Familie stak vuurwerk af tijdens ramp

Mikey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een familie uit Zaandam die op de rampavond in Enschede vrolijk vuurwerk afstak in de Magda Janssenstraat wordt op internet aan de schandpaal genageld. Terwijl heel Nederland in rouw werd gedompeld voorzagen de bewoners van een pand in de straat de televisiebeelden van de herkenbare geluiden. Ze staken vuurwerk af en imiteerden het geluid van gillende keukenmeiden.

Boze buurtbewoners belden de politie die polshoogte kwam nemen, maar helaas niemand op heterdaad kon betrappen. "De bewoner erkende dat hij enkele 'zachte rotjes' had afgestoken. Hij vond de klachten maar gelul", aldus een woordvoerder van de plaatselijke politie. De politie kon verder dus niets doen en greep dan ook verder niet in en schreef geen bekeuringen uit.

Het incident maakte veel emoties los bij een direct betrokkene. Een paar huizen verder hoorde een Enschedese, op bezoek bij vrienden, net dat het huis van haar moeder volledig was verwoest en dat haar buurman waarschijnlijk was overleden. Razend schreeuwde ze de vuurwerafstekers toe 'of ze gek waren geworden'. De buurtbewoners die boos aanbelden bij het gezin zouden zijn bedreigd en kregen te verstaan dat 'leedvermaak het beste vermaak is'.

Omdat de politie het bonnenboekje op zak hield besloot de Enschedese de familie dan maar via internet aan de schandpaal te nagelen en haar hart te luchten op een chatbox waarin werd gediscussieerd over de Nederlandse televisie.

Op het web is de Zaanse familie inmiddels tot de 'familie Flodder' gedoopt. Mensen roepen op om de 'asocialen plat te bellen'. Het telefoonnummer van de familie werd vervolgens op internet gezet. Dit nummer is inmiddels afgesloten.

Vuurwerk afsteken buiten de jaarwisseling is verboden. Volgens een woordvoerder kan de politie niets uitrichten omdat de man niet op heterdaad betrapt is.

Sommige mensen zijn echt vreselijk