FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 mei 2000

Te lang bungeetouw

Een 22-jarige Amerikaan is bij het bungeejumpen om het leven gekomen, omdat het touw dat hem was omgebonden veel te lang was. De verongelukte Amerikaan nam deel aan een bungeejump uit een kabelbaancabine die 100 meter boven de grond hing. In plaats van terug te veren sloeg hij echter met grote snelheid te pletter op een parkeerplaats, omdat hij bij vergissing een touw van 180 meter (dus al 80 meter langer dan de hoogte zelf!) omgebonden had gekregen.

Dat noem ik nu echt een hele domme fout!

FOK!actie - Steun Enschede !

Zoals iedereen nu wel weet is de ramp die op 13 mei Enschede heeft getroffen er een van immense omvang. Vele mensen zijn dierbaren kwijt geraakt, vele mensen zijn gewond geraakt en nog veel meer mensen zijn al hun bezittingen, inclusief hun huis, kwijtgeraakt.
Wij willen nu als FOK! een actie op touw zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de getroffenen van de ramp in Enschede. Deze actie zijn wij begonnen omdat het niet zo kan zijn dat de FOK!kers dit ongemerkt voorbij laten gaan. Wij kunnen met z'n allen een flink bedrag bij elkaar sparen. Geloof me, je maakt er een heleboel mensen gelukkiger mee.

Ons streven is vóór vrijdag 26 mei een bedrag van 10,000 gulden bij elkaar te halen. Mochten we het halen gaan we natuurlijk wel gewoon door tot aan de 26e want elke gulden is momenteel welkom en dringend nodig. Op woensdag 31 mei zal, namens FOK! en al haar bezoekers, de totale opbrengst worden overgemaakt naar Giro 777. Wil je meedoen en je medemens een helpende hand toereiken ?
Ga naar onze frontpage en lees het stukje in de rechterkolom onder de poll. Daar vind je alle informatie en het gironummer waar je donatie naartoe gestuurd kan worden.

Het FOK! team...

Bavaria gaat Grolsch helpen

Bierbrouwer Bavaria schiet concurrent Grolsch te hulp. De Brabantse bierbrouwerij is bereid, zolang dat nodig is, 8 tot 10 procent van de capaciteit beschikbaar te stellen om het bier van de Twentse brouwer te produceren. Directeur P. Swinkels van Bavaria heeft dat vandaag meegedeeld. Grolsch is door ramp in Enschede ernstig gedupeerd. De productie in Enschede ligt stil en de voorraad is beperkt.

Bavaria kan wekelijks 1 miljoen liter bier voor Grolsch brouwen. De grondstoffen zijn geen probleem, zegt Swinkels. Volgens hem beschikt Bavaria over alle ingrediënten die nodig zijn om de melange van Grolsch te produceren.

Kijk, dit noem ik nu pas goede samenwerking ....

Sumoworstelaar staat voor paal

Het imago van de Japanse sumo-worstelsport heeft een deukje opgelopen na een opmerkelijk incident. Tijdens een wedstrijd verloor één van de tientonners zijn traditionele lendedoek

De worstelaar Asanokiri stond dus in zijn blote gat en dit betekende automatisch dat hij de wedstrijd had verloren. De regels van het sumoworstelen, waarbij de tegenstander trachten elkaar van de mat te duwen, verbieden dat de acht meter lange mawashi los raakt. Het tonen van de private delen wordt in de sumosport als een belediging van de goden gezien .

Explosie in Spaanse vuurwerkfabriek

Twee dagen na de ramp in Enschede heeft zich in een Spaanse vuurwerkfabriek een ontploffing voorgedaan. Volgens de eerste gegevens van de politie zijn daarbij minstens vier mensen gewond geraakt.

Het ongeluk deed zich voor in de plaats Rafelcofer vlakbij de oostelijke havenstad Valencia. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend. Op het ogenblik van de knal bevonden zich meerdere werknemers in de fabriek. Na de ontploffing vlogen een groot aantal stukken vuurwerk de lucht in. In Spanje gebeuren relatief vaak dergelijke ongelukken .

Update:
Inmiddels is bekend dat er 5 doden zijn gevallen. 3 mensen zijn gewond geraakt en 2 mensen worden nog steeds vermist.

In Spanje mogen vuurwerkfabrieken trouwens alleen BUITEN een stad geplaatst worden.. Wellicht een idee om dat ook in Nederland in te voeren ?

Veel 'Grolschers' voorlopig zonder werk

Vijfhonderd werknemers van Grolsch zitten voorlopig zonder werk. Honderd van de totaal 600 werknemers van Grolsch-Enschede kunnen aan de slag in een andere brouwerij in Groenlo. Dat werd vanochtend tijdens een bijeenkomst voor Grolsch-personeel in Enschede bekend gemaakt.

