Vier vakantiebestemmingen voor reislustige gamers

Wij gamers hebben niet altijd de behoeft om naar buiten te gaan, iets waar de rest van wereld ons raar voor aankijkt. Zij zien gamers vaak als kluizenaars die al drie jaar het huis niet hebben verlaten, omdat we onafscheidelijk zijn van onze pc of console. Laten we eerlijk zijn: hoewel dit stereotype niet noodzakelijk waar is, kan niemand het ons kwalijk nemen dat het huis niet willen verlaten. Zeker niet  wanneer we deze vier prachtige vakantiebestemmingen vanuit onze eigen, comfortabele stoel kunnen bezoeken. 

The Witcher 3: Toussaint
The Witcher 3 heeft alles wat je je als vakantieganger maar kan wensen. Hou je van het natuur, uitgestrekte grasvelden en oneindige bossen? Dan is Velen iets voor jou. Ben je op zoek naar avontuur? Trek dan naar de robuuste Skellige-eilanden, waar je op elke hoek een nieuw mysterie of avontuur ontdekt. Een absolute ‘must-see’ voor elke toerist is Toussaint; een stad waar het maken van wijn tot een kunst is verheven, minstrelen nog serenades brengen en waar dames in nood door dashing knights worden gered. De game omschrijft de hoofdstad van Beauclair als ‘een fabelachtig mooi land, waar iedereen in een staat van constante beschonkenheid verkeerd’. Kortom: de ideale vakantiebestemming, wanneer je de monsters en moorddadige vampiers buiten beschouwing laat.

Far Cry 3: The Rook Islands
Door al het bloedvergieten en de chaos in Far Cry 3 vergeet je al snel waarom Jason Brodie eigenlijk naar de idyllische Rook Islands ging. Wanneer je het ongeremde moorden even achter je laat en de omgeving in je opneemt, begrijp je dat The Rook Islands een vakantiebestemming bij uitstek is. Met de weelderig groene beplanting, kristalhelder water en witte stranden zijn The Rook Islands het perfecte voorbeeld van een tropisch vakantie-eiland. Zolang je de schietgrage piraten ontwijkt, komt alles goed. Waarschijnlijk. 

Final Fantasy XV: Altissia
Venetië is een prachtige, maar wees eerlijk: wie kan zich dat veroorloven? Dus waarom boek je in plaats daarvan niet een trip naar Altissia? Deze stad heeft diepblauwe wateren, architectuur waardoor je je in Italië waant en watervallen zover het oog reikt. Maak een tocht in één van de gondels, neem een drankje op een terras of geniet van het bruisende nachtleven in de waterrijke stad. Het beste is nog wel dat niets in de stad je probeert de vermoorden. Behalve een wraakzuchtige god in het water, maar er is altijd wel iets, toch?


Grand Theft Auto V: Los Santos
Zijn adembenemende landschappen, uitgestrekte stranden en rustige steden niet aan jou besteed? Denk dan eens aan een stedentrip naar Los Santos. Deze levendige stad heeft voor elk wat wils, met tal van activiteiten. Ga naar een lokale bar voor een drankje en test je skills in golf of tennis. Wil je wat meer spanning? Bekijk de stad van boven en ga skydiven! De mogelijkheden in Los Santos zijn eindeloos en je hoeft je nooit te vervelen. Het enige nadeel is dat de kans dat je wordt neergeschoten of aangereden terwijl je rustig de straat oversteekt, nadrukkelijk aanwezig is. Maar je hoeft in ieder geval niet door de Amerikaanse douane…

Deze bestemmingen zijn te bereiken via je PlayStation en Xbox. Kun je niet wachten om te vertrekken? Boek je reis naar door je games digitaal te kopen via de PlayStation Store of Xbox Marktplaats. Vakantiegeld nodig? Check de digitale PlayStation Network Cards en Xbox Gift Cards bij Startselect.