd gedompeld voorzagen de bewoners van een pand in de straat de televisiebeelden van de herkenbare geluiden. Ze staken vuurwerk af en imiteerden het geluid van gillende keukenmeiden.

Boze buurtbewoners belden de politie die polshoogte kwam nemen, maar helaas niemand op heterdaad kon betrappen. "De bewoner erkende dat hij enkele 'zachte rotjes' had afgestoken. Hij vond de klachten maar gelul", aldus een woordvoerder van de plaatselijke politie. De politie kon verder dus niets doen en greep dan ook verder niet in en schreef geen bekeuringen uit.

Het incident maakte veel emoties los bij een direct betrokkene. Een paar huizen verder hoorde een Enschedese, op bezoek bij vrienden, net dat het huis van haar moeder volledig was verwoest en dat haar buurman waarschijnlijk was overleden. Razend schreeuwde ze de vuurwerafstekers toe 'of ze gek waren geworden'. De buurtbewoners die boos aanbelden bij het gezin zouden zijn bedreigd en kregen te verstaan dat 'leedvermaak het beste vermaak is'.

Omdat de politie het bonnenboekje op zak hield besloot de Enschedese de familie dan maar via internet aan de schandpaal te nagelen en haar hart te luchten op een chatbox waarin werd gediscussieerd over de Nederlandse televisie.

Op het web is de Zaanse familie inmiddels tot de 'familie Flodder' gedoopt. Mensen roepen op om de 'asocialen plat te bellen'. Het telefoonnummer van de familie werd vervolgens op internet gezet. Dit nummer is inmiddels afgesloten.

Vuurwerk afsteken buiten de jaarwisseling is verboden. Volgens een woordvoerder kan de politie niets uitrichten omdat de man niet op heterdaad betrapt is.

Sommige mensen zijn echt vreselijk

SE Fireworks mocht opslaan in zeecontainers

S.E. Fireworks heeft in 1997 van de gemeente een vergunning gekregen om professioneel vuurwerk op te slaan in onder meer drie zeecontainers. Verder mochten twaalf bunkers en zeven boxen worden ingericht voor de opslag van vuurwerk.
Ondertussen doen geruchten de ronde dat op het terrein niet drie, maar veertien zeecontainers zouden hebben gestaan. Ook zijn er verhalen over de aanwezigheid van magnesiumbolletjes in de opslagplaats. Als brandend magnesium met water wordt geblust, heeft dat een enorme explosie tot gevolg.
De opslagplaats van Fireworks is volgens Helder voor het laatst in mei 1999 grondig door de gemeente gecontroleerd. ,,Er zijn toen geen echte onregelmatigheden aangetroffen'', aldus Helder. De vraag of er wel kleine mankementen waren, wilde hij niet beantwoorden.

Op die laatste vraag vul ik dan persoonlijk maar gewoon 'ja' in

Halsbandbom ontploft

Een band met explosieven die afpersers om de nek van een vrouw hadden geplaatst, is maandag ontploft terwijl een monteur bezig was de ontsteker te verwijderen. De 53-jarige moeder van vier kinderen, Elvia Cortez, is daarbij om het leven gekomen. De monteur verloor zijn linkerarm, een soldaat verloor drie vingers en een stuk van zijn voorarm.

Legerwoordvoerder Fabio Rosa zei dat vier mannen even voor dageraad de woning van Cortez waren binnengedrongen buiten de stad Chiquinquira in de centrale staat Boyaca. De mannen plaatsten de band om haar hals. Zij vertelden Cortez dat die om 15.00 uuur zou ontploffen als zij niet voor dat tijdstip 15 miljoen pesos (ongeveer 18.000 gulden) zou overhandigen.

Politieagenten brachten Cortez naar een afgelegen plek en begonnen de bom te demonteren. Tijdens die operatie explodeerde de bom. Het was op dat moment 13.00 uur. Familieleden van Cortez waren aanwezig toen de band ontplofte. Radiostations versloegen het incident van minuut tot minuut.

ZIEK!

Moszkowicz rijdt door na aanrijding

Advocaat David Moszkowicz is vrijdagavond aangehouden omdat hij na een ongeluk is doorgereden. Hij botste achterop een andere auto.
De bestuurster daarvan is volgens de politie in het ziekenhuis opgenomen met nekletsel. Volgens de advocaat had Moszkowicz een aanval van epilepsie gehad en daarom niets van het ongeluk gemerkt.

Doet me toch sterk aan een reclamespotje uit Apeldoorn denken

Cameron Diaz is een feestbeest

Het partygirl-imago van actrice Cameron Diaz is een obstakel in haar relatie met Jared Leto.
Het feesten, drinken en flirten van Diaz wordt Leto teveel en hij heeft haar gesmeekt om het rustiger aan te doen. Volgens vrienden noemt Leto haar 'de liefde van zijn leven' en wil hij voor altijd bij haar blijven.

Cameron is gek op de aandacht die ze nu krijgt. De actrice is van mening dat de liefde in Hollywood nooit zo lang duurt als de feestjes.

Mij mag ze altijd bellen voor een one-night-stand hoor

Geen geld voor songfestival 2001

Na het winnen van het Eurovisie Songfestival staat het winnende Denemarken te trappelen om de festiviteiten in 2001 te organiseren. De publieke omroep heeft er echter geen geld voor. Omroepdirecteur Bjorn Erichsen schat de kosten op 15 miljoen gulden.
"We kunnen het ons niet veroorloven, maar we gaan ervan uit dat we tegen die tijd genoeg sponsors hebben gevonden", aldus de optimistische Erichsen.

Ach, een ouderwetse kleinschalige show is misschien weer 's iets anders ?

Vuurwerkexplosie in Mexico

Het derde ongeval met een vuurwerkoplsagplaats vond gisteren plaats in Tepic, de hoofdstad van de westelijke deelstaat Nayarit, in Mexico.
Er vielen drie doden en twee gewonden. Verder zijn zeker tien huizen ernstig beschadigd.

Dergelijke ongelukken doen zich vaak voor in Mexico waar vuurwerk bij allerlei gelegenheden wordt afgestoken. Vorig jaar vielen meer dan vijftig doden bij een explosie van vuurwerk in de stad Celaya.

Drie ongelukken met vuurwerk in één week.. Het is echt niet te geloven .

Mogelijke overlevenden ramp in kelder

Vannacht hebben verscheidene hulpverleners gemeld dat ze hulpgeroep hebben gehoord in de Renbaanstraat in Enschede. Daarop is onmiddelijk gezocht met speurhonden en speciale apparatuur, maar er is niets gevonden. Vandaag wordt in de buurt waar het geroep is gehoord verder gezocht, meldt de teletekstpagina.

Volgens de reddingswerkers van het RIT wordt nu niet langer uitgesloten dat er overlevenden in een kelder onder het puin zitten. Tot nu toe zijn 15 lichamen geborgen, waaronder 4 brandweerlieden.

In ziekenhuizen liggen nog 36 gewonden. Zo'n 200 mensen staan nog geboekt als vermist, sinds de explosies op zaterdag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.