De schade die de 's lands tweede grootste bierbrouwer opliep bij de ramp loopt in de tientallen miljoenen guldens. De technische dienst van de brouwerij en het centrale magazijn, waar 60 werknemers arbeiden, zijn volledig verwoest. Verschillende opslagtanks voor bier zijn zwaar beschadigd geraakt.

Grolsch denkt alle afnemers binnen drie weken weer volledig te kunnen voorzien van hun goddelijk vocht. Collega-bierbrouwers hebben in verband met de problemen bij Grolsch capaciteit aangeboden.

Schitterend, loyaliteit tussen concurrenten!

Bewoners buitenste ring terug naar huis

De bewoners van de buitenste ring huizen rond de explosiehaard in Enschede mogen sinds 15.30 uur vanmiddag weer terug naar hun huis. Bij de politieafzettingen, die er uiteraard nog steeds staan, werden ze gecontroleerd, waarna ze naar hun straat terug mochten om de schade in hun woning te repareren. In veel gevallen zijn 'slechts' ruiten gesneuveld en dakpannen weggeblazen.

Bij verzekeraars hebben zich vandaag 1500 gedupeerden van de ramp gemeld. De claims zijn ingediend bij de Alarmcentrale, die mensen ook persoonlijk te hulp schiet.

Naast huizen zijn ook tientallen bedrijven in de buurt van Fireworks zijn verwoest. In de buitenste ring werden maar liefst 500 firma's in lichtere mate geroffen.

Godzijdank dat dit op zaterdag is gebeurt in plaats van een normale werkdag. Dan was deze ramp nòg erger geweest...

NEC-supporters krijgen stadionverbod

De NEC-supporters die gisteren tijdens de wedstrijd PSV-NEC de minuut stilte voor de slachtoffers van de ramp in Enschede op schandalige wijze verstoorden, krijgen een stadionverbod opgelegd. De Nijmeegse club zal de videobeelden van de wedstrijd bekijken en de boosdoeners een jaar lang de toegang tot de landelijke stadions ontzeggen.
NEC-trainer De Groot en de spelers distantiëerden zich gisteren al in woord en gebaar van de misselijkmakende actie van de Nijmeegse fans.

Herdenking Enschede vindt morgen plaats

De slachtoffers van de explosie in Enschede worden dinsdag herdacht. Dat heeft burgemeester Mans van Enschede maandag bekendgemaakt. Het Rampen Identificatie Team van de politie is in de puinhopen nog altijd op zoek naar slachtoffers, van wie er nu zestien zijn geborgen.
Eerst wordt in het puin gekeken of zich daar nog mensen bevinden. Het puin wordt daarna geruimd en gedumpt op een braakliggend terrein, waar mensen en honden nogmaals zoeken naar menselijke resten. Als een berg puin helemaal is onderzocht, wordt het elders heen gebracht.
Tijdens een persconferentie in het stadhuis van Enschede werd meegedeeld dat nog altijd niet duidelijk is hoeveel asbest zich in de getroffen wijk bevindt. Hulpverleners moeten daarom nog met een mondkapje lopen, hoewel de gemeente niet denkt dat het risico heel groot is.

Tijdens de Herdenking zal ook de #FOK-chatbox 1 minuut stilte in acht nemen...

82 gevangenisbewaarders in de cel

In Sardinië zijn afgelopen week 82 gevangenisbewaarders gearresteerd en in de cel gesmeten omdat zij gevangenen zouden hebben mishandeld. Veel andere bewaarders en politieagenten voelen zich nu verplicht te melden dat zij niets met de 82 gearresteerden te maken hebben en dat zij wél hun taak op verantwoorde wijze uitvoeren.

Oei, gevangenisbewaarders in de gevangenis.. Die zullen snel vriend(innet)jes maken

Olifantenrace in Berlijn

Ter ere van de vijftigste verjaardag van de republiek India, zal op 16 juli de eerste Europese olifantenrace worden gehouden. Deze duizendjarige Aziatische traditie zal plaatsvinden op de renbaan in Dahlwitz-Hoppegarten, een dorp bij Berlijn.

In zes matches moeten de vijftien olifanten en hun jockeys zeshonderd meter afleggen. Daarbij kunnen de dieren wel veertig kilometer per uur afleggen. Als je gelukt hebt, want soms staan ze ook wel zonder reden zomaar opeens stil.

Je zou maar al je geld hebben ingezet op zo'n dikhuid die het vertikt om te bewegen .

Live chat met Britney en Pearl Jam

Via de website van America Online worden regelmatig chatsessies gehouden met bekende popsterren. Vannacht om 1 uur is het de beurt aan Britney Spears om met fans te chatten. Ze zal voornamelijk chatten over haar vandaag verschenen album 'Oops, I did it again'.
Om mee te kunnen doen aan de chat heb je wel AOL Instant Messenger nodig. Deze kun je hier downloaden.
De chatsessie duurt een uurtje en ik kan nu al voorspellen dat het tering druk gaat worden.

Pearl Jam chat via Lycos.com met de fans over hun nieuwe album. Die chat zal vannacht om 3 uur plaatsvinden.

Happy chatting..

Profiel van een Belgische Hooligan

Herman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België is iemand op het idee gekomen om eens een profielschets te maken van de gemiddelde (naar ik mag hopen Belgische) Hooligan:

- Getrouwd
- Heeft kinderen
- Is tussen 30 en 40 jaar
- Behoorlijke baan
- Heeft normbesef
- Baan in middenklasse
- Tamelijk intelligent.

Volgens de politie uit Antwerpen is dit de beschrijving van de gemiddelde (wederom Belgische) Hooligan.

Was het niet het kampioensfeest van FC Antwerpen afgelopen donderdag wat een beetje uit de hand is gelopen?

Vreemd dat toen ik naar de beelden keek, ik niet al te slimme kinderen zag, die niet wisten hoe een kind te verwekken rond aan het kijken waren voor een baan en vriendin.
oh ja, het normbesef waren ze vast vergeten mee te nemen.

Mariah slaat op hol

Animal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mariah Carey mocht onlangs in Monaco de prijs van "Female Artist of the Millennium" in ontvangst nemen. De uitreiking hiervan was niet bepaald naar Miss Mariah's zin. Zij wilde namelijk een minstens even groot onthaal als Michael Jackson en eiste dat alles opnieuw werd opgenomen. Het publiek moest maar even wachten.
Niet alleen werd de opname overnieuw gedaan, ze verscheen zelfs in een compleet nieuwe outfit.

Het publiek vond Mariah's gedrag ronduit kinderachtig en sneu.

SE Fireworks site weg

micha had ons via de newssubmit het volgende te melden:
SE Fireworks heeft hun site weggehaald, hun uitleg;
"Op verzoek is de site van SE Fireworks van het Internet verwijderd vanwege de dramatische gevolgen van de brand en explosie in Enschede."

Zou ook tijd worden ook.. Vind persoonlijk dat er nog wel iets van een deelneming of steun/spijtbetuiging bij had gekund trouwens. Maar dat zal wel aan mij liggen...

Hulp voor Enschede - Giro 777

Boeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden: Er is een speciaal gironummer geopend voor de slachtoffers van de ramp in Enschede. Het speciale nummer is giro 777.
Iedereen die verder wil helpen dit gironummer te promoten kan gebruik maken van onderstaande banner.


Gewoon even met de rechter muisknop erop klikken, de banner opslaan en uploaden en plaatsen op je eigen site of homepage. Link 't meteen even naar http://www.enschede.nl

Een nieuwe site met een uitgebreid overzicht van de gebeurtenissen in Enschede is www.creations.nl.

McEuro 2000 Antwoorden site uit de lucht

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Ik wou vandaag even de antwoorden opzoeken van mijn kraskaartje van McDonald's, blijkt alle antwoorden weggehaald! Er staat dat ze genoodzaakt zijn om de site te sluiten wegens prive omstandigheden. Verder staat er nu een link naar de Burger King. Als ik het zo zie moesten ze hem van de Mac uit de lucht halen! Meteen een mirror opgezet: http://members.xoom.com/mceuro "

Opsporing Verzocht voor hooligans

In geval van ernstige supportersrellen tijdens EURO2000 zal het AVRO-programma 'Opsporing Verzocht', desnoods dagelijks, signalementen verspreiden van gezochte relschoppers.

Voor de eventuele extra uitzendingen van het opsporingsprogramma kunnen de videobeelden worden gebruikt van enkele honderden extra camera's die in de voetbalstadions en op strategische plekken in de speelsteden zijn opgehangen. Daarnaast gaan speciale camerateams van de politie de straat op om de supporters te filmen en te fotograferen. Zelfs al voor dat er rellen ontstaan zullen supporters digitaal op de kiek worden gezet door binnen- en buitenlandse 'spotters', om indien nodig de identificatie van hooligans te bespoedigen.

Goedzo, meteen in beeld brengen dat tuig Van mij mogen ze ook hier met hun 'PORUM OP HET FORUM'

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.